Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is GinkGo?

Ginkgo biloba

Ginkgo, ook wel Ginkgo biloba of de Japanse notenboom, is een unieke loofboom waarvan men zegt dat hij geen verwanten heeft. De boom is door Charles Darwin beschreven als een levend fossiel en de boom bestaat al zo’n 250 miljoen jaar – dat betekent dat hij er ook al was toen de dinosauriërs over de Aarde heersten!

Ginkgo komt oorspronkelijk uit China en is gered voor uitsterven door de culturele significantie die de Chinezen aan de boom toeschreven. De bomen worden vaak geplant rondom tempels, de noten van de boom worden vaak gebruikt in traditionele Chinese medicijnen, de bladeren in moderne geneeskunde.

De boom kan wel 50 meter hoog worden, maar meestal wordt hij rond de 35 meter. Hij heeft een bizar uiterlijk, de takken groeien in onregelmatig patronen, en hierdoor ziet de plant er onregelmatig en asymmetrisch uit.

De bladeren zijn het interessants, want recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de chemische bestanddelen in de bladeren waardevolle neuro-protectieve eigenschappen hebben en dat ze de bloedsomloop verbeteren.Ginkgo Biloba