Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat zijn gefeminiseerde cannabiszaden?

Gefeminiseerde cannabiszaden zijn zaden die, genetisch gesproken, enkel vrouwelijke planten voortbrengen – hoewel ondeugdelijk gefeminiseerde zaden hermafrodiete planten kunnen opleveren.

Een cannabisplant is genetisch min of meer voorbestemd om mannelijk of vrouwelijk te worden. Dit wordt gedetermineerd door twee chromosomen die iedereen als de X- en Y-chromosoom kent. Een plant met twee Y-chromosomen wordt vrouwelijk, een plant met een X- en een Y-chromosoom wordt mannelijk.

Gefeminiseerde zaden worden gemaakt door een vrouwelijke plant te dwingen mannelijke planten voort te brengen door toepassing van gibberellinezuur. Hierdoor wordt de vrouwelijke plant in feite een hermafrodiet en kan hij van zichzelf zaden produceren die alleen XX vrouwelijke chromosomen hebben.

Voordat deze zaden verkocht kunnen worden als gefeminiseerde zaden, gaan er jaren van testen en kruisen overheen om er zeker van te zijn dat ze planten zullen voortbrengen en dat ze werkelijk stabiel en consistent zijn.

Zie onze top 10 gefeminiseerde zaden hier!

Wat is een hermafrodiet?

Een hermafrodiet is een tweeslachtelijke plant met zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen (zaadzakjes). Een hermafrodiet kan zichzelf bevruchten (én de planten eromheen!) en deze zelfbevruchting levert zaden op in plaats van rookbare wiet.

Mannelijke, Vrouwelijke en Hermafrodiete CannabisFeminized zaden