Jorge Cervantes, Ganja Goeroe

Jorge Cervantes

Jorge Cervantes (spreek uit: Horhay Therbantez) heeft een aanstekelijk enthousiasme en grenzeloze kennis over alles wat met cannabis te maken heeft. Dit heeft hem een plek opgeleverd in de Cannabis Hall of Fame, samen met de, helaas overleden, geweldige Jack Herer. Hij wordt wereldwijd herkend als de vertederende kabouter met een slechte Che Guevara of Bob Marley pruik uit de YouTube kweekvideo's, omringd door uitpuilende knoppen op epische planten. Hij wordt ook vereerd als de grijzende staatsman van de cannabis cultuur, vanwege de door hem geschreven "Cannabis Grow Bible" en hij geeft nu serieuze lezingen over cannabis voor grote, enthousiaste menigten over de hele wereld. Door zijn bekendheid kreeg hij toegang tot een aantal van de meest geweldige tuinen en een aantal van de meest geavanceerde binnenprojecten op deze planeet.

Al meer dan drie decennnia is Jorge Cervantes een uitgesproken ganja activist, auteur en praktijkgerichte kweker.

Koop Jorge´s Diamonds

VROEGE LEVEN

Jorge Cervantes is het pseudoniem voor de cannabis liefhebber George van Patten.

Cervantes werd in 1953 geboren in Ontario, Oregon, als zoon van Dr. Cecil Roberts en Ester van Patten.

In zijn jonge jaren bracht hij de lokale krant rond, The Argus Observer, maar later kreeg hij een baan in de persruimte, waar hij alles leerde over fotografie, printen en publiciteit.

Hij spaarde zijn verdiensten op en zo was de tweetalige Cervantes in staat voor zijn universitaire opleiding te betalen, eerst aan de Universiteit van Valencia in Valencia, Spanje en later aan de Universiteit van de Amerika's in Puebla, Mexico. Tijdens deze jaren in Mexico ontwikkelde hij ook een passie voor cannabis.

Het is een passie die bij hem bleef toen hij in 1976 verhuisde naar Portland, Oregon om dichter bij zijn ouders te zijn, omdat zijn vader ziek was.

Jorge Cervantes studeerde in 1977 af aan de Portland Universiteit.

HET PAD NAAR CANNABIS GROOTHEID

Na zijn studie verhuisde hij naar Santa Barbara in Californië. Jorge Cervantes koos ervoor te doen waar hij dol op was en werd tuinman. Met een vriend richtte hij een hoveniersbedrijf op. Op dat moment begon hij ook illegaal met het kweken van sinsemilla cannabis in het Los Padres National Forest.
In 1979 werd het hoveniersbedrijf verkocht en Jorge, zijn zakenpartner en hun partners vertrokken op een trip van een jaar door de kerngebieden van Mexico, Centraal-Amerika en Zuid-Amerika.

Na deze reis trouwde Cervantes met Estelle Cervantes in Portland in 1981, waarna al snel een nieuw hoveniersbedrijf werd opgericht terwijl er binnen ook cannabis werd gekweekt.

Gefrustreerd door het gebrek aan geloofwaardige en de vaak ronduit onjuiste informatie over het kweken van cannabis, schreef Jorge Cervantes het boek "Indoor Marijuana Horticulture" na uitgebreide onderzoeken, experimenten en analyses.

In 1983 richtte Cervantes de boutique uitgeverij Interport USA op, zodat hij zijn boek kon drukken in een omgeving die vijandig was ten opzichte van cannabis. "Indoor Marijuana Horticulture" werd al snel "The Growers Bible" genoemd door succesvolle binnenkwekers en werd een bestseller. Ook Jorge Cervantes realiseerde zich de groeiende populariteit van het binnen kweken en ontwikkelde een serie High-Intensity Discharge Lichtsystemen, speciaal voor het kweken van cannabis. Hij verkocht ze in de detailhandel of postorder via zijn gespecialiseerde outlet: Jorge Cervantes' Indoor Garden Store.

Rond 1989 werd zijn winkel, samen met 40 anderen in het land, gesloten als gevolg van de DEA’s Operation Green Merchant. Om juridische problemen na dit onderzoek te omzeilen, herschreef hij "Indoor Marijuana Horticulture" en publiceerde het boek in 1995 opnieuw als: "Gardening Indoors with Soil & Hydroponics".

"Indoor Marijuana Horticulture", het beroemde boek van Jorge Cervantes, staat al sinds 2006 op Amazons top 100 lijst.

Recentelijk werd zijn nieuwste boek de "Cannabis Encyclopaedia", wereldwijd erkend als de autoriteit op het gebied van cannabis en werd bekroond met twee INDIEFAB gold book of the year awards.

EEN GEWELDIGE MAN EN TOONBEELD VAN DE CANNABIS GEMEENSCHAP

George van Patten, oftewel Jorge Cervantes, heeft go-to boeken geschreven over het kweken van cannabis, zowel binnen als buiten. Deze boeken zijn zo gedetailleerd en deskundig, dat ze de primaire boeken zijn die worden gebruikt op cannabis universiteiten in de VS. Hij produceert ook veel informatieve en vermakelijke video's met cannabis thema voor de enthousiaste cannabis kweker en liefhebber.

Met regelmaat schrijft hij thema-artikelen voor diverse tijdschriften in de cannabis industrie en hij mocht ook de Dr. Lester Grinspoon Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

George gebruikt cannabis recreatief en medicinaal voor een chronisch probleem in zijn onderrug en gerelateerde slapeloosheid. Hij beschouwt zichzelf en Jorge graag als twee individuele personen, waarbij George de manager is van zijn alter ego. Jorge wordt losgelaten in de media en bij cannabis evenementen, maar wordt privé in toom gehouden.

Desalniettemin is de bijdrage van Jorge aan de cannabis gemeenschap enorm. Veel nieuwe kwekers weten het niet, maar zonder hem zou de huidige kennis over het kweken cannabis er heel anders uit zien. Wij danken je, Jorge Cervantes.


Zamnesia


Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Dutch passion