Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Salvia: Orale Consumptiemethodes

De Mazatec Methode

De Eerste Mazatec Methode

De Mazatec methode om Salvia in te nemen is de traditionele manier met historische wortels. Deze manier is veilig en betrouwbaar, maar verbruikt meer bladeren en rauwe Salviaplant dan bij andere methoden. Er zijn twee methoden.

Voor de eerste methode heb je een heleboel Salviabladeren nodig, die worden vervolgens vermalen en tot een pulp gemaakt waarvan weer een vloeistof kan worden gemaakt. Dit drankje zou heel erg vreemd smaken (niet in positieve zin) en door de inname gaat er per blad veel Salvinorin A verloren (de chemische stof heeft moeite om de maagwand te passeren en in de bloedbaan terecht te komen), dus mensen die niet uit de Mazatec cultuur komen, gebruiken deze methode zelden; maar de ervaring is wel volledig en zeer langdurend.

Toen de Mazatec methode voor het eerst werd toegepast, werd hij als een ritueel uitgevoerd in een zwak verlichte kamer met een ‘tripsitter’ die waakte over degenen die op het punt stonden om te gaan trippen en hun geest te verruimen.

De Tweede Mazatec Methode

De tweede methode komt er in feite op neer dat je de bladeren opeet. De gebruiker kauwt enige tijd goed op de bladeren en vermaalt zo de Salvinorin A, zodat het door de membranen van de tong en mond opgenomen kan worden, alvorens de bladeren door te slikken. Bij deze tweede methode heb je zelfs nog meer bladeren nodig dan bij het ‘pruimen’, maar daarover later meer. Salviabladeren zijn ook bitter en taai, waardoor het moeilijk is om ze door te slikken. Deze twee Mazatec methoden hebben zo hun voordelen, maar worden zeer zeker niet geprefereerd door de meeste reguliere Salviagebruikers.

Salvia Quid

Quids, of plukjes pruim(tabak), zijn kleine hoeveelheden opgerolde en samengeperste Salviabladeren in de vorm van balletjes of cilinders. Quids worden gekauwd - heel langzaam, iedere paar seconden een kauwbeweging – en ze sturen de actieve chemische stof door het tandvlees heen. Een half uur na het kauwen treden de effecten al in, de quid wordt dan uitgespuugd en de met Salvia doordrenkte sappen blijven op je tong en tandvlees achter. Als je op een quid kauwt, probeer dan het sap dat hele half uur in je mond te houden. Quidkauwers hebben een kom, pot of handdoek bij de hand waar ze de gekauwde quid in kunnen spugen – de sap kan hardnekkige vlekken aanbrengen op kleren en andere stoffen. Pas op dat je de kom niet omstoot!

Quids maken is erg makkelijk. Vers geoogste, natte of droge Salviabladeren kunnen worden opgerold tot quids, niet elke quid hoeft per se even groot te zijn. Droge bladeren hebben een zoetere, minder bittere smaak. Het beste zou zijn als iedere quidmaker een weegschaal had waarmee je tot op de gram nauwkeurig kunt afwegen, maar als je geen weegschaal hebt, kun je ook gewoon 8 tot 28 grote, hele bladeren (gedroogd) nemen, of 2 tot 8 gram gedroogde Salviabladeren. De bladeren moeten geweekt worden in koud water voor enige minuten. Daarna haal je ze eruit en knijp je het water eruit. Vervolgens maak je er rolletjes of balletjes van. Nu heb je een quid gemaakt.

Om het proces nog verder te vereenvoudigen, kun je ook gewoon droge Salviabladeren tot een balletje of rolletje rollen, maar dat gaat wel ten koste van de smaak en textuur. Sommige mensen brengen hun quids op smaak met suiker, honing, siroop, Steviaextract etc. Quids met een smaakje zijn veel minder bitter en aangenamer om op te kauwen.

Haal Meer Uit Je Salvia Quid

Om het effect van je quid nog sterker te maken, kun je ervoor zorgen dat je mond het actieve bestanddeel nog beter kan opnemen. Hier heb je alledaagse voorwerpen voor nodig, zoals een tandenborstel en mondwater met alcohol of mentol erin (bijvoorbeeld Listerine Cool Mint, Crest Mint etc.).

Borstel eerst zachtjes de binnenkant van je mond met de tandenborstel, ook de moeilijk bereikbare plekken en de onderkant van je tong (daar vindt een groot deel van de absorptie plaats). Spoel en gorgel dan met het mondwater en houdt het minstens 30 seconden lang in je mond (dat moet je sowieso doen met mondwater). Zorg dat het mondwater je hele mond doorspoelt. Spuug het daarna uit, zo verwijder je alle dode huidcellen en deeltjes uit je mond.

De effecten van quid treden over het algemeen 10 tot 15 minuten nadat je bent begonnen met kauwen in. Groentjes: laat, het vertraagd intredende effect je niet verwarren; Salvia is een sterk psychoactief middel en quids werken langer dan geïnhaleerde Salvia.

Het effect van de quid is op het hoogtepunt tegen de tijd dat je het uitspuugt en blijft een vol uur op dat niveau hangen voordat het afneemt. De hele ervaring van het kauwen van quid, vanaf het kauwen tot het weer verdwijnen van het effect, is relatief kortdurend, maar kan van persoon tot persoon verschillen.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Salvia producten