Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is een Betelnoot?

Een betelnoot is de vrucht van de Areca Catechu Palmboom en een stimulerend zaadje die het uithoudingsvermogen vergroot. In heel Azië wordt het als dagelijks supplement gebruikt. De boom komt voor in Azië, de tropen rondom de Stille Oceaan en Oost-Afrika en gedacht wordt dat de boom haar oorsprong vindt in de Filippijnen, vanwaar ze via internationale teelt is verspreid.

Omdat de Betelnoot in heel Azië wordt gebruikt, zijn er ook vele namen. De meest voorkomende zijn: Areca noot, Indian noot, paan, pinang en bunga. De correcte naam is technisch gezien de Areca noot. De noot wordt alleen betelnoot genoemd omdat ze traditioneel gekauwd wordt met betelblad, die op geen enkele manier gerelateerd is aan de noot. De betel plant is een compleet andere rank, die behoort tot de Piperaceae familie.

De betelnoot heeft een rijke en verstrengelde gebruiksgeschiedenis, die wel duizenden jaren teruggaat. Het gebruik als dagelijks supplement wordt nu nog steeds gedaan en is nog steeds extreem populair in delen van Azië, met name India en Pakistan. Betel gebruikers kunnen worden geïdentificeerd aan hun rode tanden en het feit dat ze vaak op de grond spugen, omdat regelmatig gebruik ook de productie van speeksel verhoogt.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Betelnoot