Paddo's: Alles Wat Je Weten Moet

Paddo's: Alles Wat Je Weten Moet

Paddo's zijn geliefd vanwege hun sterke psychoactieve eigenschappen, die kunnen leiden tot heftige hallucinaties, euforie, veranderd denkproces en een uitgesproken helderheid, in tegenstelling tot andere stoffen. Hieronder vertellen we alles over de paddo; de geschiedenis en de oorsprong, de diverse toepassingen, hoe je ze kweekt en nog veel meer.

Wat Zijn Paddo's?

Onder paddo's verstaan we paddenstoelsoorten die sterke, psychedelische effecten opwekken wanneer ze worden gegeten. Paddenstoelen zijn schimmels, wat betekent dat ze groeien uit sporen die mycelium netwerken hebben ontwikkeld, ondergronds of in rottend plantenmateriaal, zoals oude boomstammen. Wanneer de omstandigheden juist zijn, zal een schimmel bloeien, ongeveer net zoals een bloem. Deze bloemen zijn de paddenstoelen die we oogsten.

De meestvoorkomende varianten van psychoactieve paddenstoelen vallen in de psilocybine klasse. Tot deze klasse behoren meer dan 200 varianten, die allemaal psilocybine bevatten, de belangrijkste actieve verbinding die verantwoordelijk is voor het produceren van psychoactieve effecten. Er zijn andere paddo varianten die ook psychedelische effecten opwekken, zoals bijvoorbeeld de vliegenzwam. Psilocybine paddo's komen echter veel vaker voor. Gemiddeld zal een enkele paddo ongeveer 0,2 tot 0,4% psilocybine bevatten.

VP%20Top10%20Magic%20Mushrooms

Bekijk Top 10 Paddo's

Hoe Werken Paddo's?

HOE WERKEN PADDO'S?

Ook tegenwoordig zijn paddo's nog steeds geliefd vanwege hun krachtige, psychoactieve effecten, die zorgen voor euforie, aangepaste denkprocessen, hallucinaties, veranderde zintuigen en waarneming van tijd en nog veel meer. De belangrijkste actieve verbindingen in de paddo zijn psilocybine en psilocine. Sommige soorten paddenstoelen bevatten ook andere, zwakkere psychoactieve verbindingen, zoals baeocystine en norbaeocystine.

Wanneer psilocybine wordt ingenomen, wordt het omgezet in psilocine, die verantwoordelijk is voor de belangrijkste psychoactieve effecten die worden geassocieerd met een paddo-trip. Psilocine heeft meerdere effecten op de menselijke hersenen. Hieronder vind je een kort overzicht van deze effecten. Voor een meer gedetailleerde uitleg, kan je deze video van ASAP Science bekijken.

Video: Paddo's En De Hersenen

Allereerst verhoogt het de activiteit van serotonine, een neurotransmitter in de hersenen. Omdat psilocine in structuur overeenkomt met serotonine, kan het zich daadwerkelijk binden aan de receptoren in de hersenen en deze stimuleren. Deze uitvergrote stimulatie zorgt er uiteindelijk voor dat het lichaam dingen waarneemt en ervaart zonder echte stimulus. Deze waarnemingen en ervaringen kunnen visueel, auditief of zelfs emotioneel zijn.

Wetenschappers hebben ook gesuggereerd dat psilocine de standaard hersenfuncties kan veranderen door nieuwe, stabiele neurale verbindingen te creëren. Dit kan de intensiteit van gedachten uitvergroten en het lastig maken realiteit te onderscheiden van fantasie. Volgens een onderzoek van de Goethe Universiteit in Duitsland, worden door de inname van paddo's tegelijkertijd ook diverse delen van de hersenen geactiveerd, zoals de hippocampus en de cortex cingularis anterior. Dit patroon komt overeen met dat van mensen die dromen.

Tot slot helpt psilocine ook bij het activeren van specifieke emotionele regio's van de hersenen, wat een gevoel van verruimd bewustzijn opwekt. Dit, gecombineerd met het vermogen van de drug om nieuwe neurale verbindingen te maken in de hersenen, zorgt ervoor dat je veranderde gedachteprocessen hebt en "buiten de box" kan denken.

De volledige effecten van psychoactieve paddenstoelen op de menselijke hersenen worden nog niet helemaal begrepen. Daarnaast is het belangrijk te onthouden dat de effecten van paddo's extreem subjectief zijn en kunnen afhangen van jouw geestestoestand maar ook van de omgeving waarin je je bevindt.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

Is Het Kweken Van Paddo's Ingewikkeld?

Paddo's zijn zeer gangbare, recreatieve drugs. Volgens een 2014 National Survey on Drug Use and Health, heeft ongeveer 8,5% van de mensen in de VS tenminste eenmaal in hun leven hallucinogene paddenstoelen gebruikt.

Een mogelijke reden voor de populariteit van paddo's kan zijn dat ze zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Ze groeien in veel delen van de wereld en kunnen gemakkelijk thuis worden gekweekt dankzij de uitvinding van kant-en-klare kweeksets.

Met een beetje hulp, in de vorm van een spuitfles en wat geduld, kan je met deze kits zelf thuis binnen enkele weken paddo's kweken van hoge kwaliteit. Onze kweeksets kunnen worden gebruikt om een groot aantal Psilocybe Cubensis soorten te kweken. De Cubensis is een extreem sterke en stabiele paddo soort en dus perfect voor thuiskweek. Onze paddo kweeksets zijn verkrijgbaar in diverse Cubensis varianten, waaronder Golden Teacher, B+, Mexican, McKennaii en nog veel meer.

Video: Zamnesia Paddo Kweekset

De Oorsprong Van Paddo's

DE OORSPRONG VAN PADDO'S

Over de exacte oorsprong van paddo's wordt zwaar gediscussieerd. Een ding is echter zeker: Het exacte gebruik van psychoactieve paddenstoelen gaat veel verder terug dan we eerst dachten. Veel mensen geloven dat het gebruik van hallucinogene stoffen begon in de jaren '60. Archeologisch bewijs maakt echter duidelijk dat sommigen van deze stoffen al duizenden jaren werden gebruikt door menselijke beschavingen.

In 1992 vond de Italiaanse etnobotanicus Giorgio Samorini in Tassili n'Ajjer, een berggebied in het Algerijnse deel van de Sahara woestijn, een geverfde rotsschildering waarop paddenstoelen waren afgebeeld. De schildering dateert uit ongeveer 7000 tot 9000 v.C. Gedacht wordt dat de paddo's op de schildering psilocybe mairei waren, een psychoactieve paddenstoel die inheems is in Algerije en Marokko.

Er is ook veel bewijs dat suggereert dat entheogenen werden gebruikt door oude culturen in het in Meso-Amerika, vooral door de Azteken. Sommige van de meest gedetailleerde verwijzingen naar het gebruik van psychoactieve planten door de Azteken zijn afkomstig uit The Florentine Codex, een uitgebreid etnografisch onderzoek uit de 16de eeuw van de Spaanse Franciscaner frater Bernardino de Sahagún.

De Sahagún was een zendeling die de inheemse bevolking van Midden-Amerika wilde evangeliseren. Sahagún beschrijft The Florentine Codex als een uitleg van "de goddelijke, of liever afgodische, mens en natuurlijke dingen van het Nieuwe Spanje."

Sahagúns werk bestaat uit 2400 pagina's die zijn georganiseerd in twaalf boeken. Deze boeken geven gedetailleerd inzicht in hoe de Azteken psychoactieve planten gebruikten als onderdeel van hun spirituele rituelen. Sommige gebruikte planten waren ololiuqui (een soort morning glory), peyote en een psilocybine paddenstoelensoort.

De Azteken noemden de paddenstoelen teonanácatl, wat letterlijk vertaalt naar "god paddenstoel". De actie om daadwerkelijk paddo's te gebruiken, stond bekend als monanacahuia, wat "paddenstoel jezelf" betekent. Sahagún, maar ook andere prominente zendelingen uit die tijd (zoals Toribio de Benavente Motolinia, een van de beroemde Twaalf Apostelen van Mexico, beschreven hoe de Azteken chocolade dronken en de paddo's met honing aten.

Gerelateerd artikel

5 Simpele En Eenvoudige Manieren Om Paddo's En Magic Truffles Te Consumeren

In de Florentine Codex schrijft Sahagún: "In het begin werden de paddenstoelen geserveerd... Ze aten geen voedsel meer en dronken alleen chocolade tijdens de nacht. En ze aten de paddenstoelen met honing. Wanneer de paddenstoelen effect kregen, dansten en huilden ze. Maar sommigen, die nog steeds controle hadden over hun zintuigen, kwamen binnen en zaten bij het huis op hun stoelen; ze deden niets anders en zaten daar knikkend."

Het is ook mogelijk dat de Maya's, een inheems volk in Centraal-Amerika met beschavingen die te herleiden zijn naar 2000 v.C., nog eerder dan de Azteken (wiens beschavingen te herleiden zijn naar de 14de eeuw) psychoactieve stoffen als paddo's gebruikten. Er is echter aanzienlijk minder bewijs om deze hypothese te ondersteunen. De Maya's waren een inheemse stam in Centraal-Amerika die de hedendaagse Yucatan, Quintana Roo, Campeche, Tabasco en Chiapas in Mexico bewoonden, maar ook gebieden in Guatemala, Belize, El Salvador en Honduras.

In deze gebieden werden tussen 8000 en 2000 v.C. de eerste dorpen ontwikkeld en vormen van landbouw opgezet. De eerste Maya beschavingen werden tussen 2000 v.C. en 250 n.C. gebouwd. Het meeste bewijs dat suggereert dat de Maya's psychoactieve stoffen gebruikten, is afkomstig uit rotsschilderingen en zeldzame voorbeelden van resten en stoffen die werden gevonden in aardewerken bakjes. Sommige van de stoffen die konden worden herleid naar de Maya's zijn: Tabak, waterlelies, morning glory en Psilocybe mexicana.

Het meest bekende archeologische bewijs voor het gebruik van psychoactieve paddenstoelen door de Maya's is een verzameling van bewerkte "mushroom stones." Deze stenen beeldjes, interpretaties van paddenstoelen (op sommigen zijn antropomorfe figuren langs de steel/basis te zien) zijn gevonden op diverse archeologische vindplaatsen en herleid naar de Maya cultuur. Men is het er echter niet over eens of deze interpretaties accuraat zijn en, mocht dit wel zo zijn, of ze kunnen fungeren als bewijs dat de Maya's inderdaad psychoactieve paddenstoelen gebruikten.

Het gebruik van psychoactieve paddenstoelen vond niet alleen in Afrika en Amerika plaats, want ook in Europa is het een en ander gevonden. In 2011 ontdekten wetenschappers een muurschildering in de Selva Pascuala grot, in de buurt van de Spaanse stad Villar del Humo.

Op deze muurschildering, die dateert uit grofweg 6000 v.C. is een grote stier te zien, maar ook 13 kleine paddenstoel-achtige objecten. Wetenschappers hadden grote interesse in deze paddenstoelen en dachten dat dit afbeeldingen konden zijn van Psilocybe hispanica, een lokale soort van de psychoactieve paddenstoel. Psilocybe hispanica heeft een klokvormig hoedje, afgewerkt met een koepel en mist een annulus (een ring rond de steel). De afbeeldingen in de Selva Pascuala muurschilderingen lijken erg op deze paddenstoel en er is zelfs een combinatie van zowel rechte als gebogen stelen te zien, wat zeer veel voorkomt bij deze paddenstoel.

Zoals eerder vermeld, is er geen exact antwoord over de oorsprong van paddo's. Er is echter aanzienlijk historisch en archeologisch bewijs waarin wordt aangetoond dat paddo's een lange gebruiksgeschiedenis hebben voor zowel spirituele als religieuze doeleinden.

Gerelateerde Producten