Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

De gezondheidsrisico's bij het roken van een Hookah

Het roken van een hookah is een eeuwenoude traditie, die haar oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Gearomatiseerde tabak wordt met een waterpijp gerookt, wat en plezierige en ontspannen ervaring levert. Het roken van tabak bevat echter talloze giftige en schadelijke stoffen, die allemaal met de rook worden geïnhaleerd. Bij de verbranding van tabak komen meer dan 4000 giftige stoffen vrij en van tenminste 69 weten we dat die kanker veroorzaken.

Maar het echte probleem van het roken van een hookah is dit: recent onderzoek heeft aangetoond dat slechts een uur hookah roken net zo slecht is als 100 sigaretten! Omdat een shisha sessie wel een uur of langer kan duren, worden de longen onophoudelijk gebombardeerd met rook. Nog erger: Ook wordt geloofd dat shisha tabaksrook tot wel 36 keer meer kankerverwekkend is dan gewone tabaksrook en wel 15 keer meer koolmonoxide bevat, naast grotere hoeveelheden lood, nikkel en arsenicum. Een shisha pen daarentegen, schakelt deze gezondheidsbezwaren uit omdat ze niets verbranden; ze verdampen een vloeistof. Er is geen koolmonoxide, geen teer, geen nicotine; geen van de kankerverwekkende giftige stoffen worden door een shisha pen geproduceerd.

Dat is een belangrijke reden waarom e-hookahs zo enorm populair geworden zijn. Ze zijn handig zijn om mee te nemen, maar daarnaast leveren ze geen gezondheidsrisico's die een gewone hookah wel levert. De gearomatiseerde vloeistof in een hookah pen wordt niet verbrand en produceert dus ook geen schadelijke rook. De veilige en schone vloeistof wordt verwarmd tot het punt waarop het verdampt, waardoor je een dikke, smakelijke damp inhaleert.

Zamnesia