Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Cannabis Onderzoek: Alzheimer

Alzheimer is een lichamelijke ziekte van de hersenen en een van de belangrijkste oorzaken van dementie. Het veroorzaakt eiwit "plakken" en "knopen" die zich ontwikkelen in de hersenen, waardoor de cellen afsterven. Deze progressieve ziekte veroorzaakt steeds meer hersenbeschadiging, waardoor de mentale conditie van de patiënt achteruitgaat. De symptomen van Alzheimer zijn:

Geheugenverlies: Raakt eenvoudig in de war en worstelt om namen, plaatsen, personen en recentelijke gebeurtenissen te onthouden.

Stemmingswisselingen: Kan gemakkelijk boos, bang of gefrustreerd worden als gevolg van het toenemende geheugenverlies.

Terugtrekking: Wordt veel meer emotioneel teruggetrokken als communicatie steeds moeilijker wordt.

Cannabis en Alzheimer onderzoeken:

1) Prevention of Alzheimer's Disease Pathology by Cannabinoids: Neuroprotection Mediated by Blockade of Microglial Activation (2005)

Cannabinoïden staan erom bekend te fungeren als zenuw-beschermende agenten in de hersenen. Dit was de aanleiding voor onderzoekers om de functie van cannabinoïden receptoren te beoordelen bij Alzheimer patiënten en de mogelijk beschermende kwaliteiten die de cannabinoïden in marihuana kunnen bieden. Ze ontdekten dat de cannabinoïden receptoren een rol spelen bij de ziekte en dat cannabinoïden kunnen ondersteunen bij het voorkomen van het neurodegeneratieve proces. Gepubliceerd in het Journal of Neuroscience.

2) Marijuana Slows Alzheimer’s Decline (2005)

Onderzoek door de Hebrew University in Jeruzalem had als doel te onderzoeken of de niet-psychedelische cannabinoïden van cannabis konden helpen bij de behandeling van Alzheimer. Ze ontdekten positieve resultaten bij muizen, die suggereerden dat het gebruik van cannabis de achteruitgang van het geheugen kon vertragen. Bron: Israel National News.

3) A Molecular Link between the Active Component of Marijuana and Alzheimer's Disease Pathology (2006)

Dit onderzoek richtte zich op de rol die THC kon spelen bij de behandeling van Alzheimer, in tegenstelling tot de rol van de niet-psychoactieve cannabinoïden. Ze ontdekten dat THC de AB samenvoeging, de voornaamste pathologische peiler van Alzheimer, effectief remt. Ze vatten samen dat het effect van THC op dat moment superieur was aan de voorgeschreven medicatie van dat moment. Gepubliceerd in Molecular Pharmaceuticals.

Terug

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Beste CBD strains