Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Salvia veiligheid & Tripsitting

Wanneer is een tripsitter van belang?

TripsittingAlle ervaren psychedelische gebruikers zijn het erover eens dat er een noodzaak is voor een extra persoon, die nuchter blijft en de persoon verzorgt die zwaar aan het trippen is. Het hebben van zo’n helper, die tripsitter of sitter wordt genoemd, is extreem belangrijk wanneer iemand een sterke dosis Salvia neemt of onbekend is met het roken van Salvia, net als elke andere krachtige psychedelica.

Het kauwen op quids zijn meestal activiteiten die niet schreeuwen om de noodzaak voor een tripsitter, vooral bij regelmatige gebruikers. Maar wanneer  het gaat om grote doseringen, bereikt de trip een nieuw niveau en zelfs de zwaarste Salvia gebruikers zullen een moment meemaken waarin ze blij zijn dat hun sitter in de buurt is (of woedend als er geen sitter is). Natuurlijk zijn er mensen die deze vormen van Salvia in hun eentje gebruiken. Maar een goede beoordeling van de situatie is essentieel.

Wat moet een tripsitter doen en wat moet hij weten?

De vuistregel voor tripsitting is dat de sitter het hoofd koel kan houden terwijl de persoon die tript dat niet kan. Personen die trippen kunnen in paniek raken of vreemde patronen aan emoties uiten die eng en verontrustend kunnen zijn. De taak van de sitter is het beoordelen van de situatie en de tripper veilig te houden. Met Salvia, verdwijnen trips vrij snel. Het bellen van de politie of een ambulance is waarschijnlijk niet nodig, tenzij er een echte noodsituatie is. In een veilige situatie, houdt de sitter de persoon fysiek veilig en laat de trip afzwakken. Binnen enkele minuten, bereikt de persoon weer de baseline (als je dit weet kan het je rustig en enigszins opgelucht houden tijdens intenste trips, onthouden dus!). Ervaring, met psychedelica in het algemeen en in het bijzonder Salvia en sterke doseringen, zorgt ervoor dat de tripsitter vermoedelijk doet wat hij of zij moet doen op het juiste moment. Het is echter belangrijk om te vermelden dat een ervaren tripsitter een persoon misschien vasthoudt of aanraakt om hem te laten terug keren naar de realiteit, maar het dissociatieve effect van Salvia kan ervoor zorgen dat de tripper dit als uiterst eng ervaart en kan dit leiden tot het tegenovergestelde effect. 

Welke verschillende rollen speelt de tripsitter? 

Wij willen graag de plichten van de tripsitter verdelen in verschillende rollen: Het fysiek veilig houden van de persoon (en anderen om hem heen, jezelf inbegrepen), het bieden van emotionele veiligheid en na de trip helpen om de gebeurtenis te herinneren. De eerste is het meest essentieel en dit moet altijd de prioriteit van een tripsitter te zijn. In feite is fysieke veiligheid altijd de belangrijkste prioriteit in alle psychedelische expeVeiligheid Salviarimenten en, echt waar, elk avontuurlijk experiment in het leven. Nog specifieker: kijk aandachtig naar de persoon en houd deze veilig. Laat de tripper niet weglopen of doelloos dwalen in objecten, probeer om hem of haar te laten zitten. Houd de tripper uit de buurt van alles wat heet, scherp of breekbaar is, alle wapens, meubels, muren en andere obstakels, openbare plaatsen, andere mensen en straten. Duw de tripper niet maar begeleid hem, met woorden en zachte, langzame beweging. In geval van nood, neem je alle gevaarlijke objecten langzaam weg van de tripper, waarbij je steeds vertelt wat je doet, terwijl je het object langzaam uit de greep los maakt. Als alle omgevingsgevaren zijn uitgebannen, komen andere veiligheidsfactoren weer in het spel. 

Gebruik geen fysieke kracht om de persoon te verplaatsen of ze iets te laten doen en begeleid hem alleen als ze zelf beginnen te bewegen, zonder te forceren of het maken van plotselinge of harde bewegingen. Vermijd aanraking als je dat kunt; personen die trippen op Salvia staan erom bekend om aanrakingen en fysieke druk te ervaren als aanval of dreiging (en dat is nog een reden om wapens en andere gevaarlijke of scherpe voorwerpen ALTIJD uit de buurt van een tripomgeving te houden). Daarnaast moet een sitter praktische hulp bieden bij de trip van een persoon, zolang ze zich niet bemoeien met de trip of de veiligheid. Als andere mensen afleidend worden of in een situatie komen waar ze hulp nodig hebben zich te gedragen of weg te komen, help ze dan. Ze zullen je er later voor bedanken. 

De tweede van deze rollen is de verplichting van de tripsitter om te helpen de trip op alle mogelijke manieren de beste te maken. Eenvoudige, emotionele geruststelling kan enorm veel doen tijdens een trip die misgaat en het bieden van rustgevende, eenvoudige zinnen waar de trippende persoon zich op kan concentreren kan enorm helpen. Probeer duidelijk te maken dat de persoon hallucineert en fysiek veilig is. Vertel wie je bent, je naam en noem de persoon bij zijn naam terwijl je uitlegt dat hij gewoon door een slechte trip gaat die niet lang zal duren. Soms, als de situatie daarom vraagt, kan ook niet spreken leiden tot positieve resultaten, afhankelijk van de stemming van de persoon.

Ten derde, als de trip veilig en plezierig blijkt, is een herinnering aan de ervaring bijna net zoveel waard als de ervaring zelf. Een tripsitter zou die herinnering vast moeten leggen. Er zijn eigenlijk meerdere manieren om dit gemakkelijk en effectief te doen. Schrijf op wat de persoon doet en zegt tijdens de trip, duidelijk en met details, zodat de persoon de trip zich later opnieuw kan voorstellen. Een manier om de daadwerkelijke ervaring van de trip te openbaren is gewoon aan de trippende persoon te vragen wat ze voelen, waar ze zijn of wat ze doen en dit op te schrijven, samen met het verslag van de trip. Dit is geweldig, zolang de persoon nog bij de tijd genoeg is om te spreken en de ondervragen niet te opdringerig zijn. Voor beiden, kan een digitale audio- of videorecorder een uitstekend hulpmiddel zijn, maar gebruik hierbij je gezond verstand. Alles wat je filmt zal beschikbaar zijn voor iedereen die er toegang tot heeft.

Salvia producten