Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Hoe kies je de juiste sterkte voor je e-vloeistof

verschillende e-liquidsZodra je hebt gekozen voor een bepaalde e-sigaret kom je bij de vraag van de sterkte van nicotine voor je e-vloeistof. Dit komt overeen met tabakssigaretten; geef je de voorkeur aan licht, standaard of vol van smaak?

Zamnesia biedt vier verschillende niveaus van sterkte: 0 mg (nicotine vrij), 6 mg, 12 mg en 18 mg.

De meting in milligrammen toont aan hoeveel nicotine er aanwezig is in de vloeistof per 1ml. Dus voor elke verdampte milliliter krijg je een van deze doseringen nicotine binnen.

Ontdek je plekje

Sterker betekent niet automatisch beter. Hoeveel nicotine je wilt, of nodig hebt, in je e-vloeistof hangt grotendeels af van de reactie van je lichaam op nicotine en hoe vaak je eerder tabak rookte. De meerderheid van e-sigaret gebruikers kiezen voor 12mg, die vaak omschreven wordt als "precies goed".

De juiste keuze hangt af van het type tabak die je rookte voordat je de keuze maakte voor e-sigaretten. Personen die bijvoorbeeld vol smakende, zware merken rookten, zullen ontdekken dat zij een betere ervaring krijgen bij sterkere vloeistoffen, terwijl degenen die lichtere sigaretten gebruikten, waarschijnlijk kiezen voor een e-vloeistof met minder nicotine. Het gaat niet om goed of fout, maar het ontdekken van wat juist is voor jou.

De Stigx sterktes

18 mg - sterk

12 mg - standaard

6 mg - licht

0 mg - nicotine vrij

Het is altijd een goed idee een paar sterktes uit te proberen om die ene te vinden die het best bij je past. Een ongeschikte sterkte uitkiezen en dit niet realiseren, kan een domper plaatsen op je ervaring met e-sigaretten, omdat de damp ofwel niet effectief is, of te krachtig, terwijl in feite alleen de vloeistof moet worden aangepast.

Te zwak of te sterk?

Te zwak

te zwakAls een e-vloeistof te zwak is, dan zul je jezelf overcompenseren. Het resultaat is dat je veel meer dampt dan dat je zou roken om hetzelfde effect te bereiken, waardoor de e-sigaret niet effectief aanvoelt. Als je nog steeds behoeftes hebt na het verdampen, is dat een teken dat je een sterkere vloeistof nodig hebt.

Te sterk

te sterkAls een e-vloeistof te sterk is en meer nicotine levert dan waar je lichaam aan gewend is, zal je dit snel merken. Te veel nicotine kan duizeligheid veroorzaken en een intens gevoel in je keel leveren wanneer je het inhaleert. Als je dit ervaart, overweeg dan te kiezen voor een lichtere vorm.

Compleet stoppen met nicotine

Voor de meesten is een e-sigaret een gezonder alternatief, die de giftige dampen van tabak vervangt door een soepele damp. Maar als je wilt stoppen met nicotine, dan is het belangrijk te weten hoe je om moet gaan met verschillende sterktes.

Door het vinden van een comfortabel startpunt via de hierboven genoemde tips, is het mogelijk om jezelf langzaam af te wennen van nicotine, waardoor je de sterkte vermindert en je afhankelijkheid ervan, tot het punt waar je uiteindelijk kan overstappen op nicotine vrije vloeistoffen, door simpelweg te genieten van de ontspannende ervaring en smaak.

 

Zamnesia