Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Hoe moet je Kratom gebruiken?

Kratom

Er zijn diverse manieren om Kratom in te nemen, maar in de Westerse wereld zijn de verse blaadjes van de Mytragyna speciosa Korthals plant zelden verkrijgbaar, dus we zullen ons "menu" beperken tot gedroogde en verbrijzelde blaadjes en poeders.

Als je gedroogde of gebroken bladeren hebt besteld, is het aan te raden er een poeder van te maken. Niet alleen verwijdert dit de stelen en nerven, maar dit maakt het ook eenvoudiger te doseren en vergroot de oppervlakte, wat het oplossen van het plantenmateriaal eenvoudiger maakt. Houd de stelen en de nerven apart, dit is geen afval, maar kan later worden gebruikt om een brouwsel te maken.

Om je eigen poeder van Kratom bladeren te maken heb je een blender nodig of iets soortgelijks (denk aan een elektrische kruidenmolen) om de bladeren te pletten en een fijnmazige vergiet of zeef om de nerven en stelen eruit te filteren. Het poeder dat door de zeef komt kan je gebruiken; het moet er bijvoorkeur uitzien als bakpoeder.

De onderstaande methoden voor het gebruik zijn slechts suggesties... je kunt altijd je eigen idee bedenken (en dit insturen aan ons via e-mail)

Kratom Gel-caps

De smaak van Kratom is niet echt plezierig en sommigen zeggen dat het "bitter en naar aarde smaakt"; anderen vinden de smaak echt afgrijselijk. Om de smaak te omzeilen, kan je je Kratom poeder inpakken via een machine om capsules te maken. Maak je geen zorgen; niet-commerciële, handmatige machines voor het maken van capsules zijn vrij goedkoop. Nu heb je het voordeel om de smaak niet te hoeven proeven, maar je moet wat tijd investeren om je capsules te maken.

Kratom Thee (met kaneel en gember)

De term "thee" is een wilde overdrijving wanneer je dit in de context van Kratom plaatst; een betere term zou brouwsel zijn omdat de smaak van het drankje ver af staat van het genieten van een kopje thee. Voor een thee (ahum) kan je de stelen en nerven (die je opzij hebt gezet zoals we al zeiden), verbrijzelde bladeren of poeder gebruiken. Poeder werkt veel beter dan de bladeren of de stelen en nerven. Om het brouwsel te maken voeg je je gedroogde bladeren of poeder toe (hoeveel hangt af van je persoonlijke voorkeuren, tolerantie, gewenste effect, etc.) aan ongeveer 1 liter water en laat dit 5-15 minuten koken voordat je een kaneelstokje toevoegt (GEEN poeder). Laat het mengsel nog eens minimaal 10-15 minuten pruttelen, totdat het originele volume is verminderd met 50%. Voeg nu een zoetmiddel naar keuze toe en een beetje gemberwortel of poeder. Het resultaat is een redelijk goed smakende thee die doet denken aan Chai-thee. Als je een heldere thee wilt, gebruik je een theezeefje. Je kunt natuurlijk met dit recept experimenteren. Sommige mensen voegen Lindebloesem, Kamille, Lotus meeldraden, Blauwe Egyptische Waterlelie of Papaver bloemen toe en anderen geven de voorkeur aan een snufje maté of zwarte thee. De keuze is helemaal aan jou. De alkaloïden lossen niet eenvoudig op in water, dus de resten die je filtert bevatten nog steeds actieve bestanddelen. Hergebruik de resten door de hierboven genoemde stappen te herhalen of voeg ze toe aan je volgende brouwsel. De procedure neemt relatief veel tijd in beslag en de kracht van het brouwsel varieert, maar het grote voordeel is de verbeterde smaak.

Hoe maak de ultieme Kratom thee

Kratom Water - Sap

Een snelle manier om Kratom poeder in te nemen is het simpelweg weg te spoelen. Maar "simpelweg" is in dit geval niet zo simpel, want als je het verkeerd doet, eindig je als een van die grappenmakers die het aandurfde om een lepel kaneelpoeder door te slikken ("de kaneel uitdaging") en het poeder inhaleerde, wat vrij onprettig en zeker niet slim is, om het voorzichtig uit te drukken. Dus, om veilig Kratom poeder door te slikken, moet je meerdere keren hyperventileren, vervolgens diiiieeeep inhaleren en vasthouden, voordat je langzaaaaam door je neus uitademt. Terwijl je dit doet, stop je een theelepel poeder in je mond en neemt een klein slokje water of sap naar keuze, maar slik nog NIET door. Nu mix je alles rond in je mond totdat het volledig vermengd is met de vloeistof en spoel het allemaal weg met een glas water of sap. Vruchtensappen zoals citroen- of grapefruitsap werken het beste, omdat de alkaloïden in Kratom meer oplossen in bepaalde zuren en de effecten komen sterker op.
Herhaal deze procedure voor elke theelepel.

Kratom Appelmoes

Het mixen van Kratom poeder met stevige appelmoes is een vrij smakelijke en zeer snelle manier om Kratom in te nemen. Voeg je Kratompoeder, en een zoetmiddel zoals honing of suiker en een snufje kaneel, toe aan de appelmoes en roer zorgvuldig door voor je het opeet. Laat het niet te lang staan, anders zal de bittere smaak van de Kratom, de "zoete sensatie" die je wilde bereiken verpesten. We raden stevige appelmoes aan, want als de poeder niet fijn genoeg is, kan het de appelmoes korrelig maken.

Kratom Broodje

Nog een snelle methode om Kratom poeder te consumeren is door het te mengen met honing en dan te smeren op een snee donkerbruin brood. Een sneetje erbovenop mag je zelf bepalen.

Kratom Drank

De alkaloïden in Kratom zijn oplosbaar in alcohol. Om je eigen "Kratom drank" te maken gebruik je wat sterke drank zoals wodka, whisky of rum (sommigen beweren dat warme Sake het beste werkt) om je verbrijzelde bladeren of poeder in te mengen. Na een tijdje zijn de bladeren opgelost en het uiteindelijke drankje kan in smaak worden verbeterd door zoetmiddelen of kruiden toe te voegen. "Kratom drank" kan maanden worden bewaard. 

Kratom Mikshake - Kratom IJs

Je kunt je Kratom poeder mengen met een milkshake of ijs, maar het grote nadeel van deze methode is dat de effecten niet alleen langzamer opkomen, maar ook minder sterk zijn. Het probleem is dat de proteïnen in melk stollen rondom de poederdeeltjes en dit voorkomt het vrijkomen van de alkaloïden. Niet doeltreffend en daarom ook niet aan te raden.

Kratom Roken

Gatver! Zegt dit voldoende? Ok, laten we hier wat dieper op ingaan... Het roken van Kratom staat er niet om bekend de gewenste effecten te bereiken (of slechts een klein beetje). Sommige mensen met een zeer lage tolerantie kunnen misschien "een vleugje zeer korte en subtiele effecten" voelen (waarschijnlijk slechts gedurende 30 minuten), maar de walgelijke smaak en textuur van de rook en het effect op de longen zijn een hoge prijs voor "een vleugje". Niet aanbevolen dus, hoewel sommige stammen in het Zuidoosten van Azië traditioneel Kratom roken.

 

ZamnesiaKratom producten