Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Quid

Quids, of plukjes pruim(tabak), zijn kleine hoeveelheden opgerolde en samengeperste Salviabladeren in de vorm van balletjes of cilinders. Quids worden gekauwd -  heel langzaam, iedere paar seconden een kauwbeweging – en ze sturen de actieve chemische stof door het tandvlees heen. Een half uur na het kauwen treden de effecten al in, de quid wordt dan uitgespuugd en de met Salvia doordrenkte sappen blijven op je tong en tandvlees achter. Als je op een quid kauwt, probeer dan het sap dat hele half uur in je mond te houden. Quidkauwers hebben een kom, pot of handdoek bij de hand waar ze de gekauwde quid in kunnen spugen – de sap kan hardnekkige vlekken aanbrengen op kleren en andere stoffen. Pas op dat je de kom niet omstoot!

Quids maken is erg makkelijk. Vers geoogste, natte of droge Salviabladeren kunnen worden opgerold tot quids, niet elke quid hoeft per se even groot te zijn. Droge bladeren hebben een zoetere, minder bittere smaak. Het beste zou zijn als iedere quidmaker een weegschaal had waarmee je tot op de gram nauwkeurig kunt afwegen (kost minder dan €12), maar als je geen weegschaal hebt, kun je ook gewoon 8 tot 28 grote, hele bladeren nemen om ongeveer 2 tot 8 gram gedroogde Salvia te maken. De bladeren moeten geweekt worden in koud water voor enige minuten. Daarna haal je ze eruit en knijp je het water eruit. Vervolgens maak je er rolletjes of balletjes van. Nu heb je een quid gemaakt. Om het proces nog verder te vereenvoudigen, kun je ook gewoon droge Salviabladeren tot een balletje of rolletje rollen, maar dat gaat wel ten koste van de smaak en textuur. Sommige mensen brengen hun quids op smaak met suiker, honing, siroop, Steviaextract etc. Quids met een smaakje zijn veel minder bitter en aangenamer om op te kauwen.

Om het stoned effect van je quid nog sterker te maken, kun je ervoor zorgen dat je mond het actieve bestanddeel nog beter kan opnemen. Hier heb je alledaagse voorwerpen voor nodig, zoals een tandenborstel en mondwater met alcohol of mentol erin (bijvoorbeeld Listerine Cool Mint, Crest Mint etc.). Borstel eerst zachtjes de binnenkant van je mond met de tandenborstel, ook de moeilijk bereikbare plekken en de onderkant van je tong (daar vindt een groot deel van de absorptie plaats). Spoel en gorgel dan met het mondwater en houdt het minstens 30 seconden lang in je mond (dat moet je sowieso doen met mondwater). Zorg dat het mondwater je hele mond doorspoelt. Spuug het daarna uit, zo verwijder je alle dode huidcellen en deeltjes uit je mond.

De effecten van quid treden over het algemeen 10 tot 15 minuten nadat je bent begonnen met kauwen in. Groentjes: laat, bij het roken vergeleken, het laat intredende effect je niet verwarren; Salvia is een sterk psychoactief middel en quids werken langer dan geïnhaleerde Salvia. Het effect van de quid is op het hoogtepunt tegen de tijd dat je het uitspuugt en blijft een vol uur op dat niveau hangen voordat het afneemt. De hele ervaring van het kauwen van quid, vanaf het kauwen tot het weer verdwijnen van het effect, is relatief kortdurend, maar kan van persoon tot persoon verschillen.

Salvia producten