Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

WAT IS DABBING?

Dabbing is in het kort het inhaleren van damp van een zeer geconcentreerd mengsel met een cannabinoïdegehalte van 75% (soms zelfs meer dan 90%) en een zuiverheid waar ‘reguliere’ concentraten zoals cannabis alleen maar van kunnen dromen. Het gebruik van concentraten is niet echt iets nieuws, maar er vormt zich wel een nieuwe hype rondom de nieuwe concentraten – de Dabs. Deze worden meestal gewoon olie, wax, budder, BHO (Butane Honey Oil) of shatter genoemd. De cannabisgemeenschap raakt langzamerhand steeds meer geïnteresseerd in dabbing, en als je in een land woont waar het gebruik van medicinale marihuana legaal is, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat steeds meer apotheken steeds meer concentraten verkopen.

Check onze gave collectie aan dabbing producten hier.

Dabbing

In 2012 nam de populariteit van concentraten explosief toe en gebruikers van medicinale marihuana zagen hoe shatters, budders, wax en oliën op het menu van apotheken verschenen. Sommige mensen zeggen dat dit een enorme stap voorwaarts is in de evolutie van de stoner en dat het een wonderbaarlijk medicijn is. En ze beweren dat dabbing gezonder is dan het roken van een joint of een pijp, want je inhaleert geen butaan uit de aansteker of rook van de wietbladeren en van de tabak, maar alleen de damp van het concentraat.

Maar de controverse rondom dabbing wordt alsmaar groter (meer over het dabbing debat). Sommige critici wijzen op de mogelijke gevaren van de nieuwe concentraten en hebben het over de gevaren van zowel de bereiding (bij sommige bereidingsmethoden van concentraten worden uiterst ontvlambare gassen gebruikt, bijvoorbeeld butaan) als de inname, evenals het negatieve effect op de in toenemende mate gunstige houding van het publiek over marihuana. Deze houding kan door dabben minder gunstig worden (doordat concentraten vaak met behulp van een gasbrander worden gerookt, denken mensen dat het net zoiets is als crack). Anderen waarschuwen voor de oxiden van de metalen spijkers of skillets, maar deze zijn in feite gemaakt van titanium en worden ook aangetroffen in vele soorten voedsel en cosmetische producten. En hoewel ze wel oxideren, vormen ze niet echt een gevaar, want het water in de rig filtert het bijna voor 100% eruit (onderzoek: dabbing is veilig).

Wat heb je dus nodig voor een dab (lees meer in onze dabbing guide)? Wat je nodig hebt, is een Oil Rig, meestal gewoon een Rig genoemd, een dabber, een gasbrander en uiteraard een concentraat. Een rig is gewoon een naam voor een rookapparaat dat speciaal voor dabbing gemaakt is. Er zijn twee soorten rigs: nail en skillet. Een nail and globe rig maakt gebruik van een nail (soort spijker) gemaakt van titanium, kwarts of glas en een glazen bol of buisje waar de nail en de damp in gaan. Een skillet and dome rig bestaat uit een klein metalen plaatje dat aan een gekromd buisje vastzit met daarop een bol die naar de neerwaartse buis van de oil rig leidt. De ‘dabber’ is een klein staafje gemaakt van metaal of glas dat gebruikt wordt om het concentraat op de hete nail of skillet te deppen die je met de gasbrander verwarmd hebt. Zodra de olie of het concentraat het hete oppervlak aanraakt, verdampt het snel en moet je de vrijgekomen damp inhaleren. Afhankelijk van het concentraat kan een lange, stevige hijs aanvoelen alsof je VIJF joints in één keer hebt gerookt. Dit betekent dat dabbing niet voor amateurs is en dat je het voorzichtig zou moeten doen. Een door Sativa gedomineerd extract zal een enorme geestelijke high veroorzaken en maakt je klaar om de dag aan te kunnen. Een dab van een sterk Indica extract kan je daarentegen direct naar bed sturen waar je binnen no time in slaap valt.


Zamnesia
Dabbing producten