Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Het Kweken Van Kratom

Kratom komt uit de warmere, vochtige, tropische delen van de wereld, zoals Thailand, en heeft om die reden een vergelijkbare kweek omgeving nodig om echt te floreren. Het wordt dus aangeraden dat je, als je Kratom kweekt, dit binnen of in een kas doet.

Kratom Kweken Vanaf Zaad

Kratom zaadjes staan erom bekend dat ze lastig verkrijgbaar zijn. Vanwege de aard van Kratom, zijn de zaden niet lang levensvatbaar na de oogst. Dit maakt het moeilijk om snel genoeg de Kratom zaadjes uit de tropen hierheen te halen. Het is ook belangrijk te vermelden dat Kratom zaadjes zeer klein zijn. Combineer dit met hun snel afnemende levensvatbaarheid en dan snap je dat je behoorlijk wat zaden nodig hebt om een plant op te kweken. Als je zaden op het internet koopt, let dan goed op verkopers die nep zaden verkopen. Onderzoek de verkoper goed voordat je hem je zuurverdiende centen overhandigt.

Kratom En Potgrootte

Hoewel Kratom het goed kan doen in kleine potten, zal de plant beter in staat zijn om tot haar volledige potentie te komen in een zo groot mogelijke pot; het wortelnetwerk zal uitstrekken en water en voedingsstoffen zullen veel sneller worden opgenomen. Het betekent ook dat je je Kratom niet zo vaak water hoeft te geven, omdat grotere potten meer vocht kunnen vasthouden.

De Beste Bodem Voor De Teelt Van Kratom

De beste bodem om Kratom in te kweken is een rijke, natte teelaarde met een gemiddelde afwatering. De afwatering moet zo consistent zijn dat de bodem vocht vast houdt zonder volledig verzadigd te raken of te snel afvoert, waardoor de bodem uitdroogt. Als je moet kiezen, kies dan voor slechte drainage. Kratom kan omgaan met een moerasachtige, vochtige omgeving dus het kan beter omgaan met een overvloed aan water dan helemaal geen water. Het grote probleem waar je tegenaan loopt, met een omgeving die met water is verzadigd, is het verhoogde risico op schimmelinfecties.

Bij het kweken van Kratom is het van essentieel belang dat je een correcte pH van de bodem behoudt. Kratom zal het best presteren in een pH van 5,5-6,5. Alles daarbuiten zal het moeilijk maken voor Kratom om voedingsstoffen op te nemen en dit zal erger worden naarmate je verder van deze waardes verwijdert bent. De effecten variëren tussen een vertraagde groei tot de dood van je Kratom. Je kunt diverse pH test hulpmiddelen gebruiken om dit te controleren.

Kratom en Kunstmatige Verlichting

Veel mensen zullen je vertellen dat Kratom een HPS kweeklamp nodig heeft om een kans te hebben op overleving. Dit is niet helemaal waar, Kratom heeft geen HPS verlichting nodig om te groeien, maar Kratom kan er heel goed op gedijen als je het wel gebruikt. Simpele TL-verlichting kan worden gebruikt om standaard resultaten te behalen en zijn goedkoper in aanschaf en in gebruik. Zelfs kleine 18-watt lampen zijn met succes gebruikt op kleinere Kratom planten. Als je het kan betalen, krijg je de beste resultaten als je je Kratom blootstelt aan een 24-uurs lichtcyclus.

Temperatuur- en Vochtigheidsvereisten

Vanwege het gedeelte van de wereld waar Kratom haar oorsprong vindt, heeft ze hoge temperaturen nodig en een hoge luchtvochtigheidsgraad.

De aangeraden temperatuur om Kratom in te kweken ligt tussen 24-32 graden Celsius. Dit komt overeen met een Thaise winter, de laagste temperatuur die de plant in het wild zal tegenkomen. Dit houdt in dat je hogere temperaturen kan hebben, als je dat wenst, maar het hoeft niet. Kratom zal floreren in de aangegeven temperaturen. Alles eronder zal de groei van je Kratom vertragen, terwijl alles beneden 10 graden Celsius het einde van je Kratom betekent.

Luchtvochtigheid is ook een belangrijke factor bij het herscheppen van een omgeving waar Kratom natuurlijk in kan groeien. In de natuurlijke omgeving, wordt Kratom blootgesteld aan een luchtvochtigheid die varieert tussen 94% overdag en 53% in de avonden. Het is mogelijk dit in de kweekruimte na te bootsen door het gebruik van een luchtbevochtiger. Je kunt ook vrij goedkoop vochtmeters kopen om de relatieve luchtvochtigheid te meten van je kweekruimte. Als je een luchtvochtigheid van 90% kan behouden, zal je Kratom geen problemen ondervinden. Vanwege de aard van de plant, kan ze vrij goed omgaan met schommelingen, dus maak je geen zorgen als je luchtvochtigheid even daalt, zolang het maar van korte duur is!

Let Op Voor Schimmel

Vanwege de hoge luchtvochtigheid en vocht die vereist is om Kratom te kweken, moet je met arendsogen zoeken naar schimmels, zeker bovenop de bodem. Overweeg het gebruik van natuurlijke schimmelwerende middelen om een mogelijke uitbraak te beheersen.

GERELATEERD ARTIKEL
De Beste 3 Manieren Om Kratom Bladeren Te Gebruiken

Er zijn veel manieren jezelf te doseren met kratom poeder, dus we dachten dat handig was de drie beste manieren te verzamelen.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Beste van Kratom