Versla je Slapeloosheid met Natuurlijke Kruiden

Versla Je Slapeloosheid Met Natuurlijke Kruiden

Slapeloosheid is een vervelende stoornis die je leven ontregelt verwoestend werkt op je gezondheid en relaties. Niet iedereen wordt enthousiast om farmaceutische medicatie te moeten gebruiken om hiertegen te vechten, maar gelukkig heeft de natuur ons voorzien van genoeg kruiden om de zo nodige slaap weer te vinden.

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid is een slaapstoornis die meestal wordt geassocieerd met moeite om in slaap te vallen en te blijven. Als je lijdt aan slapeloosheid, vind je het moeilijk in slaap te vallen, word je constant wakker, heb je moeite om weer in slaap te komen, word je te vroeg wakker en bent moe zodra je wakker wordt.

Het gevolg is, dat degenen die hier aan lijden vaak geïrriteerd zijn, constant overdag in slaap vallen, aan problemen met het geheugen lijden en het moeilijk vinden om normaal te functioneren.

De meest voorkomende oorzaak van slapeloosheid is stress en angst, maar ook zaken als depressie, schizofrenie en een reeks van andere aandoeningen kunnen dit veroorzaken. Een oorzaak die vaak over het hoofd gezien wordt, als het gaat om slaapproblemen, is het overmatig gebruik van cafeïne. Hoewel ze in de juiste hoeveelheden gezond zijn, kunnen slapeloosheid en cafeïne zorgen voor een vicieuze cirkel.

Rick Simpson Olie

Rick Simpson Olie

De cannabis olie van Rick heeft veel aandacht gekregen vanwege de documentaire "Run from the cure", die het verhaal vertelt van het succes van Rick Simpson in het gevecht tegen kanker met een zeer geconcentreerd en krachtig cannabis olie preparaat. Deze olie wordt gemaakt van de toppen en bladeren van cannabis en moet niet worden verward met, in de winkel gekochte, hennepolie. Standaard hennepolie is meestal koudgeperst hennepzaad en, hoewel zeer voedzaam, zal het slapeloosheid niet stoppen.

Om de Rick Simpsons olie ("RSO") te maken, wordt een pond of meer cannabis gereduceerd tot slechts een paar gram olie; dit maakt het een buitengewoon krachtig medicijn, beladen met TCH en CBD. Hoewel dit veel gebruikt wordt bij de behandeling van kanker, is de olie zeer effectief bij diverse aandoeningen. Een van de karakteristieke eigenschappen is het kalmerende effect; je zal binnen een paar minuten in een diepe slaap vallen.

Related Story

Het verschil tussen CBD olie en de Rick Simpson olie

Afhankelijk van de dosering, is de olie meer of minder psychoactief. In kleinere doseringen levert het geen mentale high zoals bij roken, maar in hogere doseringen kan het moeheid opwekken en bewegen bijna onmogelijk maken.

Valeriaan

Valeriaan

Valeriaan is een plant die van nature voorkomt in Europa en Azië. De wortel van de plant wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Hoewel de individuele bestanddelen niet tot in de details zijn onderzocht, wordt van de combinatie ervan gedacht dat ze invloed hebben op de hoeveelheid GABA in de hersenen en deze reguleren. Het is ontdekt dat een verminderde hoeveelheid GABA slapeloosheid kan veroorzaken en het vermogen van valeriaan om dit te helpen reguleren kan de effecten van slapeloosheid enorm verminderen.

Hoewel Valeriaan niet zo krachtig is als een voorgeschreven geneesmiddel, moet men het middel niet onderschatten. Het kruid heeft een lange geschiedenis van gebruik, ook in de westerse kruidengeneeskunde. Veel mensen krijgen geen bevredigende resultaten van Valeriaan vanwege een slechte bereiding. Het koken van de wortels vernietigt de actieve stoffen en toch doen veel mensen dit, om zich vervolgens af te vragen waar de effecten blijven. Om een krachtige slaap-thee te maken, schep je 1 tot 2 theelepels wortel in een kopje koud water en laat dit gedurende 12 uur staan.

Valeriaan

Bekijk Product

Valeriaan wordt ook gebruikt om angst te verminderen en daarbij ook de effecten van slapeloosheid, waarmee effectief de oorzaak van de aandoening wordt behandeld in plaats van de symptomen. In tegenstelling tot farmaceutische drugs, heb je van Valeriaan geen last van hetzelfde suffe "kater" gevoel.

Hoewel Valeriaan niet gedurende langere perioden moet worden gebruikt, is aangetoond dat het kruid veilig is. Er zijn mensen die een poging tot zelfdoding hebben ondernomen met een gigantische overdosis Valeriaan, maar het zorgde enkel voor maagproblemen en hoofdpijn.

Passiebloem

Passiebloem

Passiflora incarnata is een zeer effectief kruidenmedicijn die jou kan helpen je slapeloosheid te verslaan zonder het gevoel van duizeligheid of een kater. Van deze bloem werden de medicinale eigenschappen herkend door de oude Azteken en het is sindsdien gebruikt als kalmerend middel. In klinische omgeving is aangetoond dat het de duur en kwaliteit van slaap op betrouwbare wijze verbetert.

Vergeleken met Valeriaan, is Passibloem milder, maar het bereik is meer uitgebreid. Het kruid heeft pijn verlichtende eigenschappen en wordt vaak gebruikt als een milde antidepressiva vanwege de aanwezigheid van harmala alkaloïden. Voor de chemisch geïnteresseerden: Dezelfde groep van alkaloïden wordt ook gevonden in Banisteriopsis Caapi en Peganum Harmala, beiden sterke psychoactieve planten. Opgemerkt moet worden dat harmala alkaloïden MAO-remmers zijn en dieetbeperkingen moeten worden gevolgd.

Passiebloem

Bekijk Product

Een waarschuwing: overmatig en langdurig gebruik kan moeheid veroorzaken en een gevoel van zwakte, dus begin met kleine doseringen tot je weet hoeveel je kunt hebben en wat de effecten zijn. De meest gebruikte manier om het te gebruiken is er een thee van te maken en het ongeveer een half uur voor het naar bed gaan, in een ontspannen omgeving, te drinken.

Blauwe Lotus

Blauwe Lotus

Blauwe Lotus vindt haar oorsprong langs de oevers van de rivier De Nijl in Egypte en in de oude Egyptische beschaving had zij een eerbiedige en culturele status als kalmerend middel, pijnstiller en lustopwekkend middel. Tegenwoordig staat zij bekend om haar kalmerende effecten en dit maakt het een goede keuze voor diegenen op zoek naar een nieuw wapen in de strijd tegen slapeloosheid. Meestal wordt er thee van getrokken, maar het kan ook direct of als een tinctuur worden ingenomen. Het bevat aporphine, een chemische stof die een kalme, rustgevende euforie opwekt.

Blauwe Lotus

Bekijk Product

Van Blauwe Lotus wordt niet gedacht dat ze enige negatieve bijwerkingen heeft; problemen komen uitsluitend voor wanneer ze wordt gemengd met andere drugs. Dus zorg ervoor dat je niet al iets anders gebruikt, wanneer je dit probeert.

Kattenkruid

Kattenkruid

Kattenkruid is een kruid die haar oorsprong vindt in Zuid-Europa. Haar toppen kunnen worden afgeknipt en gedroogd om een medicijn te bereiden, die helpt stress te verminderen en slapeloosheid te bevechten. Ook zijn er andere voordelen voor de gezondheid, zoals een verbeterde spijsvertering en een verbeterde stemming. Nepeta Cataria (droomkruid) is een veelvoorkomende tuinplant en is absoluut legaal. Je kunt een thee trekken van de gedroogde toppen wanneer je maar wilt. Drink het gedurende de dag en neem een extra sterk brouwsel voordat je naar bed gaat.

Kattenkruidbekijk product

Melatonine

Melatonine

Dit is technisch gezien geen kruidengeneesmiddel, maar Melatonine is een hormoon die van nature in het lichaam voorkomt en het is de chemische stof die de interne klok reguleert. Het is iets dat het lichaam natuurlijk tijdens de slaap zou moeten produceren om je te helpen slapen. Zodra je omgeving lichter wordt, produceert het lichaam geleidelijk minder en dit helpt je wakker worden.

Melatonine Plus

Bekijk Product

Aangetoond is dat Melatonine supplementen zeer effectief zijn. Het is ook de eerste keuze van professionals die om moeten gaan met slaapstoornissen, zoals piloten. Melatonine is een doeltreffend middel om je in slaap te krijgen, zonder sterke bijwerkingen. Het kan wel een versterkt suf gevoel in de ochtend veroorzaken, maar over het algemeen is het veilig en legaal in de meeste landen.

L-tryptofaan en Vitamine B6

Als je wat anders wilt proberen, kan je je lichaam zover krijgen de melatonine productie te verhogen. Om dit te doen, gebruik je de chemische voorlopers van melatonine: Tryptofaan en Vitamine B6. In deze combinatie zal de B6 de omzetting van tryptofaan naar serotonine veroorzaken, die uiteindelijk weer wordt omgezet in melatonine. Het door je lichaam laten synthetiseren van melatonine kan een hormonale afhankelijkheid van kant en klare producten voorkomen. Tryptofaan wordt ook gebruikt om emotionele stabiliteit te behouden en de stemming te verbeteren.

Related Story

Leer Alles Over Tryptofaan En De Vele Voordelen

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er een behoorlijk aantal opties beschikbaar om slapeloosheid op een natuurlijke manier te behandelen. Het is belangrijk te begrijpen dat er geen "wondermiddel" of eenvoudige oplossing bestaat om deze stoornis te genezen. Om effectief te kunnen behandelen, moet je de mogelijke onderliggende oorzaken beoordelen en aanpakken. Ben je een angstig persoon? Heb je veel stress gehad? Ben je depressief? Dit kan allemaal slapeloosheid veroorzaken en hoewel het bovenstaande zal helpen, zal je het op alle fronten moeten bevechten om er voor altijd vanaf te komen. Het begrijpen van de oorzaak zal je helpen beslissen welke medicatie geschikt is voor jou en hoe je de behandeling moet inzetten.