Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Effecten van Maca

Maca - Lepidium meyeniiMaca wordt met reden beschouwd als supervoedsel. Bij langdurig gebruik, biedt het veel gezondheidsvoordelen die de kwaliteit van je leven dramatisch kan verbeteren. En een theelepel levert slechts 10 calorieën!

Hieronder vind je een aantal van de gezondheidsvoordelen waarvan wordt gedacht dat deze te maken hebben met het gebruik van Maca:

 

 

Geslachtsdrift en vruchtbaarheid:

Hierom staat Maca het meest bekend in de westerse wereld. Het is aangetoond dat Maca kan helpen de vruchtbaarheid te bevorderen bij zowel mannen als vrouwen, kan helpen bij impotentie en de mannelijke geslachtsdrift kan verhogen.

Energie:

Nog een belangrijke toepassing van Maca. De meeste mensen voelen de energieboost direct. Het kan een geweldige vervanger zijn voor koffie omdat het niet de verslavende eigenschappen heeft als cafeïne.

Uithoudingsvermogen:

Van Maca wordt gezegd dat het het uithoudingsvermogen verbetert bij langdurig gebruik en de gebruiker energie geeft.

Geheugen:

Maca verbetert het leervermogen en het geheugen; het maakt de gebruiker ook meer bewust en alert.

Migraines:

De meeste migraines zijn te wijten aan hormonale onbalans. Maca werkt met het lichaam samen om deze te balanceren en helpt het lichaam bij het meer consistent en effectief produceren van hormonen.

Stimuleert Immuunsysteem:

De gezonde vetzuren van Maca maken het een geweldig natuurlijk ontsmettend en schimmelwerend middel. Wanneer dit wordt gecombineerd met de grote hoeveelheden vitaminen en voedingsstoffen in Maca, kan het fungeren als een uitmuntende stimulans voor het immuunsysteem.

Schildklier:

Deze klier is verantwoordelijk voor de snelheid waarmee het lichaam voedingsstoffen in energie omzet. De alkaloïden in Maca helpen de snelheid, waarmee de schildklier de stofwisseling regelt van zowel calcium en het bloed, te verhogen.

Stress:

Regelmatig gebruik van Maca kan de impact van stress, zowel lichamelijk als mentaal, helpen verminderen. Dit is handig als je een baan hebt waarbij je onder spanning staat. Maca helpt ook bij het verlagen van de bloeddruk, waardoor je de controle houdt.

Alvleesklier:

Maca kan helpen om je alvleesklier te stimuleren, waardoor het niveau van het bloedsuiker veel efficiënter wordt behouden.

Genezing:

Maca stimuleert de snelheid waarmee bloed in wonden klontert, maar ook stimuleert ze de bloedsomloop in zijn geheel.

Menstruele- en overgangsklachten:

Over Maca is gemeld dat ze een aantal van de symptomen van menopauze helpt verlichten, zoals opvliegers. Ook wordt gedacht dat het vrouwen helpt bij het behouden van een regelmatige cyclus.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel mogelijke voordelen bij het langdurig gebruik van Maca. Het wordt al duizenden jaren beschouwd als een supervoedsel en dit zal nog jaren zo blijven. Nog even een advies: Neem niet te snel te veel, het kan een schok zijn voor je systeem. Zorg ervoor dat je binnen de aangeraden dosering blijft.

We proberen je te voorzien van de best mogelijke informatie over kruiden en planten. Maar deze informatie zou geen professioneel advies van een arts moeten vervangen.

Maca