Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Van de wereld zijn

Wat je moet weten over trippen

Paddo's zijn een krachtige psychedelische drug. Veel mensen vinden het gebruik ervan een van de belangrijkste ervaringen in hun leven. Zulke dingen zou je niet ongepland moeten doen. Je wilt niet dat je trip een verkeerde afslag neemt toch? Door jezelf goed voor te bereiden, maak je het makkelijker voor de paddo's om hun magie te gebruiken en je een plezierige en inzichtelijke trip te geven. Hieronder vind je onze adviezen over waar je rekening mee moet houden als je een tripje plant naar de bodem van je bewustzijn. 

De voorbereiding

Een van de belangrijkste factoren, die de aard van de ervaring vormgeeft, is de omgeving waarin je beslist over het nemen van paddo's. Er zijn maar weinig mensen die hun eerste psychedelische trip, dus zorg dat het de moeite waard is. 

Een basisregel is dat de plaats een bekende moet zijn, je moet je er veilig en comfortabel in voelen. De meeste mensen kiezen er voor om het thuis te doen in dit raden we zeker aan voor het eerste gebruik. Met wat meer ervaring met de vreemde gemoedstoestand, kan je erover nadenken om naar buiten te gaan. Dit kan zeker gunstig uitpakken voor de trip, die meer divers en kleurrijk kan worden. Blijf echter wel uit de buurt van drukke straten en mensenmassa's. Onbekende plaatsen en mensen kunnen ook onplezierig zijn. De natuur, met haar troostende schoonheid en rust, werkt beter. 

Hallucinaties

Mensen werden gefascineerd door visioenen sinds het begin der tijden en niet zonder reden. De ervaring van het zien en horen van dingen die niet bestaan in de fysieke wereld is uniek. Zodra je het voor jezelf ervaart (in je geest om precies te zijn) zal je gemakkelijk begrijpen hoe het kwam dat oude beschavingen geloofden dat dit profetieen waren gestuurd door een of andere god. 

De grappige vormen en kleuren die je fantasie voorbij gaan hebben nu een wetenschappelijke uitleg. Hoe je ook tijdens je trip overtuigd kunt zijn dat je visioenen echt zijn, dat het de echte waarheid is, het is slechts een gevolg van het gebrekkig werken van je zintuigen. Geur, tast en visie worden allemaal vervormd door de psychoactieve stof, waardoor misvattingen en illusies ontstaan. Simpel gezegd, je zult iets zien dat niet bestaat. Hetzelfde mechanisme is verantwoordelijk voor hallucinaties die niet ontstaan door drugsgebruik, bijvoorbeeld gedurende een hoge koorts. De hallucinaties veroorzaakt door paddo's tellen als vrij milde hallucinaties. Het visuele signaal dat je ogen bereikt wordt vervormd, waardoor muren bedekt worden met patronen en kleuren veranderen. Als je tript op een bekende plaats (zoals thuis), zullen deze waarschijnlijk aangenaam en buitengewoon interessant zijn. 

De intensiteit van een trip

Je zult nooit twee keer dezelfde ervaringen meemaken met paddo's. De belangrijkste variabele is natuurlijk de dosis, maar laat je niet misleiden hierin: het nemen van dezelfde dosis een tweede keer hoeft niet dezelfde intensiteit van een trip te betekenen. Paddo's worden biologisch geteeld en zij hebben, als een natuurlijk product, natuurlijke variaties. Ondanks onze beste inspanningen een constante kweek omgeving te waarborgen, kan de exacte hoeveelheid psilocybine, de werkzame stof, verschillen per partij. Een ding waar je wel zeker van kan zijn is dat het zeker weten hoog genoeg zal zijn om je de magie te laten voelen. 

De dosis, zelfs gecorrigeerd op de concentratie psilocybine, is niet het belangrijkste. Hoe de drug zal werken heeft te maken met een aantal factoren: 

- De inhoud van je maag, of je de paddestoelen eet alleen tijdens de maaltijd of ervoor of erna. Paddestoelen werken het beste bij inname op een lege maag.

- Methode van inname. Als je besluit de paddo's te kauwen, zorg er dan voor dat je alle sappen eruit zuigt voor het doorslikken. Dit zal ervoor zorgen dat het actieve bestanddeel gemakkelijker door je lichaam wordt opgenomen. 

- Versheid van de paddo. Kort na de oogst consumeren heeft het beste effect. Om ze langer te bewaren is het aangeraden ze in een afgesloten bakje in de koelkast te doen. Het bakje openmaken als je niet van plan bent de inhoud te gebruiken wordt afgeraden, omdat het toevoegen van zuurstof de levensduur verkort. 

- Het innemen van suiker in welke vorm dan ook (zoete snacks, fruit) kan het effect verminderen en verkorten. 

- Tolerantie. Sommige mensen kunnen heftig reageren op psilocybine, terwijl anderen handenvol moeten eten om iets te voelen. Dit alles is afhankelijk van de persoon.