Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Ventilatie in je cannabis kweekruimte

Waarom ventileren?

De warmte van de lampen kan van invloed zijn op het zuurstof niveau. Zoals alle levende wezens, hebben onze plantjes ook frisse lucht nodig. Als ze worden gekweekt in de open lucht, dan hoeven we daar ons geen zorgen over te maken, er is frisse lucht genoeg. Als we overschakelen naar de binnenteelt, moeten we deze frisse lucht verstrekken. Frisse lucht die zowel zuurstof als CO2 bevat, zoals koolstof branders en ventilatie.

Soorten ventilatie:

  • Buisventilatie is geschikt voor grote kweekruimtes.
  • Een PC-ventilator is geschikt voor kleine kweekruimtes, maar als je lampen in totaal meer dan 250 Watt bedragen, heb je een andere oplossing nodig.
  • Een afzuigkap / afzuig installatie is geschikt voor grote kweekruimtes.

Handmatige ventilatie

Met handmatige ventilatie hebben we het over een ruimte waar een paar planten staan die een paar uur lang toegang hebben tot frisse lucht. Om deze kamer van frisse lucht te voorzien, is alles wat je hoeft te doen een tijdje een raam of deur open te zetten. Als je niet zeker bent, kan je altijd de geur test doen: je loopt de kamer en als het muf ruikt of je voelt je niet comfortabel daar, is het tijd om de lucht te verversen. Dit is essentieel voor een eventuele goede oogst.

Elektrische ventilatie

Deze methode van het verversen van de lucht bevat het gebruik van een elektrisch aangedreven apparaat, variërend van een eenvoudige badkamer afzuiger tot industriële ventilatoren afhankelijk van de grootte van de ruimte en het aantal planten.

Berekening van ventilatie behoeften

Stel, je hebt een ruimte die 2,00 meter lang, 1,00 meter breed en 3,00 hoog. Je moet de volgende berekening maken: L x B x H x 100 = 2.00 x 1.00 x 3.00 = 6.00 x 100 = 600 m3

Dat is de hoeveelheid lucht die je moet verversen met je ventilatie systeem om ervoor te zorgen dat je plantjes ten alle tijden frisse lucht tot hun beschikking hebben.

 

Terug naar kweken indoor

Terug naar Cannabis kweekgidsBeste zaden