Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Lieveheersbeestje en cannabis

Lieveheersbeestje hennepzaden

Het lieveheersbeestje is een felgekleurde kever, meestal rood of geel met zwarte stippen. Ze hebben een ovale, bijna ronde vorm. Een groot deel van de kop en het borststuk worden bedekt door het nekschild. De achterkant wordt bedekt door twee vleugels (de harde voorvleugels). Lieveheersbeestjes leven samen met andere lieveheersbeestjes. Als ze gevaar vermoedden, blijven ze stokstijf staan en weigeren ze om nog verder te bewegen. Ze kunnen ook een gele vloeistof uitscheiden die bitter smaakt en ruikt. De vloeistof is niet giftig, maar lijkt het wel.

Het nut voor cannabis

Geel lieveheersbeestjeHet lieveheersbeestje is een welkome partner in de landbouw. De reden hiervoor is evident: ze eten bladluizen. Een lieveheersbeestje kan per dag wel 500 bladluizen opeten. Bovendien blijven ze op hun plek zolang er nog bladluizen zijn (tenzij je ze wegjaagt). Als je een lieveheersbeestje ziet, laat hem dan met rust! Het gele lieveheersbeestje wordt echter minder op prijs gesteld. Dit is de gele variant met zwarte stippen. Deze eet geen bladluizen, maar meeldauw. Hoewel meeldauw voor cannabis een plaag is, heeft het gele lieveheersbeestje niet veel nut; sterker nog, hij draagt en verspreidt ziekten.

Beschermd

Lieveheersbeestje eet bladluisHoewel ze erg wenselijk zijn, moet worden opgemerkt dat het lieveheersbeestje in België een beschermde soort is. Het is daarom niet toegestaan om ze te vangen, doden, verzamelen, verkopen, vervoeren, op te sluiten of ze te verstoren. In andere woorden, je kunt niks met ze doen en je kunt ze ook niks aandoen. De bovengenoemde informatie kan dus alleen toegepast worden in landen waar het lieveheersbeestje geen beschermde soort is.

Terug naar Cannabis Kweekgids

Terug naar Oplossen van Problemen

Terug naar InsectenplagenTop strains voor buiten