Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

WAT IS MELATONINE?

Melatonine is een vrij verkrijgbaar supplement, gericht op het stimuleren van de slaap. Hier vind je alles wat je erover moet weten!

Melatonin Chemische structuurMelatonine is een hormoon die we allemaal zelf aanmaken in de hersenen en het wordt geassocieerd met het verlangen in slaap te vallen. Dit hormoon wordt geproduceerd in de pijnappelklier en wordt in grote hoeveelheden afgegeven wanneer het lichaam minder licht ontvangt door de ogen. Het is dat deel van onze natuurlijke, interne klok die ons vertelt dat het tijd wordt om te gaan slapen als het donker wordt. Naarmate meer melatonine wordt afgegeven in het lichaam, worden we slaperig! Dit is waarom je vaak hoort dat je geen telefoons en andere tech in bed moet gebruiken, omdat het geproduceerde licht de melatonine productie van het lichaam verstoort en je moeilijker in slaap valt!

Vanwege het vermogen van melatonine om een slaperig gevoel op te wekken, heeft het vrij nuttige toepassingen voor personen die in ploegendienst werken, een jetlag hebben of lijden aan slapeloosheid.

Hoewel het lichaam zelf melatonine produceert, kan het ook in diverse voedingsmiddelen worden gevonden, zoals vlees, granen, fruit en groenten. Voor grotere, meer gecontroleerde doses is melatonine ook verkrijgbaar als supplement.

Koop melatonine


GESCHIEDENIS VAN MELATONINE


Melatonine werd ontdekt door de wetenschapper Aaron Lerner, terwijl hij zocht naar een stof die de menselijke huid kon bleken. Het was al duidelijk dat extracten van de pijnappelklier de huid van kikkers kon bleken, dus Lerner vond dit het onderzoeken waard. Wetenschap melatonineNa een lange periode van testen, ontdekte Lerner welke stof verantwoordelijk was en noemde het melatonine (het woord mela komt van melamine, die huidpigment produceert). In nader onderzoek werd ook ontdekt dat melatonine verreikende effecten had in het lichaam.

De wetenschap heeft melatonine receptoren gevonden in het hele lichaam, wat de indruk wekt dat het voor diverse lichaamsfuncties wordt gebruikt. Het beïnvloedt bijvoorbeeld het centrale zenuwstelsel, het gastro-intestinale stelsel, het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem. Als zodanig is melatonine een populair supplement geworden voor de gezondheid.


Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.

Melatonine