Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Hoe werkt Guarana?

Guarana

Het hoofdbestanddeel van Guarana is guaranin en deze stof is identiek aan cafeïne. Zoals de theïne in je groene thee en mateïne in je Yerba Mate is guaranin een ander synoniem voor cafeïne. Daarnaast bevat Guarana ook theofylline, theobromine en een aantal xanthine alkaloïden die de effecten van de cafeïne regelen.

Cafeïne werkt als een stimulerend middel, waarbij gevoelens van alertheid en focus worden opgewekt. Dit wordt nog versterkt door de theofylline en theobromine, die het hart en het zenuwstelsel stimuleren, vermoeidheid verlichten en mentale scherpte verhogen. Zowel theofylline als theobromine hebben sterke vochtafdrijvende eigenschappen, waardoor ze de samentrekking van de bronchiën in de longen verminderen en mogelijk dus ook kunnen helpen bij aandoeningen als astma.

Naast deze stimulerende effecten, werken de stoffen in Guarana ook als efficiënte anti-oxidanten. Onderzoek heeft aangetoond dat Guarana het proces van lipidenperoxidatie voorkomt, zelfs bij lagere doseringen. Ook is ontdekt dat het de bloedsuikerwaarden aanzienlijk verhoogt en door beweging opgewekte hypoglykemie onderdrukt (bij muizen).

Door al het wetenschappelijk onderzoek, is het gebruik van Guarana als natuurlijk stimulerend middel, gezondheidsvoedsel en alternatief voor koffie in westerse landen aanzienlijk gestegen. Het is nu te vinden in vele natuurlijke tonics, proteïnerepen, kruiden formules en energiedrankjes. Bij het kiezen van producten moet echter wel voorzichtig te werk worden gegaan, omdat diverse twijfelachtige fabrikanten op hun producten vermelden dat het Guarana bevat terwijl dit niet het geval is. In deze gevallen is er vaak slechts cafeïne toegevoegd.

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Guarana