Hoe Betaal Je Met Bitcanna?

BitCanna is een door de cannabisindustrie geïnitieerde betaaloplossing. Veel banken, creditcardmaatschappijen en betalingsproviders verwerken geen transacties die zijn gerelateerd aan de wietindustrie, ook niet wanneer dat volledig legaal is. Om hier iets aan te doen, creëerde BitCanna voor de legale cannabisindustrie een platform met een gedecentraliseerd betalingsnetwerk op basis van de BitCanna-munt (BCNA).

Hoe Betaal Je Met Bitcanna?

Om Bij Zamnesia Met Bitcanna Te Betalen, Heb Je Het Volgende Nodig:

  • De BitCanna Lite of Mobile wallet → Je hebt een digitale wallet nodig om BitCanna-munten (BCNA) te bewaren, versturen en ontvangen. De mobiele app van BitCanna is beschikbaar voor Android via de Google Play Store en voor iOS via de App Store. De Lite wallet is beschikbaar voor Windows en MacOS.
  • BitCanna-munt (BCNA) → Dit is de munteenheid waarmee je betalingen verricht.

Belangrijk — Maak Een Backup Van Je Wallet En Wachtwoord!

Het is belangrijk te beseffen dat jij de enige eigenaar bent van je wallet(s). BitCanna heeft geen toegang tot je wallets, kan ze niet herstellen of over de valuta erin beschikken. Je wallets zijn uitsluitend herstelbaar via je eigen backups en wachtwoorden. Daarom is het belangrijk je wachtwoorden en backups op een veilige manier te bewaren. Dit is namelijk de enige manier om je wallets te herstellen of ze over te zetten naar nieuwe apparaten. In onderstaande handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je simpel een backup kunt maken en bewaren.

Lees Eerst Dit Voordat Je Je Bestelling Bij Zamnesia Met Bitcanna Betaalt:

  • Momenteel kun je BCNA-munten verkrijgen middels een creditcard. Wanneer je de munten koopt met een creditcard, moet je minimaal voor € 50,- aan coins aanschaffen. Heb je al ervaring met cryptocurrency? Dan kun je ook BCNA-munten verkrijgen op een cryptobeurs. Dit kost echter meer tijd en is duurder vanwege vergoedingen voor het storten, opnemen, handelen en transacties.

  • Om BCNA-munten te kopen, moet je een KYC-proces doorlopen (dit vergt slechts enkele minuten en het systeem verifieert je documenten automatisch). Je hoeft dit proces alleen de eerste keer te doorlopen. De volgende keer dat je BCNA-munten wilt kopen met je creditcard, hoef je dit niet weer te doen.

  • Wanneer je meer BCNA-munten koopt dan je nodig hebt voor je aanschaf, kun je de extra munten bewaren in je BitCanna-wallet en voor je volgende aankoop gebruiken. BCNA-munten kunnen echter wel fluctueren in waarde. Ze worden namelijk rechtstreeks verhandeld op de beurs en de prijs komt door vraag en aanbod tot stand.


Hoe Betaal Je met BitCanna? (Complete Pdf-gids)

Video id: e7fVvHQTsE4

Over Bitcanna

Wat is BitCanna?
BitCanna is een door de cannabisindustrie geïnitieerde betaaloplossing. Veel banken, creditcardmaatschappijen en betalingsproviders weigeren geld te verwerken dat afkomstig is van de wietindustrie, zelfs wanneer dat volledig legaal is. Als oplossing voor dit probleem, creëerde BitCanna een platform met een betalingsnetwerk voor de legale cannabisindustrie, in de vorm van de BitCanna-munt (BCNA). Deze munt kun je gebruiken voor het betalen van cannabis-gerelateerde producten.
Waarom zou ik BitCanna gebruiken?
Wanneer je producten aanschaft met BitCanna, profiteer je van:
  • Verbeterde privacy
  • Beheer van je eigen valuta
  • Verwaarloosbare transactiekosten
  • Exclusieve kortingen en aanbiedingen

Naast dat je zelf profiteert, is het ook gunstig voor cannabis-gerelateerde ondernemingen. Die zijn zo namelijk minder afhankelijk van andere betalingsproviders.
Waar kan ik met BCNA betalen?
Momenteel kun je met BCNA betalen bij Zamnesia. In de nabije toekomst kun je bij meerdere winkels met BCNA betalen. Op de homepage van BitCanna vind je een overzicht van alle winkels die momenteel BitCanna-munten accepteren.
Kan ik met BCNA betalen in fysieke winkels?
Op dit moment is het alleen mogelijk om online met BitCanna te betalen. Het team van BitCanna werkt echter hard aan de lancering van het betaalsysteem voor fysieke winkels.
Wie ontwikkelde BitCanna?
BitCanna is een initiatief dat tot stand kwam met behulp van leiders uit de Europese cannabisindustrie. Vanuit een gezamenlijke passie zetten zij zich in voor de beste oplossingen voor de uitdagingen waar de wietindustrie momenteel mee te maken heeft. Het uiteindelijke doel is om de afstandelijke houding van de markt te doorbreken en het vertrouwen terug te winnen van zowel klanten, toezichthouders als financiële instellingen.
Hoe zijn de BitCanna-munten ontstaan die momenteel in omloop zijn?
BitCanna creëerde deze munten en verkocht ze in een vroeg stadium van het project aan investeerders voor bedragen van $ 0,05, $ 0,08 en $ 0,10. Dit proces noemt men ook wel een ICO (initial coin offering). De opbrengsten van de ICO heeft BitCanna gebruikt voor de ontwikkeling van producten. Enkele voorbeelden van huidige en toekomstige producten zijn de blockchain, digitale wallets, betaalmodules, supply chain en ID-beheer.
Wat heb ik nodig om mijn bestelling met BitCanna te betalen?
Je hebt een BitCanna wallet en BitCanna-munten nodig.

Wallet

Wat is een wallet?
Een wallet is een locatie om je BitCanna-munten (BCNA) veilig te bewaren. Met een wallet kun je je bestelling betalen (door BCNA-munten te sturen) en tevens BitCanna-munten ontvangen. De wallet van BitCanna is een applicatie die je kunt installeren op zowel je desktopcomputer als mobiele telefoon.
Welke wallet moet ik kiezen? Een Lite (desktop) wallet of Mobile wallet?
Afhankelijk van het apparaat dat je wilt gebruiken om te betalen, kun je kiezen voor de Lite (desktop) wallet of de Mobile wallet. Momenteel is de Mobile wallet alleen beschikbaar op Android-apparaten. De Lite wallet is beschikbaar voor Windows- en Macintosh-computers. Je kunt op basis van je persoonlijke voorkeur en apparaat besluiten wat het meest geschikt is.
Wat is een Lite wallet?
De Lite wallet is een simpel te gebruiken digitale wallet voor Windows en MacOS. Hiermee kun je BitCanna-munten (BCNA) versturen (betalen), ontvangen en bewaren op je computer.
Wat is een Mobile wallet?
De Mobile wallet is een gebruiksvriendelijke digitale wallet voor je mobiele telefoon. Vanuit deze wallet kun je BitCanna-munten (BCNA) versturen (betalen), ontvangen en bewaren. De Mobile wallet maakt het mogelijk je bestelling te betalen door simpelweg een QR-code te scannen bij het afrekenen. Op dit moment is de Mobile wallet van BitCanna alleen beschikbaar op Android-apparaten.
Kan ik zowel een Lite als Mobile wallet gebruiken?
Het is niet noodzakelijk om zowel de Lite als Mobile wallet te hebben, maar je hebt wel de optie om beide te gebruiken. Houd er rekening mee dat deze wallets los van elkaar staan en niet met elkaar verbonden zijn. Dit betekent dat BCNA-munten in je Mobile wallet niet verschijnen in je Lite wallet en vice versa.
Wat is de lange reeks van willekeurige cijfers en letters die weergegeven wordt in zowel de Mobile als Lite wallet? Bijvoorbeeld: B7H897ncLDHY8Vos093JHahsRwW
Dit is je persoonlijke unieke (wallet)adres waarmee je BCNA-munten kunt verzenden en ontvangen. Je kunt dit beschouwen als je bankrekeningnummer. Door dit adres aan anderen te geven, kunnen ze jou BCNA-munten sturen.

Verwar dit adres niet met je private key, die ook uit een lange reeks nummers en letters bestaat. Je private key kun je in je Lite wallet vinden onder “Settings”. Het is belangrijk om deze veilig te bewaren, aangezien iedereen hiermee toegang kan krijgen tot je wallet en de valuta daarin.
Wat is een walletadres?
Dit is je persoonlijke unieke (wallet)adres waarmee je BCNA-munten kunt versturen en ontvangen. Het ziet er ongeveer zo uit: 7H897ncLDHY8Vos093JHahsRwW. Je kunt dit beschouwen als je bankrekeningnummer. Door dit adres te verstrekken aan anderen, kunnen ze jou BCNA-munten sturen.
Hoe krijg ik een walletadres?
Wanneer je de Mobile wallet of Lite wallet downloadt en de applicatie installeert, wordt automatisch je eigen unieke adres gegenereerd.
Waar vind ik mijn BitCanna-munt (BCNA) saldo?
Je vindt je BitCanna-munt (BCNA) saldo op het dashboard van je Mobile wallet en Lite wallet.
Wat als ik mijn Mobile wallet wil overzetten op een ander apparaat?
Om je Mobile wallet op een ander apparaat over te zetten, heb je de recovery phrase nodig. De recovery phrase is een reeks van twaalf unieke woorden die automatisch gegenereerd is bij het aanmaken van je Mobile wallet. Zonder deze woorden kun je je wallet niet op een ander apparaat zetten. Meer info over de Mobile wallet vind je hier.
Wat als ik mijn Lite wallet wil overzetten op een ander apparaat?
Om je Lite wallet op een ander apparaat over te zetten, heb je het backupbestand nodig en het wachtwoord dat je ingesteld hebt bij het aanmaken van de wallet. Ook kun je de private key gebruiken om je wallet over te zetten of in te loggen op een ander apparaat. Mocht je hier niet meer over beschikken, dan kun je je wallet niet overzetten op een ander apparaat. Meer informatie over de Lite wallet, het backupbestand, wachtwoord en de private key vind je hier.
Ik ben de recovery phrase van mijn Mobile wallet kwijt. Wat nu?
Indien je nog toegang hebt tot je wallet, maar de recovery phrase kwijt bent, kun je deze zin in de Mobile wallet herstellen onder “Settings”. Het enige wat je nodig hebt, is de verificatiecode waarmee je inlogt op je wallet. Wanneer je zowel de recovery phrase als de verificatiecode kwijt bent, kun je niet bij je valuta komen. We adviseren daarom om je recovery phrase op een veilige locatie te bewaren, bijvoorbeeld in een tekstbestand op een USB-apparaat. BitCanna kan geen toegang krijgen tot je wallet en het saldo herstellen. Vandaar dat je zelf moet zorgen voor een backup. Meer info over de Mobile wallet vind je hier.
Ik ben het backupbestand, wachtwoord en de private key van mijn Lite wallet kwijt. Wat nu?
Indien je deze alle drie kwijt bent, heb je geen toeging meer tot je saldo. Het backupbestand van je wallet werkt alleen met je wachtwoord. Wanneer je het wachtwoord of de private key van je Lite wallet verliest, heb je geen toegang meer tot de valuta. Daarom is het belangrijk zowel je backupbestand, wachtwoord als private key op een veilige locatie te bewaren. Zo ben je op meerdere manieren in staat om weer toegang te krijgen tot je wallet. BitCanna heeft geen toegang tot je wallet en kan je valuta niet herstellen. Vandaar dat je zelf moet zorgen voor een backup. Meer informatie over de Lite wallet, het backupbestand, wachtwoord en de private key vind je hier.
Ik heb geen toegang meer tot mijn telefoon en kan daardoor niet in mijn Mobile wallet. Wat nu?
Wanneer je geen toegang meer hebt tot je telefoon, kun je de recovery phrase gebruiken om je Mobile wallet op een nieuwe mobiel te herstellen. Om die reden adviseert BitCanna altijd om van je recovery phrase een backup te maken op een externe locatie, bijvoorbeeld in een tekstdocument op een USB-apparaat.

De Aanschaf Van Bitcanna-Munten (Bcna)

Hoe koop ik BitCanna-munten (BCNA)?
Om BitCanna-munten (BCNA) te kopen, moet je een creditcard gebruiken.
Voor de aanschaf van BitCanna-munten (BCNA) is een minimum bedrag van € 50,- vereist. Deze methode is mogelijk gemaakt door Indacoin, partner van BitCanna. BitCanna koos een minimum van € 50,-, omdat Indacoin een vaste vergoeding van ongeveer € 3,- of € 4,- per transactie in rekening brengt. Deze kosten worden aan Indacoin betaald en zijn noodzakelijk om je bestelling makkelijk te kunnen betalen. Zo hoef je niet naar een cryptobeurs.

Ga hier naar de website van BitCanna om BCNA-munten te bemachtigen.

Let op:
Wanneer je voor het eerst BitCanna-munten koopt, moet je een identificatieproces doorlopen (ook wel bekend als het Know Your Customer (KYC) principe). Dit proces is eenmalig. Wanneer je in de toekomst dus meer BitCanna-munten wilt kopen, hoef je dit niet nogmaals te doorlopen.

Mocht je vragen hebben over dit proces, bekijk dan de handleiding “Hoe kan je met BitCanna Betalen?” voor een stapsgewijze uitleg.

Voor ervaren gebruikers bestaat er ook een andere optie om BCNA-munten te vergaren. BCNA is namelijk verkrijgbaar op de cryptobeurzen Coindeal en Stex. Ben je niet bekend met cryptobeurzen? Dan raden we sterk aan om bovenstaande methode te gebruiken.
Hoe weet ik hoeveel BCNA-munten ik moet aanschaffen om mijn bestelling mee te betalen?
Heb je nog geen Lite of Mobile wallet of BitCanna-munten? Ga dan naar de handleiding “Hoe kan je met BitCanna Betalen?” voor een uitleg over hoe je een wallet downloadt, voordat je de bestelling bij Zamnesia plaatst. Heb je je wallet succesvol gedownload? Dan kun je op bevestigen klikken op de afrekenpagina van Zamnesia. Vervolgens verschijnt het vereiste aantal BCNA-munten. Deze munten kun je direct aanschaffen met een creditcard, zoals uitgelegd in de gids “Hoe kan ik betalen met BitCanna?”. Indien je reeds over deze coins beschikt, kun je je bestelling meteen betalen.
Hoe hoog is de transactievergoeding?
Elke transactie met de betaalmethode BitCanna gaat gepaard met een transactievergoeding. Deze vergoeding is verwaarloosbaar en varieert, afhankelijk van de drukte op het betaalnetwerk van BitCanna. De transactievergoeding bedraagt ongeveer $ 0,00001/€ 0,00001 per transactie. Bij de aanschaf van BitCanna met een creditcard geldt echter een vaste vergoeding van ongeveer € 3,- of € 4,- per transactie. Deze vergoeding wordt betaald aan Indacoin en is noodzakelijk om met gemak je bestelling te kunnen betalen. Zo hoef je geen gebruik te maken van een cryptobeurs.
Ik heb meer BitCanna-munten (BCNA) aangeschaft dan ik heb uitgegeven aan mijn bestelling. Wat kan ik ermee doen?
Wanneer je resterende BitCanna-munten (BCNA) hebt, kun je deze in je wallet bewaren. Mocht je een nieuwe aankoop willen doen, houd er dan rekening mee dat de waarde van de munten kan fluctueren. Hierdoor kun je met hetzelfde aantal coins meer of minder kopen.
Hoelang duurt het voordat mijn BCNA verschijnen, nadat ik ze via Indacoin heb aangeschaft?
Zodra je het identificatieproces hebt voltooid, worden je munten binnen (gemiddeld) vijftien minuten naar je BitCanna-adres gestuurd. Duurt het langer dan een uur? Neem dan contact op met Indacoin, partner van BitCanna, via de live chatknop op hun website. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met BitCanna.
Waarom varieert de waarde van de BitCanna-munt (BCNA)?
De BitCanna-munt (BCNA) wordt live verhandeld op cryptobeurzen. Vraag en aanbod op de markt bepalen daardoor hoeveel een BitCanna-munt op een specifiek moment waard is.
Wat betekent de waardeschommeling van BCNA voor mijn BitCanna-munten?
Dit betekent dat de waarde van de BitCanna-munt (BCNA) niet continu stabiel is. Als je besluit om BitCanna-munten te bewaren in je wallet, dan kun je de ene keer meer producten kopen met je munten en de andere keer minder.
Hoe wordt de waarde van BCNA bepaald?
De waarde van de BitCanna-munt (BCNA) wordt bepaald door vraag en aanbod op de markt.

Betalen Voor Je Bestelling Bij Zamnesia

Hoe hoog is de transactievergoeding?
Elke transactie met de betaalmethode BitCanna gaat gepaard met een transactievergoeding. Deze vergoeding is verwaarloosbaar en varieert, afhankelijk van de drukte op het betaalnetwerk van BitCanna. De transactievergoeding bedraagt ongeveer $ 0,00001/€ 0,00001 per transactie. Bij de aanschaf van BitCanna met een creditcard geldt echter een vaste vergoeding van ongeveer € 3,- of € 4,- per transactie. Deze vergoeding wordt betaald aan Indacoin en is noodzakelijk om je bestelling makkelijk te kunnen betalen. Zo hoef je geen gebruik te maken van een cryptobeurs.
Is op mijn bankafschrift zichtbaar dat ik cannabis-gerelateerde producten heb aangeschaft?
Nee, een van de voordelen van betaling met BCNA is dat je bankafschrift geen cannabis-gerelateerde goederen weergeeft of waar je ze hebt gekocht. Er wordt alleen een transactie aan Indacoin geregistreerd. Indacoin is het bedrijf waar je veilig en vertrouwd je BitCanna-munten (BCNA) kunt kopen. Je kunt hier BitCanna coins (BCNA) verkrijgen.
Kan ik mijn BCNA omzetten in fiat (euro’s, dollars of ponden)?
Ja, dit is mogelijk. Om je BitCanna-munten om te zetten in fiat, moet je gebruikmaken van een cryptobeurs. Dit proces vindt plaats op een extern platform en valt daardoor buiten het bereik van BitCanna. Wil je je BitCanna-munten inwisselen? Bekijk dan deze handleiding.
Kan ik mijn BitCanna-munten (BCNA) naar iemand anders sturen?
Ja, indien de ontvanger over een BitCanna wallet beschikt, is dat mogelijk. Het enige wat je nodig hebt om BitCanna-munten te versturen, is het unieke walletadres van de ontvanger.

Privacy En Veiligheid

Hoe garandeert BitCanna de veiligheid van mijn munten?
BitCanna neemt privacy en beveiliging zeer serieus. Om die reden maakt BitCanna gebruik van een technologie die de veiligheid van financiële gegevens van gebruikers kan garanderen. Deze technologie noemt men de blockchain. Feitelijk komt dit erop neer dat BitCanna geen toegang heeft tot wallets of de valuta in deze wallets.

Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je je backups en wachtwoorden veilig bewaart op een externe locatie, zoals een USB-stick. Zo kun je je wallets altijd herstellen als je geen toegang meer hebt tot je computer, mobiele apparaat of wallet(s). Jij bent de enige eigenaar van je wallet en dat vraagt om verantwoordelijkheid.
Wat als ik mijn Mobile wallet wil overzetten op een ander apparaat?
Om je Mobile wallet op een ander apparaat over te zetten, heb je de recovery phrase nodig. De recovery phrase bestaat uit twaalf unieke woorden, die automatisch gegenereerd zijn bij het aanmaken van je Mobile wallet. Zonder deze woorden kun je je wallet niet op een ander apparaat zetten. Meer info over de Mobile wallet vind je hier.
Wat als ik mijn Lite wallet wil overzetten op een ander apparaat?
Om je Lite wallet op een ander apparaat over te zetten, heb je het backupbestand nodig en het wachtwoord dat je hebt ingesteld bij het aanmaken van de wallet. Ook kun je de private key gebruiken om je Lite wallet over te zetten. Meer informatie over de backup, het wachtwoord en de private key vind je hier.
Ik ben de recovery phrase van mijn Mobile wallet kwijt. Wat doe ik nu?
Indien je nog steeds toegang hebt tot je wallet, maar de recovery phrase kwijt bent, kun je deze zin in de Mobile wallet herstellen. Je hebt alleen de verificatiecode nodig waarmee je inlogt op je wallet. Wanneer je zowel de recovery phrase als de verificatiecode kwijt bent, kun je je valuta niet terugkrijgen. We adviseren daarom om je recovery phrase op een veilige locatie te bewaren, bijvoorbeeld in een tekstbestand op een USB-stick. Meer info over de Mobile wallet vind je hier.
Ik ben het backupbestand, wachtwoord en de private key van mijn Lite wallet kwijt. Wat nu?
Indien je deze alle drie kwijt bent, heb je geen toegang meer tot je saldo. Het backupbestand van je wallet werkt alleen met je wachtwoord. Wanneer je het wachtwoord of de private key van je Lite wallet verliest, heb je geen toegang meer tot de valuta. Daarom is het belangrijk zowel je backupbestand, wachtwoord als private key op een veilige locatie te bewaren. Zo ben je op meerdere manieren in staat om de toegang tot je wallet terug te krijgen. BitCanna heeft geen toegang tot je wallet en kan je valuta niet herstellen. Vandaar dat je zelf moet zorgen voor een backup. Meer informatie over de Lite wallet, backup, het wachtwoord en de private key vind je hier.
Ik heb geen toegang meer tot mijn telefoon en kan daardoor niet meer in mijn Mobile wallet. Wat nu?
Wanneer je geen toegang meer hebt tot je telefoon, kun je de recovery phrase gebruiken om je Mobile wallet op een nieuwe telefoon te herstellen. Om die reden raadt BitCanna altijd aan om op een externe locatie een backup te maken van je recovery phrase, bijvoorbeeld in een tekstdocument op een USB-stick.