Wat Is Melatonine?

Wat Is Melatonine?

Melatonine is een vrij verkrijgbaar supplement, gericht op het stimuleren van de slaap. Hier vind je alles wat je erover moet weten!

Melatonine is een hormoon die we allemaal zelf aanmaken in de hersenen en het wordt geassocieerd met het verlangen in slaap te vallen. Dit hormoon wordt geproduceerd in de pijnappelklier en wordt in grote hoeveelheden afgegeven wanneer het lichaam minder licht ontvangt door de ogen. Het is dat deel van onze natuurlijke, interne klok die ons vertelt dat het tijd wordt om te gaan slapen als het donker wordt. Naarmate meer melatonine wordt afgegeven in het lichaam, worden we slaperig! Dit is waarom je vaak hoort dat je geen telefoons en andere tech in bed moet gebruiken, omdat het geproduceerde licht de melatonine productie van het lichaam verstoort en je moeilijker in slaap valt!

Vanwege het vermogen van melatonine om een slaperig gevoel op te wekken, heeft het vrij nuttige toepassingen voor personen die in ploegendienst werken, een jetlag hebben of lijden aan slapeloosheid.

Hoewel het lichaam zelf melatonine produceert, kan het ook in diverse voedingsmiddelen worden gevonden, zoals vlees, granen, fruit en groenten. Voor grotere, meer gecontroleerde doses is melatonine ook verkrijgbaar als supplement.

Melatonine Plus

Koop melatonine

DE EFFECTEN VAN MELATONINE

DE EFFECTEN VAN MELATONINE

Wanneer het als supplement wordt gebruikt, wordt melatonine meestal in een pilvorm genomen. De voornaamste toepassing is het gebruik als slaapmiddel. Dit wordt het beste gedaan in een donkere kamer, omdat licht melatonine kan afremmen. Dit maakt melatonine geschikt voor een aantal situaties en het geeft mensen meer controle over hun interne klok.

Voor personen met slaapproblemen, helpt melatonine de natuurlijke cyclus van dag en nacht te synchroniseren, waardoor de kans om in slaap te vallen, wordt vergroot. Dit geldt met name voor ouderen, die vaak moeite hebben in slaap te vallen.

Andere toepassingen zijn het verminderen van slaapstoornissen, zoals slapeloosheid, jetlag en verstoring door werk in ploegendienst. Het is belangrijk te begrijpen dat melatonine geen geneesmiddel is en het wekt ook geen slaap op; het ondersteunt het. Het moet op het juiste moment genomen worden om effectief te zijn. Ontdekt is dat gebruikers sneller in slaap vallen, beter slapen, terwijl ook de alertheid in wakkere toestand wordt verbeterd.

BIJWERKINGEN VAN MELATONINE

BIJWERKINGEN VAN MELATONINE

Het langdurig gebruik van melatonine wordt niet in verband gebracht met serieuze bijwerkingen. Sommige langdurig gebruikers ervaren gevoelens van misselijkheid, sufheid, lagere lichaamstemperatuur en kleine veranderingen in de bloeddruk. Deze bijwerkingen verdwijnen als het gebruik wordt gestaakt. Overleg altijd met een medisch professional als je twijfelt.

GESCHIEDENIS VAN MELATONINE

GESCHIEDENIS VAN MELATONINE

Melatonine werd ontdekt door de wetenschapper Aaron Lerner, terwijl hij zocht naar een stof die de menselijke huid kon bleken. Het was al duidelijk dat extracten van de pijnappelklier de huid van kikkers kon bleken, dus Lerner vond dit het onderzoeken waard. Na een lange periode van testen, ontdekte Lerner welke stof verantwoordelijk was en noemde het melatonine (het woord mela komt van melamine, die huidpigment produceert). In nader onderzoek werd ook ontdekt dat melatonine verreikende effecten had in het lichaam.

De wetenschap heeft melatonine receptoren gevonden in het hele lichaam, wat de indruk wekt dat het voor diverse lichaamsfuncties wordt gebruikt. Het beïnvloedt bijvoorbeeld het centrale zenuwstelsel, het gastro-intestinale stelsel, het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem. Als zodanig is melatonine een populair supplement geworden voor de gezondheid.

Related Story

Versla Je Slapeloosheid Met Natuurlijke Kruiden