Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Geschiedenis van de betelnoot

De eerste, geschreven vermelding van het gebruik van de betelnoot dateert helemaal terug naar de eerste eeuw, waar Sanskrietgeschriften vermeldden dat het 13 hemelse kwaliteiten heeft. Hoewel de traditie van het kauwen van de betelnoot al duizenden jaren terug gaat, is niet bekend wanneer of waarom de noot en het blad werden gecombineerd in het huidige, psychoactieve brouwsel, maar archeologisch bewijs laat zien dat dit al tenminste 4000 jaar zo wordt gedaan.

Tegenwoordig varieert het traditionele gebruik per cultuur. In Vietnam is de betelnoot een belangrijk symbool in het huwelijk. In Maleisië wordt het gezien als een manier om mensen in je huis te begroeten, waarbij de gast de noot en het blad aangeboden krijgt op dezelfde manier als een drankje in een Westers huishouden. Het gebruik van de betelnoot in India dateert terug naar de pre-Vedische periode van het Harappan Rijk. Het werd gezien als de gewoonte van royalty en koningen hadden zelfs speciale bedienden die de taak hadden de noot en het blad voor hen te dragen, voor een moment waarop de koning zin had in een kauw sessie.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De betelnoot heeft een rijke gebruiksgeschiedenis in heel Azië en heeft per cultuur een verschillende betekenis.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Betelnoot