Product successfully added to your shopping cart.
Check out

Wat is de beste manier om Salvia te gebruiken?

Zoals de meeste planten, kan Salvia worden gerookt, gekauwd of worden omgezet in extracten en tincturen. Er zijn voor- en nadelen aan elke methode van innemen. Sommige Salvia gebruikers zijn fanatieke quid kauwers, die een meer spirituele ervaring biedt. Andere gebruikers krijgen weinig meer dan een buzz van het kauwen van quid en kiezen in plaats daarvan voor het klassieke roken, waarvan ze beweren altijd een echte trip te krijgen. Anderen combineren de twee manieren van het gebruiken van de plant, waardoor ze gedurende de normale tijd een quid in de mond houden en vervolgens een kom Salvia aansteken als ze klaar zijn om de quid uit te spugen. Nieuwe gebruikers die niet gewend zijn aan de agressieve rook zullen quids makkelijker te hanteren vinden. Daarnaast zijn quids gezonder voor de longen van de gebruikers, hoewel de effecten op de mondhygiëne niet mogen worden genegeerd.

Het is handig om te weten dat quids uiteindelijk een beetje meer rauwe plant gebruiken om je op het zelfde niveau te krijgen als een gerookt Salvia blad. Als de kosten meespelen, houd dit dan in je achterhoofd.

Gebruikers die een langer durende, diepere ervaring  willen, die ideaal is voor vooruitgang van de geest en spirituele exploratie, doen er goed aan quids eens te proberen. De werking van quids, al ontstaat het effect relatief geleidelijk, houdt veel langer aan.

Sage Godin Emerald Essence is de naam van een tinctuur onttrokken aan Salvia. De tinctuur is praktische gezien vergelijkbaar met het kauwen van quid, maar de vloeistof wordt in de praktijk anders geabsorbeerd. Tincturen kunnen ook nauwkeurig worden gedoseerd en geconcentreerd. Omdat het een vloeistof is, komen de effecten sneller op en het is ook prettiger tegen je tong te houden dan een krassende quid. Een prikkelend gevoel kan worden veroorzaakt door de Salvia tinctuur, voornamelijk overtollig alcohol in het mengsel. Het kan gedurende een paar dagen zorgen voor een pijnlijke en enigszins geïrriteerde mond (de manier waarop het voelt als je je wang of tong brandt aan warm eten, om precies te zijn) en dit is zeker irritant. Het toevoegen van meer water aan het tinctuur, kan dit probleem echter oplossen.

Uiterst krachtige extracten en pure salvinorine A zijn meestal niet de beste keuze voor de meeste gebruikers. Vaporizers zijn vaak net zo goed te sterk voor een goede trip. Quids, tincturen en lichte extracten of bladeren bevatten meer dan genoeg actieve ingrediënten om de gemiddelde en zelfs regelmatige gebruiker naar het niveau te tillen waar hij of zij wil zijn.

Zelfs met de extreme aard van de kracht van Salvia, worden mensen nog steeds verschillend beïnvloed. Er zijn mensen, vaak omschreven als “Salvia hardheads”, die, ongeacht hoeveel blad of concentraat ze gebruiken, niet zullen trippen. Daarnaast vinden sommige gebruikers het moeilijk om een trip te bereiken, kauwend op een quid en vervolgens roken van een kom bladeren en nog steeds zijn de resultaten onbevredigend. Als jij zo bent, wat onwaarschijnlijk is, dan zal je moeten beginnen met extract in de 10x, 20x, 30x klasse. Zoals altijd, begin je met kleine stapjes en begin je wellicht met een quid en een kleine dosis, omdat je altijd kunt opbouwen naar het niveau wat je wenst te bereiken. Als dat inhoudt dat je meerdere malen moet roken of quids gebruiken, dan is dat maar zo.

Salvia en pijpjes