Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Water curen van wiet

Er is al veel geschreven over de "rijping" van de geoogste wiet. Voorzichtig drogen op rekken, in speciale machines, met of zonder bladeren, etc, etc. Maar heb je ooit gehoord over "water curen"? Het klinkt als een vreemd concept, je toppen gedurende 7 dagen onder water houden, elke dag het water verversen en daarna in een dag of twee drogen. Vreemd? Helemaal niet!

Lees meer over drogen en uitharden van cannabis

Het water uithardingsproces

  • oogsten en trim je toppen
  • dek af met veel water (houd ze onder met bijvoorbeeld een doek of zwaar voorwerp)
  • ververs het water elke dag - dit is geen fijn klusje!
  • na 7 dagen, haal je toppen op het droge (gedwongen is prima)

cannabis bud in potDankzij de osmoseproces (dit is in feite het proces waarbij oplosbare stoffen zich gelijkmatig verspreiden over de gehele oplossing en uitwisseling via een semi-permeabel membraan - in dit geval het bladoppervlak), worden de stoffen die je NIET wilt roken opgelost. Dit omvat niet alleen externe stoffen op de plant, maar ook vanuit de bladeren - de stoffen die ervoor zorgen dat je hoest tijdens het roken. De THC enz. lost niet op in het water. Het resultaat: een veel sterkere, zuiverdere wiet. De opbrengst is ongeveer 30 - 50% lager dan met de gebruikelijke methoden.

Toprot kuur

Cure cannabisHeb je last van toprot? Gooi de getroffen toppen niet weg! Dompel ze in water en behandelen ze op dezelfde wijze als hierboven beschreven. Het resultaat: een goede en krachtige wiet zonder vervelende nasmaak.

 

 

 

 Insect- en schimmelbestendig