Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

De Chemie Van Kratom

Kratom

Farmaceutische Interesse In De Chemie Van Kratom

“Men heeft niet voldoende kennis van de manier waarop kratom door de geschiedenis heen gebruikt is, onder andere op het gebied van de klinische farmacologie en toxicologie”, merkt een van de experts van de plant, dr. Edward Boyer, op in het tijdschrift Addiction journal. Er zijn slechts een handvol Engelse, wetenschappelijke artikelen geschreven over kratom, de effecten ervan en zijn eeuwenlange gebruiksgeschiedenis.

We weten wel dat er inmiddels meer dan 25 alkaloïden van kratom geïsoleerd zijn, en tot voor kort dacht men nog dat met name mitragynine verantwoordelijk was voor de effecten van kratom, aangezien dit de meest voorkomende alkaloïde in de plant is. Maar toen kwam in 2002 een groep Japanse onderzoekers tot de ontdekking dat hydroxymitragynine het belangrijkste bestanddeel van de plant is. Hoewel de stof in veel kleinere hoeveelheden voorkomt, bleek deze kleine alkaloïde veel meer potentie te bezitten dan morfine.

De Japanse onderzoekers vroegen patenten aan op alle mogelijke medische toepassingen van mitragynine, in de hoop dat ze met behulp van kratomderivaten farmaceutische medicijnen konden ontwikkelen.

Later onderzoek wees uit dat beide alkaloïden zich gedragen als partiële opioïde receptor agonisten, die supraspinale mu- en delta-opioïde receptoren activeren. Dat verklaart de op morfine gelijkende effecten en het chronische gebruik van kratom door drugsgebruikers om de ontwenningsverschijnselen van opioïdegebruik te verminderen.

Dr. Boyer, een medisch toxicoloog aan een academisch ziekenhuis van de Harvard Medical School, raakte geïnteresseerd in kratom nadat hij erover gelezen had op verschillende websites, waar sommige van de 40 miljoen Amerikanen die zelf hun chronische pijn proberen te behandelen elkaar wederzijdse steun bieden.

Deze mensen kochten tot 2006 hun medicijnen online; toen begon de overheid internetapotheken te sluiten. Al deze mensen die voorheen zichzelf van medicijnen voorzagen, werden in de kou achtergelaten, en toen zij nieuwe manieren gingen zoeken om met hun ontwenningsverschijnselen van opioïdegebruik om te gaan, ontdekten ze kratom.

Om aan de vraag te kunnen voldoen, werd al gauw het aanbod vergroot. En toen bekend werd dat dit middel ook op een recreatieve manier gebruikt kon worden, viel de media er onvermijdelijk overheen en begon het demoniseren. Ondanks dat het publiek er weinig vanaf wist, raakte men er toch steeds meer in geïnteresseerd en dit zorgde er ook voor dat kratom onder de aandacht kwam bij serieuze onderzoekers.

Kratoms Vele Chemische Bestanddelen

Hoewel de alkaloïdenstructuur van Kratom in de verte een gelijkenis vertoont met die van andere psychedelische drugs zoals psilocybine of LSD, is er nog nooit melding gemaakt van psychedelische effecten na inname van Kratom. In tegendeel, Kratom veroorzaakt effecten die uiteenlopen van verhoogde focus en activiteit tot aan serieuze slaperigheid en langdurige slaap. Maar er zijn zo veel onbekende gewenste bijwerkingen van Kratom … en er zijn veel meer chemicaliën bij betrokken dan de tot nog toe onderzochte actieve bestanddelen 7-hydroxymitragynine and mitragynine.

Tijdens ons onderzoek naar de ingrediënten van Kratom kwamen we deze chemicaliën tegen: ajmalicine, 7-acetoxymitragynine, corynantheidine, corynoxeine, corinoxine, 3-dehydromitragynine, (-)-epicatechine, 3-isocorynantheidine, 3-isopaynantheine, isomitraphylline, isospeciofoline, isospecionoxeine, mitraciliatine, mitrafoline, mitragynaline , mitraphyline, mitraspecine, mitraversine, paynantheine, speciociliatine, speciofoline, speciogynine, specionoxeine, speciogynine, speciofoline en stipulatine.

Kratom bevat in feite meer dan 40 chemicaliën, maar we beperken ons in onze excursie tot de meeste interessante bestanddelen 7-hydroxymitragynine, mitragynine and (-)-epicatechine.

7-hydroxymitragynine

7-hydroxymitragynine is het hoofdbestanddeel van Kratomtincturen en heeft een opioïde agonistische activiteit. Recent onderzoek naar de actieve bestanddelen van Kratom hebben aangetoond dat zijn kracht 30 keer zo groot is als die van mitragynine en dit maakt 7-hydromitragynine het belangrijkste bestanddeel van Kratom en zet mitragynine, voorheen beschouwd als het belangrijkste bestanddeel, op de tweede plek.

7-hydromitragynine vertoont een wisselwerking met de drie grote opioïdereceptoren Kappa, Delta en Mu, maar bindt zich bij voorkeur aan Mu-receptoren; deze receptoren zijn verantwoordelijk voor de aangename effecten van opiaten, pijnstillers en lichamelijke afhankelijkheid.

Kratom_7-Hydroxymitragynine

Mitragynine

Mitragynine is een indole alkaloïde en werd al in 1907 voor het eerst geïsoleerd door D. Hooper, dus het duurde eigenlijk nog honderd jaar voordat men het op recreatieve wijze ging gebruiken. Men dacht eerst dat het het belangrijkste actieve bestanddeel in Kratom was, maar later bleek het slechts de meest voorkomende actieve alkaloïde te zijn (ongeveer 0,1 – 0,3%, afhankelijk van de plant).

Een kleine dosis mitragynine gedraagt zich als een stimulerend middel, omdat het aan de Delta-receptoren bindt, maar in een hogere dosering bindt het ook aan de Mu-receptoren en verlicht het pijn. Hoewel de structuur van mitragynine gelijk is aan LSD of psilocybine, veroorzaakt het geen psychedelische effecten. Aangezien mitragynine verondersteld werd het belangrijkste actieve bestanddeel in Kratom te zijn, is er beter onderzoek naar gedaan dan naar 7-hydroxymitragynine.

Kratom_Mitragynine

(-)-Epicatechine

Epicatechine is met zijn veelzijdige gezondheidsvoordelen een echte allrounder. Het vermindert de effecten van de vrije radicalen1 op het lichaam en verkleint zo het risico op kanker2 en helpt vetcellen te voorkomen dat ze oxideren en slagaders blokkeren3. Bovendien is het gunstig voor de bloedsuikerspiegel en behulpzaam voor diabetici4 omdat het endogene insuline nabootst.

Kratom_Epicatechin

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Kratom producten