Hoe Cannabis Helpt De Vijf Oorzaken Van Vermoeidheid Te Bestrijden

Hoe Cannabis Helpt De Vijf Oorzaken Van Vermoeidheid Te Bestrijden

Vaak denken mensen dat vermoeidheid uitsluitend draait om slaperigheid. Het is echter een medisch symptoom en de oorzaken zijn vaak divers. Velen onder ons voelen zich wel eens afgemat. Er zijn daarbij verschillende beschrijvingen voor. Sommigen ervaren het als altijd moe zijn en geen energie hebben om de dag door te komen, anderen bijvoorbeeld als een gebrek aan motivatie.

Verschillende aandoeningen leiden daarbij tot vermoeidheid. Voor een correcte behandeling is het dan ook belangrijk de oorzaak te begrijpen.

VIJF VERSCHILLENDE OORZAKEN VAN VERMOEIDHEID

Er zijn verschillende onderliggende aandoeningen die mogelijk leiden tot vermoeidheid. De eerste, meest simpele oorzaak is een gebrek aan slaap. Voel je je chronisch afgepeigerd en slaap je minder dan 8 uur per nacht? Dan is dit de voor de hand liggende boosdoener.

Een gebrek aan eetlust leidt soms ook tot moeheid. Als je lichaam niet genoeg brandstof ontvangt voor wat het moet doen, leidt dit tot uitputting. Dit is een teken van je lijf dat je je energie zou moeten sparen.

Ook depressie veroorzaakt soms vermoeidheid. De meeste depressievormen bestaan uit uitgeputte gevoelens, gecombineerd met slechte motivatie, weinig affectie, zelfhaat en gevoelens van hopeloosheid. Sommige vormen van depressie leiden ook tot veranderingen in de eetlust en de slaap, wat de uitputting alleen maar verergert.

Stress is een andere bekende schuldige. Als je gestresst bent, rijzen je hormonen de pan uit. Dit veroorzaakt een tijdelijke, vaak onprettige "high". Als deze gevoelens afnemen, voel je je vaak doodop, alsof je een emotionele marathon gelopen hebt. Heb je last van chronische stress? Dan schommel je vaak tussen hyperactiviteit en futloosheid.

Gerelateerd verhaal

Hoe Cannabis Stress Verlicht

De laatste oorzaak van vermoeidheid die we hier bespreken, is chronische pijn. Chronische pijn is een constante aanslag op lichaam en geest. Het vreet lichamelijke en mentale energie die je anders in meer productieve dingen kunt steken. Chronische pijn verstoort soms ook de slaap en de eetlust, wat het probleem verergert.

HOE CANNABIS MOGELIJK HELPT DE OORZAKEN VAN VERMOEIDHEID TEGEN TE GAAN

Zodra je hebt geïdentificeerd wat de oorzaak is van jouw vermoeidheid, ben je in staat het probleem beter aan te pakken. We bespreken de oorzaken en ook in hoeverre cannabis mogelijk een nuttige remedie is.

SLAAPGEBREK

SLAAPGEBREK EN CANNABIS

Worstel je met slapeloosheid en voel je je daarom vaak gammel? Overweeg het gebruik van een indicasoort om je naar dromenland te helpen. Als het gaat om in slaap vallen, is een zware indica misschien precies wat je nodig hebt. Zo geniet je van een verkwikkende nachtrust, waardoor je in staat bent de volgende dag vol energie te beginnen.

Zoek je een soort die je serieus knock-out slaat? Probeer dan Purple Punch. Deze klassieke plant is een krachtige indica. Ze bevat ook myrceen, een terpeen met bekende, slaapopwekkende eigenschappen. Een andere goede optie is OG Kush, een gewaardeerde indica-dominante soort die gebruikers heerlijk ontspant. 

Gerelateerd verhaal

Hoe Gebruik Je Cannabis Om Beter Te Slapen

Als je vaak midden in de nacht wakker wordt, consumeer dan een aantal uren voor bedtijd een edible. Edibles werken soms wel 11 uur lang en voorzien je van een ontspannende, langdurige high waarmee je de nacht wel doorkomt.

EETLUSTPROBLEMEN

EETLUSTPROBLEMEN EN CANNABIS

Ben je futloos omdat je niet genoeg eet? Probeer dan een soort die de munchies opwekt. Een goede optie is Northern Lights Deze soort staat bekend om haar ontspannende, stimulerende high die ook de eetlust aanmoedigt. Een andere goede optie is Critical Kush. Deze soort combineert een krachtige high met een gigantische vreetkick.

Als het gaat om het tegengaan van een slechte eetlust, is het het beste je wiet te roken.

DEPRESSIE

DEPRESSIE EN CANNABIS

Heb je een depressie en voel je je vaak afgepeigerd? Dan gaat er niets boven Jack Herer. Deze soort verwent je met een opwekkende en stimulerende high die de symptomen van een depressie bijna helemaal tegengaat. Ze bevat ook limoneen en pineen. Bekend is dat deze terpenen bijdragen aan het positieve effect.

Een andere geweldige keuze is Cannatonic. Deze dame wekt een opwekkende, ontspannende high op, maar meestal minder angst dan andere sativa's. Cannabis is geen oplossing voor depressie, maar deze soorten helpen mogelijk bij de vermoeidheid die daarmee gepaard gaat.

STRESS

STRESS EN CANNABIS

Indica-dominante soorten gebruiken mensen vaak bij stress. White Widow, met haar cerebrale, ontspannende high is ideaal. Ze is in staat dagelijkse stress te verlichten en heeft minder invloed op de productiviteit dan andere indica-dominante soorten.

Wil je helemaal productief blijven of ben je dol op sativa's? Kies dan voor Sour Diesel. De soort produceert een bijzondere high; vrolijk, stimulerend en euforisch, maar nog steeds kalmerend en ontspannend. In tegenstelling tot andere sativa's wekt ze geen paranoia op. Zoek je een sativa om je angst tegen te gaan, kies dan voor Sour Diesel.

Als je cannabis gebruikt om stress te behandelen, is vapen een goede optie. Je geniet van een soepele, kalme inhalatie. Deze handeling zelf helpt ook al bij het verlichten van stress.

CHRONISCHE PIJN

CHRONISCHE PIJN EN CANNABIS

Bestaat er iets ergers dan chronische pijn? Gelukkig is cannabis geweldig in het verlichten van dergelijke klachten. Voor het tegengaan van chronische pijn bestaat er bijna geen betere soort dan Blue Dream. Deze plant slaat in met een krachtige, cerebrale, sativa-achtige high. Dit verschuift naar een ontspannende indicastone die pijn verzacht. 

AK-47 staat ook bekend om haar pijnstillende effecten. De gewilde, krachtige high van deze soort is effectief tegen diverse vormen van pijn.

Voor het verlichten van chronische pijn zijn edibles ideaal. Hiermee ben je in staat precies te doseren, zo zwaar als je maar wilt. Is de pijn gerelateerd aan een longaandoening? Dan is roken soms irriterend. Dit raden we dan ook niet aan.

CANNABIS TEGEN VERMOEIDHEID: CONCLUSIE

Als onderzoek naar vermoeidheid iets laat zien, dan is het dat cannabis een meer veelzijdige remedie is dan je misschien zou verwachten. Wiet helpt mogelijk bij de behandeling van slapeloosheid, een gebrek aan eetlust, depressie, stress, chronische pijn en de bijbehorende vermoeienis. Het draait daarbij om het kiezen van de juiste soort en het correct gebruik hiervan om je probleem een halt toe te roepen.

wellicht ook interessant