Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

De geschiedenis van Ginseng

Ginseng

Ginseng wordt al duizenden jaren gebruikt door diverse oude beschavingen. En ook tegenwoordig wordt het veel gekweekt en geconsumeerd. De plant staat centraal in de Chinese geneeskunde, maar wordt ook algemeen gebruikt om een gezonde en actieve levensstijl te behouden.

Hoewel gekweekte ginseng de prijs van de wortel dramatisch heeft verlaagd, blijft hoogwaardige ginseng nog steeds een van de duurste kruiden.

Hoewel Ginseng dus al een lange geschiedenis heeft, is het onbekend wanneer mensen precies startten met de consumptie van Ginseng. Het eerste gedocumenteerde voorbeeld van het gebruik van Ginseng vinden we in de oude Chinese geschriften, daterend uit de eerste eeuw nC. In deze geschriften, werd geschreven dat Ginseng de geest verhelderde en wijsheid verhoogde, maar ook dat langdurig gebruik leidde tot een lang leven. Chinese kruidengenezers merkten dat Ginseng ook werkte als afrodisiacum en de seksuele vitaliteit verhoogde, wat de populariteit enorm liet toenemen.

Een manier waarom vroege medische systemen de heilzame planten herkenden, was vanwege de gelijkenis met menselijke organen. Deze methode staat bekend als de Doctrine of Signatures. Walnoten bijvoorbeeld, lijken op hersenen en daarom wordt gedacht dat ze nuttig zijn voor de geest. De wortel van de Ginseng plant heeft een menselijke vorm en daarom werd geloofd dat het enorm heilzaam was voor de hele mens.

Deze overtuiging verspreidde zich snel door China en kennis over de plant zorgde ervoor dat landheren en zelfs de centrale overheid regio's beheerden waar Ginseng groeide. Deze controle, en het geloof in de wonderlijke krachten Ginseng, maakte Ginseng net zo waardevol als goud en vele veldslagen en zelfs oorlogen werden uitgevochten over de gebieden waar het groeide. Helaas zorgde het verlangen naar Ginseng ervoor dat de plant bijna uitstierf. Tegenwoordig is wilde Ginseng extreem zeldzaam, wat bijdraagt aan de extreem hoge prijzen.

De schaarste van wilde Ginseng heeft geleid tot de opkomst van Amerikaanse Ginseng, die in China ongekend populair was. Amerikaanse Ginseng is echter een hele andere plant, met compleet andere effecten.

Tot op heden blijft Ginseng schaars, hoewel er gemeld is dat het aantal toeneemt, nu minder mensen ernaar zoeken. Maar hoogwaardige, gekweekte Ginsing is nu volop verkrijgbaar en het biedt alle gezondheidsvoordelen waar de plant beroemd om werd.

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.