Syrische Wijnruit: Alles Wat Je Weten Moet

Peganum Harmala: Alles Wat Je Weten Moet

Syrische wijnruit, de wetenschappelijke naam is Peganum Harmala, is een wintervaste struik, die haar oorsprong vindt in het Middellandse Zeegebied en diverse delen van Azië. Tegenwoordig kan ze ook in het wild worden gevonden in Amerika. Syrische wijnruit hoort bij de Nitrariaceae plantenfamilie en kan ongeveer 1 meter hoog worden, maar in het wild wordt ze zelden hoger dan 0,3m. De plant heeft smalle bladeren die, wanneer volledig volgroeid, gewoonlijk 5cm lang zijn en ze produceert veel, enkele, witte bloemen.

De zaden van Syrische wijnruit zijn het meest interessant, omdat ze de harmala alkaloïden harmine en harmaline bevatten, beiden zeer psychoactieve alkaloïden die soms gebruikt worden om andere planten kracht te geven, hoewel gemeld is dat harmala alkaloïden op zichzelf ook psychoactief zijn. Ze werken ook als omkeerbare MAO-remmers (RIMAs) en om die reden wordt Peganum Harmala gebruikt om orale DMT te activeren.

De Effecten Van Syrische Wijnruit: Mao-Remmers & Harmala Alkaloïden.

De Effecten Van Syrische Wijnruit: MAO-Remmers & Harmala Alkaloïden.

Zoals al gemeld, fungeren de alkaloïden in Syrische wijnruit als monoamine oxidase remmers (MAOIs), respectievelijk als omkeerbare MAO-remmers (RIMAs). Er is een lopend debat gaande of RIMAs dezelfde tyramine beperking in het dieet vereisen als MAOIs, maar het eindoordeel laat op zich wachten. Zoals het er nu voorstaat, kunnen we alleen adviseren het MAOI dieet te volgen voor de consumptie van Syrische wijnruit zaden. Voor een gedetailleerde lijst van het MAOI-dieet, klik hier.

Omdat Syrische wijnruit een MAOI is, wordt het vaak gebruikt om andere psychedelische planten kracht te geven, waardoor deze worden verbeterd en de high wordt verlengd. Een goed voorbeeld hiervan, is het gebruik van paddo's of DMT, waar het voorafgaande gebruik van Syrische wijnruit de ervaring tot wel vier uur verlengt. Syrische wijnruit kan ook op zichzelf worden gebruikt als psychedelische stof, in een hogere dosering, maar dit kan een onplezierig gevoel veroorzaken. Anekdotische verslagen beschrijven hoe pure harmala alkaloïden van de wijnruit diverse hallucinogene effecten kunnen opwekken, van visuele beelden met gesloten ogen tot patronen en vervormingen met open ogen.

Peganum Harmala

Bekijk product

Traditioneel Gebruik Van Peganum Harmala

Traditioneel gebruik van Peganum Harmala

Syrische Wijnruit wordt traditioneel veel gebruikt in het Midden-Oosten en delen van Azië, waar ze invloed heeft gehad op religie, industrie en lokale folklore.

  • Religie

In Afghanistan, Iran, Irak, Oezbekistan, Azerbeidzjan, Tadzjikistan en Turkije worden de droge capsules van Syrische wijnruit zaden gemixt met andere ingrediënten en op hete kolen geplaatst. Dit veroorzaakt een explosie en een geurige, wierook-achtige rook komt vrij. Tijdens dit proces worden gebeden voorgedragen.

  • Folklore

In Turkije gelooft men dat de gedroogde capsule van de plant in huis kan worden opgehangen om te beschermen tegen "het boze oog", een boosaardige blik waarvan in vele culturen wordt gedacht dat het verwonding of ongeluk veroorzaakt bij diegenen die eraan worden blootgesteld. In Marokko gelooft men dat het bescherming biedt tegen een djinn.

  • Industrie

De zaden van Syrische wijnruit worden in het Midden-Oosten gebruikt om op traditionele wijze verf te maken.