Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Chemie

Passiflora incarnata

Hoewel veel van de psychoactieve eigenschappen van de passiebloem nog wachten op meer onderzoek, is er al veel bekend.

Een van de grootste actieve bestanddelen uit passiebloem is de alkaloïde harmine. Dezelfde alkaloïde groep komt ook van nature voor in Banisteriopsis Caapi en de Syrische wijnruit. Harmine wekt als een natuurlijke MAO-A remmer en voorkomt de afbraak van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Vele farmaceutische antidepressiva maken gebruik van ditzelfde MAOI mechanisme, hoewel synthetische MAOI's zijn geassocieerd met meer gevaarlijke wisselwerkingen met voedsel en medicijnen.

Naast de harmala alkaloïden, bevat passiebloem luteoline, chrysine en apigenine. Hoe deze substanties in synergie werken om de ontspannende en verdovende effecten op te wekken, is nog niet bekend.

Van passiebloem is ook bekend dat het grote doses GABA bevat, die wisselwerken met de GABA receptoren in het lichaam. De activering van GABA receptoren vermindert activiteit in het centrale zenuwstelsel en voorkomt dat het te "opgewonden" wordt. Dit verklaart ook een aantal van de verdovende effecten die passiebloem bezit.

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Passiebloem