Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Overzicht Silene Capensis

Silene capensis

Silene capensis, in Europa voornamelijk bekend als African Dream Root of Gunpowder Root, is een psychoactieve plant die haar oorsprong vindt aan de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Het is een zachte, meerjarige plant die eenvoudig te kweken is en zeer goed tegen hitte kan, hoewel ze wel veel water nodig heeft om goed te gedijen. De bloemen van de plant hebben een zeer uitgesproken geur en worden vaak beschreven als een mix van kruidnagels, bananen en jasmijn. Het is echter de wortel van de plant de de psychoactieve delen bevat, die levendige en soms heldere dromen opwekken.

De droom versterkende eigenschappen van de African Dream Root worden al honderden jaren in entheogene praktijken gebruikt. De Xhosa stam uit Zuid-Afrika gebruikt de wortel om te communiceren met hun voorouders, waarbij de gebruiker vraagt om begeleiding en advies via een droom. De plant speelt een grote rol in de inwijdingsceremonie van Xhosa sjamanen.

Aangenomen wordt dat de psychoactieve eigenschappen van de African Dream Root worden veroorzaakt door de triterpeensaponinen, die in de wortel kunnen worden gevonden. Hoewel ze een minimaal effect hebben op de wakkere persoon, kunnen hun effecten zeer uitgesproken worden gevoeld tijdens de slaap.

Silene Capensis