Het fantastische nut van combinatieplanten met hulp van Moeder Natuur

Gezelschapsplant buddy pack cannabis

Cannabis, ongeacht de wonderen ervan na het kweken, het correct oogsten en uitharden, blijft een plant. Aan de basis van het kweekproces staan een aantal beginselen die verantwoordelijk zijn voor een succesvol gewas.

Dit begint met het inzicht hebben in hoe je het beste klimaat voor de natuurlijke omgeving van de plant creëert, met inbegrip van het stimuleren, dan wel het weloverwogen zaaien van planten naast je cannabiskweek, zowel binnen als buiten.

In essentie draait het bij combinatiekweek om het creëren van een mini ecosfeer, met een natuurlijke bestrijding tegen ongedierte dat je kweek kan vernietigen, maar die ook de bodem en groeiomgeving stimuleert om maximale resultaten te kunnen behalen.

VOORDELEN VAN COMBINATIEKWEEK

Combinatiekweek maakt deel uit van een algemene landbouwpraktijk genaamd permacultuur, waarbij verschillende soorten planten dichtbij elkaar worden gekweekt, om elkaar of één soort plant te voorzien van natuurlijke voordelen.

Het is een kweekmethode, die dateert van voor het gebruik van kunstmatige chemische verbindingen, om gewassen te beschermen. Met andere woorden, mensen die hun cannabis organisch willen kweken, kunnen profiteren van een paar, ofwel van al deze toepassingen.

Deze methode omvat bijvoorbeeld het aantrekken (of afstoten) van bepaalde soorten insecten, het stimuleren van gezonde wortelgroei, het bevorderen van de toegang tot zon en water, en in het geval van cannabis, het bieden van de perfecte natuurlijke bescherming bij een verborgen kweek.

Met andere woorden; combinatiekweek is de beste onderhoudsmethode om het voornaamste ecosysteem te creëren als voeding voor je planten, beginnend met de bodem die je gebruikt en de bacteriën die je daarbij toevoegt, maar ook belangrijk is hoe je de aarde in eerste instantie verzorgt en voorbereidt.

Als je de belangrijkste fundamenten hebt gelegd, kun je beginnen met het selecteren van combinatieplanten voor je cannabiskweek, waarbij je de geschikte planten kiest om de gezondheid van je gewas te stimuleren en die je helpen bij het bereiken van je andere doelen.

CANNABIS COMBINATIEPLANTEN DIE NUTTIGE INSECTEN EN DIERTJES AANTREKKEN

Cannabis metgezel trekken insect

Een van de belangrijkste zaken bij het selecteren van planten om rondom je cannabisbaby's te kweken, is het kijken naar in hoeverre ze nuttige insecten aantrekken. De volgende soorten trekken nuttige insecten aan, en meer ...

Duizendblad: Trekt sluipwespen, lieveheersbeestjes, vlinders en bijen aan.

Kamille: Bestuivers (waaronder bijen) houden van deze bloemen, om hun honing te kunnen produceren.

Lavendel: Niet alleen mensen houden van de kleur en geur van lavendel. Ook vlinders en andere insecten die op zoek zijn naar nectar komen op deze plant af.

Zonnebloemen: Hun felle bloemen trekken bestuivers aan terwijl ze ook schaduw bieden aan andere planten als ze strategisch zijn aangeplant.

Dille: Honingbijen, zweefvliegen, wespen, de zwaluwstaart vlinder, rupsen; alle nuttige bestuivers, houden erg van dit kruid.

CANNABIS COMBINATIEPLANTEN DIE SLECHTE INSECTEN EN ONGEDIERTE BESTRIJDEN

Gezelschapsplant tegen insecten

Er zijn ook tal van planten die je rondom je cannabisgewas kunt planten om kleine indringers af te weren. Waaronder:

Dille: Net zoals het kruid insecten aantrekt, stoot dille ook indringers en ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en wantsen af.

Kamille: Motluizen en aaltjes haten kamille, dus het planten van dit kruid naast je cannabis is een fantastisch "niet welkom" teken.

Koriander: Bladluizen, spintmijten en aardappelkevers willen niet in aanraking komen met koriander.

Lavendel: Houdt muizen, motten en teken op afstand. Lavendel weert ook bladluizen en spintmijten af.

Bieslook: Naaktslakken vermijden deze plant en komen zo niet in de buurt van je cannabis.

Goudsbloem: De geur van deze felle geel-oranje bloemen verdrijft bladluizen, muggen, aaltjes, en naast de insectenwereld, ook ratten.

Munt: Dit kruid is een geweldig afschrikmiddel tegen hertenvliegen en andere stekende insecten, kakkerlakken en mieren.

Knoflook: Werkt als een geweldig natuurlijk geurend afweermiddel tegen veel insecten en diertjes. Knoflook kan ook werken als een fantastisch antischimmelmiddel tegen andere veelvoorkomende plantenziekten.

Basilicum: Stimuleert de olieproductie van andere planten, wat een groot geluk is voor cannabisboeren, en wendt ook tripsen, vliegen, muggen en (naakt)slakken af door een natuurlijk bestrijdingsmiddel in de bladeren.

CANNABIS COMBINATIEPLANTEN DIE DE PLANT VOEDEN

Cannabis metgezel voeding

Andere planten helpen met wateropname of met het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem.

Hoornbloem en Alfalfa: Kunnen helpen bij lokale afwatering.

Bernagie & Rode en Witte Klaver: Voorzien de omliggende bodem van voedingsstoffen.

Goudsbloem: Naast alle andere voordelen, stimuleert goudsbloem ook gezonde wortelgroei.

CANNABIS COMBINATIEPLANTEN VOOR EEN VERBORGEN KWEEK

verbergen cannabis te kweken metgezel

Munt: De sterke geur van munt helpt de geur van je opbloeiende cannabisgewas te maskeren.

Zonnebloemen: Voorzien je cannabis van een groot scherm van bladeren tegen de ongewenste aandacht van andere mensen.

Gerelateerde producten