Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat Is Een 100% Mycelium Kit?

Mycelium 100% kit

De 100% mycelium kit is een groeiset speciaal ontworpen om mensen in de gelegenheid te stellen thuis zelf paddo's te kweken.

De gebruikelijke kits voor het kweken van paddo's bestaan doorgaans uit een reeks componenten, waaronder rogge, perliet of andere substraten. Onze 100% mycelium kit bevat daarentegen uitsluitend actieve mycelium.

Deze kits worden doorgaans geleverd met een substraat (de oppervlakte of het materiaal waaruit de paddenstoelen groeit) en een filterzakje.

Neem een plantensproeier om je te helpen, samen met een thermometer en een onsje geduld, en deze kit produceert paddo's van zeer hoge kwaliteit voor je.

WAT IS MYCELIUM?

Mycelium

Om beter te kunnen begrijpen wat het voordeel van het gebruik van de 100% mycelium kit is dien je eerst te weten wat mycelium eigenlijk is.

Mycelium is het vegetatieve gedeelte van een paddenstoel. Het bestaat uit fijne vezels die er draadachtig uitzien, en schimmeldraden genoemd worden.

De kern van de paddenstoel, de mycelia, leeft en groeit binnen een substraat zoals schors, hout, of aarde, vanwaaruit de paddo's tevoorschijn komen.

Op bepaalde tijden in het jaar, als de voorwaarden precies goed zijn, bloeien de paddenstoelen zoals bloemen. Deze vruchtlichamen zijn de paddo's die we oogsten.

Onder natuurlijke omstandigheden is de kans dat een schimmel gaat bloeien gering, omdat de omgeving precies goed moet zijn. Met een growkit echter ben je gewoon thuis in staat om de perfecte omgeving te creëren, en daar hoef je bijna niks voor te doen.

Paddo Grow kits SupaGro

WAT IS HET VOORDEEL VAN DE 100% MYCELIUM KIT?

Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van kweektechnieken hebben de producenten van growkits een manier ontdekt om 100% levende mycelium in hun kits te bewaren. Als gevolg daarvan produceren deze kits veel grotere opbrengsten met meerdere oogsten dan de standaard kits die met substraten gevuld zijn.

HOE WERKT DE 100% MYCELIUM KIT?

Het kweken van paddo's is met de 100% mycelium kit een peulenschilletje.

Ondanks dat de gebruiksaanwijzing, afhankelijk van de fabrikant, iets zou kunnen verschillen volgen hier de gebruikelijke beginstappen voor het kweken van paddo's met een 100% mycelium growkit.

Vergeet niet dat je altijd eerst goed je handen wast voordat je de kit beetpakt, en ga te werk in een schone, steriele omgeving om besmetting te voorkomen.

1. Verwijder het deksel van je groeicontainer en spoel die grondig af. Je hebt hem nodig voor de volgende bloei.

Verwijder het deksel

2. Plaats de growbox in de filterzak en zorg ervoor dat de zak rechtop staat met de opening naar het plafond. Vouw de opening van de zak tweemaal om en sluit hem aan beide zijden af met twee paperclips (die meestal met de kit meegeleverd worden).

Filterzak mycelium

3. Bewaar je groeizak in een lichte kamer met een temperatuur van ongeveer 23-24*C. Vermijd direct zonlicht.

4. Besproei dagelijks de binnenkant van de groeizak met een beetje gesteriliseerd water. Sproei daarbij absoluut geen water in de grow-box of op de paddo's zelf.

Paddo plantenspuit

5. Bewaar je geduld!

GROEITIJD EN OOGSTEN

Na een periode van 5 tot 20 dagen zou je kleine speldenknopjes tevoorschijn moeten zien komen. Nadat de eerste hoedjes zijn verschenen doet de paddo er nog ongeveer één week over voordat ze volledig is ontwikkeld.

De 100% mycelium kit is dusdanig ontworpen zodat je oogst vergroot wordt. Een volledige kit met 1200ml mycelium kan wel tot 800 gram super-potente verse paddo's opleveren.

Houd echter wel in je achterhoofd dat paddo's buitengewoon gevoelig zijn. Wanneer je de werkruimte schoonhoudt, voorzichtig te werk gaat, en de groeiomgeving optimaliseert kun je de hoeveelheid van je uiteindelijke  oogst aanzienlijk vergroten.

Supa Gro opbrengst

MEERDERE OOGSTEN

De 100% mycelium paddo kit is zó ontworpen dat meerdere oogsten mogelijk zijn. Dit moet je doen nadat je de eerste shrooms geoogst hebt:

1. Vul de grow-box met schoon, koud water en doe het deksel erop. Vergeet niet het deksel eerst grondig te reinigen.

2. Stop de doos weer in de zak. Sluit de zak en zet hem 12 uur in de koelkast. Dit noemt men ook wel "cold shock" die naar verluid het mycelium stimuleert.

3. Haal na 12 uur de growkit weer uit de koelkast en giet het overtollige water in de container af.

4. Begin vervolgens weer van voren af aan met de kweekinstructies voor je volgende oogst paddo's.

BESTEL VANDAAG NOG JE 100% MYCELIUM KIT

Sta je ook te popelen om thuis je eigen paddo's te kweken? Kijk dan eens rond in de PaddoShop van Zamnesia, daar vindt je een grote selectie van de allerbeste mycelium growkits die verkrijgbaar zijn, en begin vandaag nog met kweken.Gerelateerde producten