Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is Valeriaan?

Valeriaan

Valeriaan is al eeuwen de eerste keus als een, op kruiden gebaseerd, slaapmiddel. Valeriaan kalmeert het zenuwstelsel en ontspant de geest, waardoor het een ideaal kruid is om de slaap op te wekken en ook vast te houden.

Valeriaan is een vaste plant die voorkomt in Europa en Azië. De plant wordt ongeveer 1,2 meter hoog en produceert clusters met zoet geurende, trompetvormige bloemen. De wortels worden medicinaal zowel vers als gedroogd gebruikt. Gedroogd produceren de wortels een sterke geur, die doet denken aan zweetsokken.

Valeriaan wordt al medisch gebruikt sinds de Romeinse tijd, waar het werd gebruikt om angst, spanningshoofdpijnen, problemen met de spijsvertering en slaapstoornissen te behandelen. En ook tegenwoordig wordt Valeriaan gebruikt als kalmeringsmiddel voor dezelfde aandoeningen. Wetenschappelijk onderzoek naar Valeriaan heeft bevestigd dat het inderdaad angst kan verminderen en slaperigheid kan opwekken, hoewel de daadwerkelijke chemische bestanddelen achter deze effecten nog steeds niet helemaal worden begrepen. De effecten van Valeriaan zijn waarschijnlijk het resultaat van een synergetische interactie tussen alle chemische bestanddelen, in plaats van het resultaat van een enkele chemische stof. Van Valeriaan is aangetoond dat het de voorraad GABA neurotransmitters in het lichaam verhoogt, hoewel het mechanisme waarmee dit wordt bereikt onbekend is.

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Valeriaan