Product toegevoegd aan winkelwagen
Afrekenen

Afrodite - De Godin van de Liefde 

Afrodite, de Griekse godin van de liefde, was de inspiratiebron voor vele liefdesverhalen in de geschiedenis van de mens. Ze is bekend om de liefde, die ze deelde met diegenen die met haar in contact kwamen en ze betoverde hen met lust en bewondering. Het is dus passend dat de stoffen die door mensen worden gebruikt om zichzelf met lust te vervullen, naar haar zijn vernoemd.

Er zijn twee belangrijke verhalen over hoe het ontstaan van Afrodite. De meest beroemde speelde zich af in de Theogonie van Hesiodus. Het verhaal gaat dat ze geboren werd toen Cronus de genitaliën afsneed van Uranus en deze in de zee gooide. Het door de genitaliën ontstane schuim zorgde voor de geboorte van Afrodite (naar naam vertaalt naar schuim-ontstaan). Hesiodus beschreef hoe de genitaliën lange tijd over de zee werden gedragen en dat door het onsterfelijke vlees wit schuim ontstond; daaruit groeide een meisje. Deze scene is afgebeeld op het beroemde schilderij "Venus Rising" waarin de reis van Afrodite naar de kust, rijdend op een gigantische schelp, wordt weergegeven.

AphroditeMisschien wat minder verhalend is het tweede verhaal over haar geboorte, waar ze simpelweg de dochter is van Zeus, de koning van de goden, en Dione, die door sommigen als zijn vrouw wordt beschouwd.

Van Afrodite wordt gezegd dat ze de perfecte vrouw weerspiegelt; haar schoonheid en lust waren ondraaglijk, tot het punt waar vele andere goden vreesden dat zij voor haar zouden vallen en zich in oorlog zouden storten met elkaar in een poging haar te winnen. Om deze reden, vertelt de legende hoe Zeus haar huwde aan Hephaestus, de god van straffen, vakmanschap, vuur en vulkanen, omdat hij lelijk was en misvormd, waardoor elke dreiging werd opgeheven. Dit stopte Afrodite echter niet van het delen van haar lust. Zij nam vele minnaars, zowel goden als mannen. Aangenomen wordt dat andere wezens geboren zijn uit haar liefde.

Als het symbool voor passie, liefde en lust is ze de perfecte beschermheilige voor diegenen op zoek naar een stimulans voor hun eigen libido en dat is ook de reden waardoor seksueel stimulerend voedsel, drankjes en drugs heten zoals ze heten: afrodisiaca

De geschiedenis van afrodisiaca

OysterVelen denken bij het woord afrodisiaca onmiddellijk aan oesters. Maar hoewel deze zeker onze passie stimuleren, zijn oesters niet het enige voedsel dat dit doet. In feite hebben veel voedingsmiddelen en kruiden over de hele wereld een effect op ons libido. Aangezien er een enorme hoeveelheid stimulerende kruiden bestaat, verspreid over de wereld, is het veilig aan te nemen dat afrodisiaca al sinds het begin van de mensheid worden gebruikt.

Heb je jezelf ooit aangetrokken gevoeld tot de natuurlijke geur van een persoon, of heb je ooit een van hun oude shirts geroken en aan die persoon gedacht? Zeer waarschijnlijk is dat het effect van feromonen.
Voor onze moderne samenleving, was het onze natuurlijke geur die fungeerde als een afrodisiacum, wat ook een van de doelen is van parfum. Voor de uitvinding van zeep en parfum, extracten en olies, was de natuurlijke lichaamsgeur van een persoon een van de manieren om het seksuele vermogen van een partner in te schatten. Onze natuurlijke geuren bevatten feromonen: dit zijn chemische stoffen die primaire reacties activeren bij leden van dezelfde soort die dit ruiken. Het zijn de seksferomonen in onze natuurlijke muskus waar onze voorouders gedeeltelijk op vertrouwden om hun partner in de stemming te krijgen.

Gezegd moet wel worden dat het geen nut heeft ongewassen de deur uit te gaan met de gedachte dat het je een afspraakje oplevert. Je zult weinig succes boeken. Tegenwoordig worden parfums en hygiëne enorm geadverteerd en om die reden als gewenst gezien. Ook zijn feromonen geurloos en niet waarneembaar met je neus; wat je ruikt op een ongewassen persoon is zweet en vuil. Helaas worden feromonen weg gewassen wanneer je jezelf wast, dus het is moeilijk om het een te hebben zonder het ander. Dit gezegd hebbende; je kunt nog steeds feromonen produceren als je schoon bent, ze zijn alleen niet in grote getale aanwezig, zoals bij onze ongewassen voorouders.

De magie van parfum

PerfumeWe weten dat, rond de tijd van het oude Egypte, mensen dit begrip over geur begonnen te zien als een aantrekkelijke stap vooruit, door het ontwikkelen van parfum. Gedacht wordt dat Cleopatra, de Egyptische heerseres, parfums gebruikte die gemaakt was van berenvet en andere ingrediënten om haar minnaars te verleiden. De oude Romeinen waren zo dol op parfum om seksueel verlangen op te wekken dat zij maar liefst 2800 ton wierook en 550 ton mirre per jaar gebruikten. Andere ingrediënten die zij gebruikten waren het gedroogde merg van menselijke botten, menstruatiebloed en delen van andere dieren... dat klinkt niet echt opwindend! Dit zijn natuurlijk slechts een paar voorbeelden. Soortgelijke afrodisiaca werden ook in de rest van de wereld gevonden naarmate de beschaving en inzicht ontwikkelde.

Ook rond deze tijd begonnen theorieën te ontstaan over hoe voedsel kon fungeren als afrodisiacum. De Romeinse dokter Galen schreef hoe erecties, vruchtbaarheid, lust en potentie werden veroorzaakt door "wind" en dat je door het eten van gas-vormend voedsel (voedsel dat winderigheid veroorzaakt), de wind in je lichaam kon herstellen en al je seksuele problemen kon oplossen. Tegenwoordig worden afrodisiaca door de meesten gezien als iets dat lust opwekt, maar vroeger werden zowel verlangen als seksueel functioneren samen op een hoop gegooid en gas zou dit allemaal oplossen. Dit werd door iedereen geloofd tot de 18e eeuw.

De gedachte dat geur werkt als een afrodisiacum wordt zwaar gepromoot door onze kapitalistische maatschappij. De industrie pakte dit voor het eerst op in 1882, toen het parfum met de naam "Fougere Royal" op de markt verscheen. De bedoeling was dat het door mannen gebruikt werd om vrouwen aan te trekken. De gedachte dat parfums sexy zijn is tot vandaag de dag blijven bestaan.

 
 Zamnesia
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Beste Afrodisiaca