Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Tryptofaan als slaapmiddel

Tryptofaan, een aminozuur die in veel voeding voorkomt, maar ook beschikbaar is als natuurlijk supplement, is een essentieel ingrediënt in de productie van neurotransmitters en neurohormonen die ons in slaap laten vallen. Dit betekent dat iedereen met slaapproblemen moet overwegen of zij wel genoeg tryptofaan binnenkrijgen.

Tryptofaan wordt door de hersenen gebruikt om serotonine en melatonine te produceren en beiden zijn zwaar betrokken bij het reguleren van de slaap en de biologische klok. Door de hoeveelheid tryptofaan in het lichaam te verhogen, wordt verzekerd dat alle ingrediënten voor een goede nachtrust aanwezig zijn. Zowel serotonine als melatonine kunnen zonder tryptofaan niet worden geproduceerd en tryptofaan kan niet natuurlijk worden gesynthetiseerd in het lichaam, waardoor consumptie essentieel is. Een tekort aan een van de twee chemische stoffen kan leiden tot stoornissen, zoals slapeloosheid.

Door het introduceren van extra tryptofaan, is het mogelijk de kwaliteit van de slaap te verbeteren, maar ook slaapstoornissen te behandelen en te verlichten. De laatste 20 jaar zijn er meer dan 40 onderzoeken geweest naar de effecten van tryptofaan op de slaap en slapeloosheid en de algemene overeenstemming is dat tryptofaan de ingeschatte niveaus van slaperigheid verhoogt en de slaaplatentie (de tijd nodig om in slaap te vallen) vermindert. Resultaten suggereren ook dat tryptofaan de duur van de slaap verhoogt, waarbij de beste resultaten werden geobserveerd bij personen die leden aan milde slapeloosheid en personen met verlengde periodes van slaaplatentie.

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Tryptofaan