Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Hoe Je Geld Bespaart Met Een Vaporizer

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van een vaporizer: Het is gezonder, schoner en levert meer smaak dan bij het roken van een joint. Het prijskaartje kan wat hoog zijn, maar vaak wordt vergeten hoeveel geld je daadwerkelijk bespaart met een vaporizer.

Het verschil tussen kosten en een investering is of je iets kan terug verwachten. In feite zijn beiden simpelweg uitgaven van geld, maar bij een investering wil je niet alleen je geld terug, maar er ook aan verdienen. Vanuit dit perspectief gezien, zijn vaporizers in feite een degelijke investering, met name afhankelijk van hoeveel wiet je gebruikt.

Hoe vaporizers je wiet sparen

Vaporizers werken door het zeer precies verhitten van je toppen tot het punt waar cannabinoïden verdampt worden in de lucht, zonder dat de plantenmaterie daadwerkelijk verbrandt. Wanneer cannabis wordt verbrand, zoals in een joint of bong, wordt een grote hoeveelheid THC en andere cannabinoïden vernietigd. Dit is niet het geval met een vaporizer; minder marihuana is nodig om dezelfde high te verkrijgen.

Het wordt algemeen aangenomen dat de meeste vaporizers 30-40% minder wiet nodig hebben, om dezelfde effecten te bereiken, als bij het verbranden van cannabis. Natuurlijk hangt dit af van verschillende factoren, zoals de efficiëntie van de vaporizer, de temperatuur instellingen, verdamp technieken, etc. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat vaporizers 30% besparen.

Dit betekent dat gebruikers van een vaporizer meer waar hebben voor hun geld. Als vaporizers grofweg 1/3 besparen, betekent dit dat je een extra gram krijgt voor elke 3 gram die je koopt!
Hoewel sommige vaporizers een dure investering zijn, zorgt deze besparing ervoor dat je vaporizer effectief voor zichzelf betaalt na verloop van tijd.

De "Return On Investment (ROI)" van vaporizers

De ROI hangt af van drie factoren: hoeveel marihuana je gemiddeld gebruikt, hoeveel een gram kost in jouw regio en de prijs van de vaporizer.

Om uit te vinden hoe lang het duurt voordat een vaporizer, via de bespaarde wiet, voor zichzelf betaalt, kijken we hier even naar een paar voorbeelden:

Als je gemiddeld 10 gram per maand gebruikt, betekent een besparing van 30% dat je slechts 7 gram doet met een vaporizer. Bij een prijs van 10 euro per gram, zal die 3 gram je 30 euro per maand besparen. Een vaporizer die 200 euro kost, zoals de Arizer Solo, heeft voor zichzelf betaald in iets meer dan 6 maanden. Na die periode, blijf je geld besparen omdat je minder wiet hoeft te kopen.

Een ander voorbeeld is ook gebaseerd op het besteden van 100 euro per maand aan marihuana en het gebruik van de Digital Volcano Vaporiser die 498 euro kost. Gecalculeerd is dat deze 40% meer efficiënt is dan het verbranden van cannabis.

Maandelijkse besteding aan cannabis = 100 euro
Efficiëntie van de Volcano, vergeleken met verbranding = 40%
Effectieve besparing, vergeleken met verbranding = 40 euro
Kosten van de vaporizer, gedeeld door maandelijkse besparing = 498/40 = 12,45

Dit betekent dat de Digital Volcano voor zichzelf heeft betaald in 13 maanden, vanwege de hoeveelheid wiet die bespaard is, vergeleken met verbranding. Opgemerkt moet worden dat de Digital Volcano zich aan de bovenkant van de vaporizer markt bevind en dus een van de duurste verkrijgbaar.

Uiteraard is de periode, die nodig is om de vaporizer voor zichzelf te laten betalen, afhankelijk van hoeveel je rookt en hoeveel wiet kost in jouw regio. Maar deze voorbeelden tonen aan hoe je geld kunt besparen met een vaporizer en hoe je zelf je besparingen kan berekenen, gebaseerd op je maandelijkse uitgaven.

 

Zamnesia