Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Het Correct Doseren Van Mescaline Cactussen

Het Correct Doseren Van Mescaline Cactussen

Mescaline is een psychedelische stof die je in verschillende heilige cactussen kunt vinden. Denk aan Peyote (Lophophora williamsii), de San Pedro cactus (Echinopsis pachanoi) en de Peruvian Torch (Echinopsis peruviana). Het is belangrijk te weten dat het niet altijd eenvoudig is om de correcte dosis mescaline voor een trip uit te vogelen. Je moet namelijk rekening houden met verschillende variabelen. Hier vind je alles wat je moet weten over het correct doseren van mescaline cactussen.

De effecten van mescaline zijn vergelijkbaar met die van LSD en paddo's. Het is dus niet ongewoon dat psychonauten hun ervaringen en visioenen van de mescaline trip ervaren als ingrijpend en levensveranderend.

HOEVEEL MESCALINE HEB JE NODIG VOOR EEN PSYCHEDELISCHE TRIP?

Mescaline wordt normaal gesproken gebruikt in de vorm van poeder, een pil of vloeistof. De effectieve dosis voor een psychedelische trip kan daarbij variëren. In de meeste gevallen wordt 200-500 milligram mescaline gebruikt. Dit is genoeg voor een gemiddelde tot sterke trip. Eenmaal ingenomen, komen de effecten van mescaline meestal na 1-2 uur opzetten.

GERELATEERD ARTIKEL
10 (Legale) Drugs Die Een Psychedelische Trip Veroorzaken

Veel psychedelische substanties zijn in de meeste landen illegaal. Toch zijn er een paar die de trend doorbreken. Van planten uit het...

HET BEPALEN VAN DE JUISTE DOSERING

Omdat de dosering afhangt van meerdere factoren, kunnen we geen gouden standaard aanbieden die voor iedereen geschikt is. We kunnen allemaal anders reageren op dezelfde dosis. Wat dus net genoeg is voor de één, kan juist te veel zijn voor de ander.

De mescaline doseringen die je op het internet kunt vinden, zijn vaak gebaseerd op gemiddeld grote planten met een gemiddelde kracht. De mescaline inhoud en daarmee ook de sterkte van de cactus, kan echter enorm variëren. Dit hangt af van de leeftijd van de plant, waar ze vandaan komt en zelfs het oogstseizoen. Cactussen die in de winter zijn geoogst, kunnen bijvoorbeeld krachtiger zijn dan cactussen die in de zomer zijn binnengehaald. Houd hier rekening mee en start altijd met een lage dosering. Vanaf dit punt kun je gaan experimenteren, zodat je zelf ontdekt wat het beste voor je werkt.

PEYOTE (LOPHOPHORA WILLIAMSII)

Peyote (Lophophora williamsii)

Peyote, of El Mescalito, de "levende God", is waarschijnlijk de meest bekende, psychedelische mescaline cactus. De kleine plant wordt nauwelijks hoger dan 3-4cm. Peyote heeft daarbij een lange gebruiksgeschiedenis onder inheemse Mexicaanse stammen, evenals in bepaalde delen van het Amerikaanse zuidwesten. Archeologen vermoeden dat het al minstens 5700 jaar wordt gebruikt.

HET DOSEREN VAN PEYOTE

Als je uit wilt vinden wat jouw ideale dosis Peyote is, moet je de hierboven genoemde waarschuwingen in acht nemen. Gemiddeld levert 27g gedroogde Peyote of 125g verse cactus 300mg mescaline op.

Weeg je geen droog of vers plantmateriaal, maar vertrouw je op de "knoppen" (waarbij elke knop 2,5cm in diameter is)? Dan heb je 8-10 knoppen nodig voor dezelfde dosering, gedroogd of vers.

ZUILVORMIGE CACTUSSEN

Naast de Peyote cactus, bestaan er zuilvormige mescaline cactussen, zoals San Pedro (Echinopsis pachanoi), Peruvian Torch (Echinopsis peruviana) en Bolivian Torch (Echinopsis lageniformis). Ook zijn er minder bekende mescaline cactussen, zoals de Trichocereus macrogonus. Deze worden in Midden- en Zuid-Amerika eveneens al eeuwenlang gebruikt voor genezende en spirituele doeleinden. Zuilvormige cactussen hebben één ding gemeen: ze worden lang en recht, zoals een zuil. Vandaar ook de naam.

HET DOSEREN VAN ZUILVORMIGE CACTUSSEN

HET DOSEREN VAN ZUILVORMIGE CACTUSSEN

Traditioneel worden zuilvormige cactussen gemeten op lengte om de juiste dosis voor een mescaline trip te bepalen. Er wordt echter geen rekening gehouden met de diameter als ergens staat: "neem een stuk met de lengte van je onderarm, van je elleboog tot je knokkels". Dit is dan ook een inaccurate manier van doseren. Het is tenslotte het volume van de cactus die het totale mescaline gehalte bepaalt en niet alleen de lengte. Een stuk cactus van 25-30cm lang en met een diameter van 5-8cm is echter vaak een gemiddelde dosis.

Als je de cactus weegt in plaats van meet: 100g verse zuilvormige cactus bevat gemiddeld 120mg mescaline. Dit betekent dat je 170-420g cactus nodig hebt voor een dosis van 200-500mg mescaline. Onthoud daarbij dat de schil van de cactussen de meeste mescaline bevat. Verwijder dus zo min mogelijk.

GERELATEERD ARTIKEL
Hoe Je Een Mescaline Cactus Consumeert

De herkomst van mescaline vinden we in de tradities van de Noord-Amerikaanse indianen. Het wordt nu gebruikt als een spirituele, psychoactieve drug.

BELANGRIJK BIJ HET DOSEREN VAN ZUILVORMIGE CACTUSSEN

Wat we eerder hebben vermeld over de variërende sterkte van Peyote en andere hallucinogene cactussen, geldt ook voor zuilvormige cactussen als de San Pedro cactus. Uit een recente, nauwkeurige, chromatografische meting van zes verschillende monsters van San Pedro blijkt namelijk dat het mescaline gehalte varieert van 1,09-23,75μg per mg gedroogd materiaal. Met andere woorden; de kracht kan aanzienlijk variëren!

Houd deze informatie in je achterhoofd als je op een psychedelische trip vertrekt met een mescaline cactus. Onthoud vooral dat je moet beginnen met een lage dosis, die je vervolgens geleidelijk kunt verhogen.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Verwante Producten