Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

DE WETTIGE STATUS VAN Magic TRUFFELS

Zamnesia heeft haar basis in Amsterdam en opereert alleen binnen de wettelijke grenzen van de Nederlandse opiumwetgeving. Hoewel de wet met betrekking tot magic truffles, magic mushrooms en kweeksets duidelijk is, kunnen er toch nog vragen zijn ...

Het komt hierop neer:
- paddenstoelen (vers en gedroogd): illegaal
- magic truffles: legaal
- paddenstoelen kweeksets: legaal

Tot aan een wetsbesluit in 2002 waren alle paddenstoelengerelateerde producten volledig legaal in Nederland. Daarna werden gedroogde paddenstoelen uit de smartshops verbannen en illegaal gemaakt - verse paddenstoelen bleven echter wel legaal. Het actieve bestanddeel in magic mushrooms - Psilocybine - is in Nederland al heel lang illegaal, maar aangezien verse paddenstoelen een natuurlijke product zijn, bleven deze legaal. Het idee hierachter is het bewerkingsproces: zodra je de verse paddenstoelen droogt, ben je actief Psilocybine aan het maken, en dat is illegaal.

Na een aantal incidenten met magic mushrooms in 2008 (met name in Amsterdam; we denken nog steeds dat er ook andere drugs en/of alcohol in het spel waren - en alcohol is nog steeds volkomen legaal) besloot de overheid om verse paddenstoelen tevens uit te bannen en illegaal te maken. Maar, laten we het een maas in de wet noemen, de wet is erg duidelijk en classificeert alleen de PADDENSTOEL als illegale stof, en magic truffles zijn sclerotia en GEEN paddenstoelen en zodoende zijn verse truffels dus volledig legaal. Kweeksets zijn noch sclerotia, noch paddenstoelen en zijn dus ook 100% legaal.

DE WETTELIJKE STATUS VAN MAGIC MUSHROOMS, MAGIC TRUFFLES EN KWEEKSETS IN DE REST VAN DE WERELD

Je kunt eigenlijk stellen dat paddenstoelen in bijna alle landen illegaal zijn. Kweeksets zijn een heel ander verhaal en de wet(ten) met betrekking tot paddenstoelen en gerelateerde producten kunnen van land tot land enorm verschillen. Daarom is het voor ons niet mogelijk om wettelijk advies te geven over zulke producten in jouw lokale rechtsgebied. Neem aub een paar minuten de tijd om onze Voorwaarden te lezen.

 

Bekijk ons brede assortiment Magic truffels:

Psilocybe atlantisMagische Truffels Mexicana

Psilocybe mexicanaMagische Truffels Fantasia

Psilocybe tampanensisMagische Truffels Pajaritos

Psilocybe pajaritosMagic Truffels Mokum

Magic Truffels Tampanensis

Psilocybe hollandiaMagic Truffels Atlantis

Magic Truffels Pandora

Magic Truffels Hollandia

Magic Truffels Utopia

 

ZamnesiaMagische truffels