Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat zijn e-sigaretten?

De laatste jaren zijn e-sigaretten enorm populair geworden, maar wat is een e-sigaret precies?

E-CigarettesEen e-sigaret, ook bekend als elektronische sigaret of vaporizer sigaret, is een elektronisch apparaatje die gebruikt wordt om het roken van tabak na te bootsen. Ze zijn bedoeld voor rokers die hun nicotine kick willen hebben, maar zonder de geur, teer en giftige stoffen die hand in hand gaan met traditioneel roken. E-sigaretten werken op een batterij en verdampen een vloeibare nicotine oplossing, waardoor ze een veel veiligere damp geven, die uitsluitend de nicotine bevat.

E-sigaretten zijn ontworpen om zoveel mogelijk op een gewone sigaret te lijken. De meeste E-sigaretten zijn hervulbaar en komen met vervangbare of hervulbare cartridges. Wegwerpmodellen zijn ook verkrijgbaar, vaak in dezelfde smaken als herbruikbare cartridges.

Hoewel er niets nieuw is aan verdampen, zijn de E-sigaretten in hun huidige vorm in 2003 ontworpen door de Chinese apotheker Hon Lik om in 2004 voor het eerst op de markt te verschijnen. Sinds die tijd, is de technologie erachter in een rap tempo gevorderd. Vele modellen zijn nu volledig automatisch, voelen wanneer de gebruiker inhaleert, activeren de hittebron en verdampen de vloeistof voordat het wordt doorgezonden naar het mondstuk.

Bestanddelen in de E-sigaret

E-CigarettesDe meeste e-sigaretten bestaan uit drie hoofdbestanddelen. Dit zijn de batterij, het hitte-element en het mondstuk/cartridge. De batterij zit aan het eind van de e-sigaret en soms zit er een rood LED-lampje aan de top om het gloeien van een echte sigaret te imiteren. De batterij is aan het hitte-element verbonden, in het midden van de e-sigaret. Het warmt snel op zodra een trekje is genomen en de vloeibare nicotine wordt verdampt. Het hitte-element is verbonden aan de cartridge die de vloeibare nicotine bevat. Zodra de vloeibare nicotine door het hitte-element wordt verdampt, wordt het via de cartridge door het mondstuk getrokken naar de gebruiker.

Een prachtig voorbeeld van een e-sigaret, die de laatste technologie gebruikt, is de Stigx e-sigaret. De Stigx is gebaseerd op de laatste technieken die de kwaliteit van de damp verbeteren en verzekeren dat het hitte-element altijd in contact komt met de vloeibare nicotine. De nieuwste toepassingen in ergonomisch design zijn ook opgenomen, waardoor een e-sigaret van hogere kwaliteit is geproduceerd die meer comfortabel in de hand ligt dan de oudere generaties e-sigaretten.

De e-vloeistof

Vloeibare nicotine, ook wel e-vloeistof, e-liquid of e-juice genoemd, wordt over het algemeen gemaakt van propyleenglycol, wat vaak wordt gebruikt als een toevoeging in levensmiddelen en in astma-inhalers. Er zijn geen gezondheidsrisico's bekend over het gebruik en de Federal Drug Administration in de VS classificeert het als een "Algemeen Erkende Veilige Stof". In de propyleenglycol wordt de nicotine opgelost om het eindproduct te maken.

E-LiquidOmdat vloeibare nicotine wordt verdampt, is er geen noodzaak voor tabak. Dit betekent dat de damp op smaak kan worden gebracht met verschillende smaken voor nog meer genot. Dit alleen heeft al een hele schare volgelingen opgeleverd; het is nu mogelijk om nicotinevrije vloeistoffen te krijgen voor je e-sigaret. Velen gebruiken e-sigaretten als draagbare vaporizers, die uitsluitend worden gebruikt voor recreatieve doeleinden in plaats van het verkrijgen van een nicotine-kick.

Voor diegenen op zoek naar nicotine, zijn de vloeistoffen verkrijgbaar in diverse gradaties, waardoor de meesten precies de sterkte krijgen waar ze naar op zoek zijn. Het biedt veel flexibiliteit voor de gebruiker en garandeert dat de meest plezierige ervaring kan worden bereikt. Opgemerkt moet worden dat niet alle e-vloeistoffen van dezelfde kwaliteit zijn, de ervaring kan dus enorm verschillen. Het bedrijf Stigx is een perfect voorbeeld als we het hebben over de fabricatie van producten van hoge kwaliteit; bewezen is dat hun vloeibare nicotine enorm goed smaakt en gemaakt is volgens hoge kwaliteitseisen.

Veiligheid van e-sigaretten

E-sigaretten vermijden de meeste giftige stoffen die we vinden in gewone sigarettenrook: Er is geen teer, geen koolmonoxide en geen van de honderden chemische stoffen die tijdens het brandproces worden geproduceerd. Maar, nicotine wordt nog steeds geïnhaleerd en dit kan effect hebben op diverse delen van het lichaam. Het grote verschil tussen e-sigaretten en gewone sigaretten is dat e-sigaretten uitsluitend nicotine bevatten in de damp, wat het weer gezonder maakt dan het roken van een gewone sigaret. Er komen geen teer, koolmonoxide of andere vervelende stoffen vrij.

 


Zamnesia