Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat zijn autoflowering zaden?

Autoflowering zaden zijn afkomstig van een erg vreemde cannabisplant. Deze eigenaardige cannabisplanten zijn geclassificeerd als ‘autoflowerers’ omdat ze karakteristieke automatische bloeikwaliteiten hebben, het zijn dus in feite zelf-bloeiende variëteiten.

Check onze top 10 autoflowering zaden hier!

Wat betekent automatisch bloeien?

Automatisch bloeien betekent dat bloemen na een drieweekse groeifase vanzelf overgaan in de bloeifase, ongeacht het aantal uren licht dat ze ontvangen.

Dit in tegenstelling tot de normale Indica en Sativa planten die 18 uur licht en 6 uur duisternis nodig hebben om in de groeifase goed te kunnen groeien. Normale Indica en Sativa planten hebben 12 uur licht en 12 uur duisternis nodig om over te gaan in de bloeifase en daarin te blijven.

Verschillende cannabissoorten en de achtergrond van autoflowerers

Cannabis Sativa is de originele collectieve naam voor alle normale wietplanten. Cannabis Sativa planten kunnen in drie groepen worden onderverdeeld:

  1. Cannabis Sativa is afkomstig uit gebieden rond de evenaar, waar hij ongeacht het seizoen 12 uur licht en 12 uur duisternis krijgt.
  2. Cannabis Indica komt uit gebieden precies boven en beneden de evenaar, waar in de lente en zomer per dag gemiddeld 18 uur licht en 6 uur duisternis is, terwijl in de herfst en de winter er minder dan 12 uur licht per dag is. Belangrijke landen zijn: India en Afghanistan, daar komen veel Indicasoorten vandaan.
  3. Cannabis Ruderalis is een landras uit de gebieden waar de zomer maar erg kort duurt met relatief veel uren zonlicht, soms 22 tot 24 uur per dag. Ruderalis past zich aan deze omstandigheden aan door voor een zeer korte tijd (gemiddeld 3 weken) automatisch te bloeien.

Voor de autoflowering variëteiten is de achtergrond van Cannabis Ruderalis van belang.

Ruderalis is een kleine cannabisplant die voornamelijk wordt aangetroffen in Noord-Europa, Rusland en aangrenzende landen zoals China en Mongolië. Ruderalis bevat van nature minder THC (de psychoactieve stof in de wietplant) dan de Sativa en Indica variëteiten.

Omdat in deze noordelijke regionen de zomers zo kort zijn en de dagen zo lang, moeten Ruderalis planten in een heel korte tijd bloeien om te kunnen overleven. Er zijn zelfs variëteiten van Ruderalis die binnen vijf weken uitgebloeid zijn. De variëteiten bevatten helaas amper THC en vormen weinig toppen, waardoor ze niet geschikt zijn voor onze hobby.

Op het eerste gezicht is er niet veel dat voor de Ruderalis spreekt, maar door hem te kruisen met bijvoorbeeld een vroegbloeiende Indica variëteit, kun je het THC-gehalte van de daaruit voortgekomen hybride verhogen en tegelijkertijd het zelf-bloeiende karakter van de Ruderalis behouden. De autoflowering rassen zijn afkomstig van deze kruisingen van Ruderalis met Indica of Sativa.

De voordelen van autoflowerers

  1. Kleine planten, tussen 30-60 cm hoog
  2. Automatische bloei na ongeveer 3 weken van groei
  3. Van zaad naar oogst in gemiddeld 10 weken
  4. De planten vallen nauwelijks op, ze kunnen op veel verschillende locaties gekweekt worden
  5. De geur is niet overweldigend, dus hij trekt geen aandacht
  6. De planten kunnen tijdens de lente en de zomer meerdere malen gezaaid en geoogst worden!

Wanneer gaat een autoflowerer bloeien?

Een autoflowerer groeit 2-3 weken, waarna hij spontaan zal beginnen te bloeien en dit duurt 6-8 weken. Dit betekent dus dat je na 8-10 weken al kunt oogsten!

Growing Marihuana in a GreenhouseAutoflowering zaden