Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

De controverse rond Kratom

Op basis van de gegevens die beschikbaar zijn over kratom, lijkt het erop dat de eigenlijke plant redelijk veilig te noemen is. In tegenstelling tot opiaten, is er nooit een enkel verslag gevonden over menselijke luchtweg depressie na een dosis kratom. Na het bestuderen van alle gevallen van ziekenhuisopname na gebruik van kratom is gebleken dat andere drugs, alcohol en op recept verkrijgbare medicatie hierbij waren betrokken.

Niettemin heeft de DEA slecht geïnformeerde verhalen over kratom verspreid sinds 2005, bijna volledig gebaseerd op een rapport uit 1975 van een Thaise onderzoeker, in dienst van de regering, die waarschuwde voor 'kratom psychose,' waar gebruikers werden geportretteerd als: steeds gevaarlijker, misleide gekken en handelend als moderne hashishin terroristen.

Nu heeft Thailand een beetje geschiedenis als het gaat om belasteren van de oorspronkelijke kratom. Zoals we weten, wordt het blad gebruikt in de Thaise volksgeneeskunde voor de behandeling van diarree en als een vervanger in geval van opium verslaving. Niets vreemds daar, zou je denken.

Maar toen de Thaise overheid begon met het heffen van invoerrechten en belastingen aan gebruikers en leveranciers in de opiumhandel, stegen de prijzen drastisch en gebruikers begonnen kratom te nemen om hun ontwenningsverschijnselen te beheren.

Toen de Tweede Wereldoorlog verspreidde naar Oost-Azië in 1942, dreven de dalende inkomsten uit de opiumhandel de Thaise overheid ertoe om de concurrentie te onderdrukken en kratom illegaal te maken. Ze besloten tot de Kratom Act in 1943, een verbod op de aanplant van nieuwe kratombomen en drongen aan dat de bestaande werden gekapt.

Het werkte niet en na de Tweede Wereldoorlog werd de wet nauwelijks afgedwongen. Kratom bomen werden nog steeds gekweekt en hun bladeren openlijk gekauwd. In 1979 werd kratom opgenomen onder Schedule 5 (het minst beperkend en bestraffend niveau) in de Thaise Narcotics Act.

 

Zamnesia

Beste van Kratom