Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

De medicinale potentie van Kratom

In de jaren 70 van de vorige eeuw onderzocht een grote farmaceutische industrie de mogelijke geneeskundige toepassingen van kratom. Ze vergeleken de effecten van puur mitragynine met een ruw bladextract en ontdekten dat de drug zelf geen effectieve pijnstiller was, en concludeerden dat kratom geen medische toepassingsmogelijkheden had.

Afgaande op de ervaringen van hedendaagse gebruikers en wat bekend is van het traditioneel gebruik, blijkt kratom een grote verscheidenheid aan mogelijke waardevolle eigenschappen in zich te dragen. Steeds meer wetenschappelijke artikelen bevestigen deze positieve eigenschappen en de effecten van kratom; het kan onder andere gebruikt worden als antidepressivum, ontstekingsremmer en antibioticum. Deze anti-oxidant kan aangewend worden om diaree te behandelen of om alcoholisme te genezen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als afkickmiddel of als vervanger voor drugs. De pijnstillende effecten ervan doen niet onder voor die van morfine. Kratom werkt ook als spierontspanner en kan bovendien toegepast worden bij de behandeling van diabetici.

Kratom werd aan het begin van de 19e eeuw voor het eerst beschreven als opiaatvervanger en veroorzaakte vanwege zijn potentie als een goedkoop en natuurlijk afkickmiddel voor heroïneverslaafden of mensen die verslaafd zijn aan opioïden (pijnstillers gebaseerd op stoffen afkomstig uit opium) zoals OxyContin, grote opwinding in medische kringen.

Het afkicken of vervangen van honderden gevaarlijke, verslavende en zeer winstgevende drugs? Wat kan daar in vredesnaam mis mee zijn?

Nu de Amerikaanse Drug Inforcement Administration (DEA) de stof op de Drugs and Chemical of Concern list heeft gezet en er binnenkort een beslissing over gaat nemen, is het alles behalve zeker of kratom in de toekomst een legale status zal krijgen. Als gebeurt wat veel impulsieve politici voorstellen, zal het onderzoek naar de veelbelovende potentie van kratom tot stilstand komen.

 

Zamnesia

Kratom