Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Natuurlijke Viagra?

Maca Natural LibidoMaca staat erom bekend zowel een afrodisiacum als een vruchtbaarheidsbehandeling te zijn.

Dat Maca een effect had op de seksuele gezondheid van levende wezens, werd voor het eerst ontdekt door herders in het Andesgebergte. Zij merkten dat hun kuddes meer viriel en vruchtbaar waren, nadat zij hen Maca hadden gevoerd. Dit is recentelijk bevestigd in een onderzoek dat aantoonde dat Maca het aantal zaadcellen bij vee verhoogde.

Er is recentelijk ook veel onderzoek gedaan naar de beweringen dat Maca de geslachtsdrift vergroot en helpt bij impotentie.

Italiaanse onderzoekers gaven 50 mannen die leden aan erectiestoornissen ofwel een dagelijkse dosis Maca ofwel een placebo, gedurende 12 weken. Zij ontdekten dat, hoewel beide groepen verbetering meldden, de Maca groep een veel grotere verbetering rapporteerde dan de placebo groep.

Ander onderzoek, uitgevoerd door Britse wetenschappers, volgde de energie en seksuele driften van wielrenners. Ze hielden bij hoelang de groep erover deed om 40km te fietsen en vroegen hen vervolgens een enquete in te vullen over seksueel verlangen. Na dit basis onderzoek, gaven zij de helft van de groep een dagelijkse dosis Maca terwijl de andere helft een placebo kreeg. Na twee weken werden de wielrenners opnieuw gevraagd 40km af te leggen, gevolgd door alweer een enquete. Ze ontdekten dat de groep op Maca de 40km sneller aflegde dan hun oorspronkelijke tijd en dat zij ook een verbeterde seksuele drift aangaven; dit suggereert dat Maca inderdaad werkt als een lustopwekkend middel.

Tot slot verrichtte het Massachusetts General Hospital in Bosten hun eigen onderzoek. Een groep patiënten, lijdend aan een gebrek aan seksuele driften vanwege SSRI medicatie, werd in drie groepen opgedeeld. Een groep ontving een placebo, de andere een kleine dosis Maca en de derde een grote dosis Maca. Zij ontdekten dat, vergeleken met de placebo groep, beide Maca groepen een toegenomen seksuele drift rapporteerden, terwijl de groep met de hoogste dosering ook een verbetering in het seksueel functioneren rapporteerde.

Het onderzoek naar de lustopwekkende eigenschappen van Maca is nog steeds gaande, omdat het concept relatief nieuw is in de Westerse wereld. Echter suggereren huidige bevindingen, dat Maca op de een of andere manier het seksuele verlangen en de prestaties verbetert van personen die het gedurende een langere periode gebruiken.

Maca