White Widow: Een klassieke cannabis soort

White Widows

Zonder twijfel is White Widow een van de bekendste cannabis soorten die er tegenwoordig zijn op de markt, en een van de meest klassieke. We bespreken de aannemelijke herkomst van deze kristallen pracht; het kweekproces van White Widow en de wonderbaarlijke effecten die ze heeft op je geest.

DE EERSTE WHITE WIDOW SOORT

Ganja historici hebben veel verhitte debatten gevoerd over de oorsprong van de legendarische White Widow. Het verhaal achter deze soort is zeer intrigerend en de moeite waard om uit te zoeken. Er gaan twee hoofdtheorieën rond over de geboorte van deze kristallen delicatesse; of Shantibaba of Ingemar De Sjamaan is de grondlegger van de White Widow. We bespreken beide verhalen om het tweegevecht te laten zien dat meer dan twee decennia heeft geduurd.

Shantibaba

De White Widow soort werd in 1994 uitgebracht nadat Shantibaba samen met Arjan Roskam de Green House Seed Company had opgericht. Shantibaba vertelde dat deze prachtige soort ontleend is aan een Braziliaanse Sativa moeder en een Zuid-Indiase, Keralan hybride vader. Men speculeert dat de Braziliaanse moeder een pure klassieke landsoort is met de naam Manga Rosa, die erg populair was in Brazilië voor spirituele doeleinden en andere gebruiken. Naar verluidt, heeft de Keralan vader een fascinerend achtergondverhaal. De bijzondere eigenschappen van de Zuid-Indiase kruising maakten dat Shantibaba op safari wilde, waarbij hij de excursie zou eindigen met het roken van een joint samen met een man in een lokaal café in India. Na het roken van de joint en het drinken van chai thee, vertelde de man aan Shantibaba dat hij een speciale kruising op zijn boerderij kweekte. Shantibaba ging met de man mee naar de Keralan bergen waar het kweekproces plaatsvond. Op dat moment realiseerde Shantibaba zich dat deze man de kruising produceerde waar hij eerder naar op zoek was! Het was duidelijk dat het zo had moeten zijn. Shantibaba testte verschillende geno's en feno's die jarenlang selectief waren gekweekt op basis van hun harsproductie. Na het zoeken naar de perfecte genetica, koos Shantibaba voor de laatstgenoemde Zuid-Indiase kruising die de vader werd van de originele White Widow.

White Widow Greenhouse

Door een belangenconflict in 1998, verkocht Shantibaba de helft van de Green House Seed Company aan Arjan en vertrok hij naar Zwitserland, waar hij en Neville Shoenmakers samen gingen werken om de Mr. Nice zaadbank te ontwikkelen; met de oorspronkelijke Mr. Nice (Howard Marks) als chef. Shantibaba nam de ouders van de White Widow met zich mee. Hij begon ze opnieuw te kweken en de White Widow kwam opnieuw aan het licht. De naam moest echter veranderd worden omdat Arjan de White Widow al op de markt had gebracht; en dat is hoe Black Widow werd geboren. Jep, naar verluidt, is Black Widow van Mr. Nice zaden de originele White Widow, omdat deze afkomstig is van de oorspronkelijke ouders. Verschillende kruisingen die ontleend zijn aan de "White" genetica hebben hun naam verbonden aan de ganja hall of fame, zoals de White Rhino (Medicine Man) en de Great White Shark (Shark Shock).

Shark Shock MR Nice

Er is een andere breeder genaamd Ingemar De Sjamaan die naar verluidt de grondlegger is van de White Widow, volgens het Duitse cannabis tijdschrift "Grow" en Arjan Roskam. De bewering is dat Ingemar ongeveer 6 jaar voordat de White Widow op de markt kwam, twee zaden vond die fundamenteel waren voor de White Widow genetica. De soort van Ingemar en die van Shantibaba kennen een verschillende afkomst, wat inhoudt dat ze, naar verluidt, totaal verschillende planten zijn. Arjan beweert dat hij en Ingemar de White Widow in de vroege jaren '90 hebben gecreëerd onder de naam Anrhem's Wonder, die de High Life Cup won in 1989. Ingemar onthult de ouders van de White Widow niet, maar velen geloven dat Ingemar de grondlegger is van deze wereldberoemde soort.

Black Widow MR nice

Beide theorieën klinken erg kleurrijk en overtuigend. Het is belangrijk te onthouden dat de claim de grondlegger van de White Widow te zijn, een fantastisch iets is voor de commercie en dat zo'n bewering het grote geld naar binnen haalt dankzij de populariteit van White Widow. Veel kwekers zeggen de originele White Widow te leveren, dus het is verstandig om sceptisch te zijn. Hoe dan ook, zowel de Black Widow van Mr. Nice Seeds als de White Widow van Green House Seeds heeft zeer goed spul voortgebracht, dat geliefd wordt door velen.

WAAROM IS DE WHITE WIDOW SOORT ZO POPULAIR GEWORDEN?

White Widow DinafemEenmaal geprobeerd, kan het bijna niet anders dan dat je de rust ervaart die de White Widow veroorzaakt. De populariteit van White Widow is op verschillende manieren te verklaren. Ten eerste is het een duidelijke wiet soort. Ten tweede is de populariteit van White Widow gestegen na de triomf op de High Times Cannabis Cup in 1995; veel soorten zijn aan een commercieel succes begonnen na het behalen van de HTCC gouden medaille. Ten derde is het belangrijk op te merken dat Green House Seeds Company een groot marktaandeel en veel invloed had en heeft in en op de cannabisindustrie. In het algemeen had elke soort die 2-3 decennia geleden werd overgenomen door Amsterdamse zaadondernemers een grote kans om bij het grote publiek te belanden, dankzij de ganja reputatie van Amsterdam. Arjan Roskam is een grote naam in de cannabisindustrie, de media-aandacht die hij krijgt, kan niet worden vergeleken met enig andere bedrijfsoprichter ter wereld. Door de miljoenen die zijn gespendeerd aan marketing en Arjan die zich heeft ontplooid tot een professionele marketeer, is met zijn succes de White Widow verspreid geraakt over de hele wereld, waarop vervolgens concurrerende zaadbanken hun eigen versies van WW op de markt hebben gebracht.

HET KWEKEN VAN DE WHITE WIDOW SOORT

White Widow verpakkingen

Voordat we ingaan op de details van het kweken van de White Widow soort, is het belangrijk om rekening te houden met bovenstaande feiten betreffende de populariteit van WW. Bijna iedere gevestigde zaadbank heeft White Widow op het menu staan, waarbij de planten enorm van elkaar kunnen verschillen betreffende geno's en feno's. Daarom nemen wij een kijkje in de White Widow genetica van Green House Seeds en gaan van daaruit verder. De bloeiperiode van de plant varieert van 8 tot 10 weken, en de opbrengst loopt uiteen van 750g/m² bij binnenkweek tot 900/m² bij buitenkweek, wat een monsterlijke hoeveelheid is. White Widow groeit goed in gematigde gebieden; dus plekken op het noordelijk halfrond, boven Spanje en onder Scandinavië zijn geschikt. Houd de tijd ook goed in de gaten; de White Widow moet op het noordelijk halfrond worden geoogst tegen het einde van september; op het zuidelijk halfrond van maart tot april. Ze is geschikt om geavanceerde technieken mee te oefenen, en haar genetica van de hoogste klasse maken haar een uitstekende oefensoort voor beginners en gevorderden om hun vaardigheden mee te verbeteren.

WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN HET ROKEN VAN WHITE WIDOW CANNABIS?

Roken White Widow

White Widow heeft behoorlijk krachtige effecten! Het THC gehalte kan meer dan 18% zijn, wat wordt beschouwd als een flinke hoeveelheid. De Indica genetica zorgen ervoor dat je kunt ontspannen op je bank, voordat een boost energie van de Sativa intreedt. De cannabis werkt snel, heeft een langdurig effect, en is zeer aangenaam! Wees voorzichtig als je een beginnend gebruiker bent, want de cannabis kan onvoorbereide gebruikers gemakkelijk overweldigen!

Dus, hier heb je het! Alles wat je moet weten voor de volgende White Widow rooksessie; je kunt indruk maken op je vrienden met het achtergrondverhaal van de White Widow en genieten van de zoete high die deze legendarische soort veroorzaakt. Als je wilt, kun je nu terugkeren naar je leventje, wat vrienden uitnodigen en White Widow in huis nemen!

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.