Peganum Harmala: Alles Wat Je Weten Moet

Peganum Harmala: Alles Wat Je Weten Moet

Inhoudsopgave:

 1. Overzicht: Peganum Harmala
 2. De Effecten Van Syrische Wijnruit
 3. Hoe Gebruik Je Syrische Wijnruit?
 4. Traditioneel Gebruik Van Peganum Harmala
 5. Veiligheid En Rrisico's

Overzicht: Peganum Harmala

Syrische wijnruit, de wetenschappelijke naam is Peganum Harmala, is een wintervaste struik, die haar oorsprong vindt in het Middellandse Zeegebied en diverse delen van Azië. Tegenwoordig kan ze ook in het wild worden gevonden in Amerika. Syrische wijnruit hoort bij de Nitrariaceae plantenfamilie en kan ongeveer 1 meter hoog worden, maar in het wild wordt ze zelden hoger dan 0,3m. De plant heeft smalle bladeren die, wanneer volledig volgroeid, gewoonlijk 5cm lang zijn en ze produceert veel, enkele, witte bloemen.

De zaden van Syrische wijnruit zijn het meest interessant, omdat ze de harmala alkaloïden harmine en harmaline bevatten, beiden zeer psychoactieve alkaloïden die soms gebruikt worden om andere planten kracht te geven, hoewel gemeld is dat harmala alkaloïden op zichzelf ook psychoactief zijn. Ze werken ook als omkeerbare MAO-remmers (RIMAs) en om die reden wordt Peganum Harmala gebruikt om orale DMT te activeren.

De Effecten Van Syrische Wijnruit: MAO-Remmers & Harmala Alkaloïden.

De Effecten Van Syrische Wijnruit: MAO-Remmers & Harmala Alkaloïden.

Zoals al gemeld, fungeren de alkaloïden in Syrische wijnruit als monoamine oxidase remmers (MAOIs), respectievelijk als omkeerbare MAO-remmers (RIMAs). Er is een lopend debat gaande of RIMAs dezelfde tyramine beperking in het dieet vereisen als MAOIs, maar het eindoordeel laat op zich wachten. Zoals het er nu voorstaat, kunnen we alleen adviseren het MAOI dieet te volgen voor de consumptie van Syrische wijnruit zaden. Voor een gedetailleerde lijst van het MAOI-dieet, klik hier.

Harmala alkaloïden werken door het blokkeren van de MAO-enzymen en bevorderen de opname van DMT en andere tryptamines. Het zorgt er echter ook voor dat de opname van tyramine, wat in veel voedingsmiddelen wordt gevonden, ongereguleerd wordt. Dit kan gevaarlijk zijn en een hypertensie crisis veroorzaken. Hierom is het dus enorm belangrijk om je dieet in de gaten te houden, wanneer je een MAOI gebruikt.

Omdat Syrische wijnruit een MAOI is, wordt het vaak gebruikt om andere psychedelische planten kracht te geven, waardoor deze worden verbeterd en de high wordt verlengd. Een goed voorbeeld hiervan, is het gebruik van paddo's of DMT, waar het voorafgaande gebruik van Syrische wijnruit de ervaring tot wel vier uur verlengt. Syrische wijnruit kan ook op zichzelf worden gebruikt als psychedelische stof, in een hogere dosering, maar dit kan veel lichamelijk ongemak veroorzaken. Anekdotische verslagen beschrijven hoe pure harmala alkaloïden van de wijnruit diverse hallucinogene effecten kunnen opwekken, van visuele beelden met gesloten ogen tot patronen en vervormingen met open ogen.

Peganum Harmala

Bekijk product

Hoe Gebruik Je Syrische Wijnruit?

Hoe Gebruik Je Syrische Wijnruit?

Er zijn vele manieren om Syrische wijnruit te gebruiken. Het makkelijkst is het vermalen van de zaden met de tanden en de vermalen zaden een paar minuten te laten mixen met speeksel voor het doorslikken. Het is ook mogelijk ze gewoon te vermalen, met bijvoorbeeld een stamper en een vijzel, voordat je ze in capsules stopt.Dit kan de voorkeur hebben, voor diegenen die Syrische wijnruit direct willen innemen, maar het niet willen proeven.

Niet alleen zijn deze methoden het meest simpel, maar ook het meest krachtig, omdat er geen actieve ingrediënten verloren gaan in het bereidingsproces. De benodigde dosering kan van persoon tot persoon variëren, maar het meest standaard is een dosering van 1 gram, waarna meer kan worden genomen, indien nodig. 5 Gram wordt door de meeste mensen gezien als de maximale limiet van een zeer hoge dosering.

Related Story

Ayahuasca: Alles Wat Je Weten Moet

Een andere methode om Syrische wijnruit te nemen is er een "thee" van te zetten (ook bekend als water infusie). Deze methode veroorzaakt veel minder misselijkheid, waardoor sommigen dit prefereren. Het nadeel is, dat sommige actieve ingrediënten verloren gaan tijdens de bereiding, dus 1-2 gram extra is nodig. Om een brouwsel te maken, laat je de zaden in 150ml water en 50ml citroensap per persoon pruttelen, gedurende 15-30 minuten. Zeef de vloeistof om de zaden te verwijderen en drink het dan op.

Een andere, minder vaak gebruikte, methode is het gebruik van het vermalen poeder van de Syrische wijnruit als onderdeel van een wierook. Er zijn behoorlijk grote hoeveelheden nodig om het effectief te laten werken en de effecten blijven veel korter hangen.

Om andere psychedelica, zoals DMT of magische paddestoelen, te versterken wordt tot 3 gram gebruikt tot 1 uur voordat het andere entheogen wordt genomen. Een grotere hoeveelheid kan verhoogd ongemak veroorzaken zonder effect te hebben op de high.

Traditioneel gebruik van Peganum Harmala

Traditioneel gebruik van Peganum Harmala

Syrische Wijnruit wordt traditioneel veel gebruikt in het Midden-Oosten en delen van Azië, waar ze invloed heeft gehad op religie, industrie, geneeskunde en lokale folklore.

Religie

In Afghanistan, Iran, Irak, Oezbekistan, Azerbeidzjan, Tadzjikistan en Turkije worden de droge capsules van Syrische wijnruit zaden gemixt met andere ingrediënten en op hete kolen geplaatst. Dit veroorzaakt een explosie en een geurige, wierook-achtige rook komt vrij. Tijdens dit proces worden gebeden voorgedragen.

Folklore

In Turkije gelooft men dat de gedroogde capsule van de plant in huis kan worden opgehangen om te beschermen tegen "het boze oog", een boosaardige blik waarvan in vele culturen wordt gedacht dat het verwonding of ongeluk veroorzaakt bij diegenen die eraan worden blootgesteld. In Marokko gelooft men dat het bescherming biedt tegen een djinn.

Industrie

De zaden van Syrische wijnruit worden in het Midden-Oosten gebruikt om op traditionele wijze verf te maken.

Geneeskunde

Syrische wijnruit staat bekend als een traditioneel medicijn in het Midden-Oosten en wordt gebruikt bij de behandeling van huidontstekingen maar ook om luizen te doden. De zaden zijn in zowel het Midden-Oosten als Europa gebruikt als hallucinerend middel. Ook nu worden ze vrij vaak gebruikt als een analoog voor brouwsels in Ayahuasca stijl.

Veiligheid en risico's

Veiligheid en risico's

 • De consumptie van Syrische wijnruit (Peganum Harmala) kan duizeligheid, overgeven, misselijkheid, lichamelijke rillingen, oorsuizing en een langzame of versnelde hartslag veroorzaken.

 • De harmala alkaloïden in Syrische wijnruit fungeren als MAO-remmers; dit betekent dat het consumeren van tyramine bevattend voedsel, 24 uur voor en na het nemen van Syrische wijnruit, kan leiden tot een hypertensie crisis. Zorg ervoor dat je het MAOI-dieet volgt.

 • Syrische wijnruit kan ook fungeren als een serotonine heropname remmer (SSRI) en moet niet worden genomen in combinatie met andere SSRI's of andere middelen die er slecht op reageren.

 • Andere bijwerkingen zijn: droge mond, lage bloeddruk, milde hoofdpijn, loomheid, moeite met slapen, vertroebelde visie, verminderd seksueel vermogen, vergrote eetlust en een verminderde tolerantie voor alcohol.

 • Opgemerkt moet worden, dat Syrische wijnruit, in combinatie met bepaalde diëten en medicatie, hoge bloeddruk kan veroorzaken. Vermijd het gebruik als je hieraan lijdt.

 • Syrische wijnruit moet niet worden gebruikt als je zwanger bent, borstvoeding geeft of lijdt aan een reeds bestaande aandoening.