Devils Claw (5 Gram)

(5)

De tot poeder vermalen wortel van Devils Claw is een traditioneel Afrikaans kruidenmedicijn voor de behandeling van pijn en ontsteking. Het is eenvoudig te gebruiken en gezegd wordt dat het een langdurige verlichting biedt wanneer nodig. Laat de naam je niet afschrikken, Devils Claw is helemaal niet duivels.

6,50 incl. Btw
Uit het assortiment

- +
 

 • Meer informatie
 • Reviews (5)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Devils Claw: Een traditioneel Afrikaans medicijn met vele mogelijke toepassingen

Devils Claw, ook bekend als Harpagophytum, ontleent haar naam aan het uitgesproken haakvormige uiterlijk van haar vruchten, die zich aan andere dieren haken om te verspreiden. Hoewel de naam boosaardig klinkt, wordt de plant al eeuwen gebruikt als een traditioneel Afrikaans medicijn. Harpagophytum komt uit de zuidelijke regionen van Afrika; ze komt het meest voor in Namibië en in mindere mate in Botswana en Zuid-Afrika.

In de vroege jaren 1900 werd het voor het eerst naar Europa gehaald, waar in eerste instantie gedacht werd dat het de spijsvertering verbeterde. Sinds de introductie in de Westerse cultuur, is de populariteit toegenomen en werd de plant erkend om haar medicinale waarde, wat bevestigd wordt door wetenschappelijk onderzoek.

Effecten

Het voornaamste effect waar Devils Claw om bekend staat, is het verminderen van pijn en ontsteking. Het wordt gebruikt om verlichting te bieden bij artritis, rug- en nekpijn, artrose en peesontstekingen. Hoewel het middel voornamelijk wordt beschouwd als een traditioneel inheems medicijn, wordt het in toenemende mate geaccepteerd als een alternatieve behandeling voor pijn gerelateerde aandoeningen. Het is een goedgekeurd, vrij verkrijgbaar, geneesmiddel in Duitsland, waar het goed is voor 74% van de voorgeschreven recepten voor de behandeling van reuma.

Ook zijn de volgende, secundaire, effecten gemeld voor Devils Claw: hulp bij jicht, migraine, huidaandoeningen (in de vorm van een zalf), hoog cholesterol, koorts en verlies van eetlust. Dit zijn echter gebruikers ervaringen en er is nog weinig onderzoek verricht naar deze beweringen.

Bereiding en dosering

In poedervorm, kan Devils Claw worden ingenomen met voedsel, in capsules of thee.

Voor de behandeling van pijn en ontsteking, moet Devils Claw worden ingenomen met voedsel op een dosering van 50mg harpagoside (de actieve stof van Devils Claw) per dag. Dit kan onderdeel zijn bij de maaltijd, of in zelfgemaakte capsules worden genomen.
Andere aandoeningen, zoals verlies van eetlust, worden gewoonlijk behandeld met een thee. Om deze thee te maken, schep je twee theelepels in kokend water en laat dit 20 minuten doorkoken. Vervolgens filter je de mix om het plantenmateriaal en resten te verwijderen.

Actieve bestanddelen

Devils Claw bevat iridoid glycosiden, waarvan harpagoside de meest voorkomende is. In laboratorium testen is ontdekt dat deze stof een ontstekings-remmende en pijnstillende werking heeft.

Waarschuwingen

Met het gebruik van Devils Claw dien je een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de meeste gevallen is het onschuldig, maar een aantal reeds bestaande aandoeningen kunnen complicaties veroorzaken.

Mensen die lijden aan maagzweren, darmzweren of galstenen moeten geen Devils Claw gebruiken omdat gemeld is dat het in sommige gevallen negatief werkt op het spijsverteringssysteem en mogelijk meer maagzuur produceert.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven moeten geen Devils Claw gebruiken, omdat er niet genoeg onderzoek is gedaan naar de effecten op kinderen of de ongeboren foetus. Het kan onveilig zijn en schade toebrengen aan de ongeboren foetus.

Devils Claw kan de bloedsuikerspiegel verlagen, dus diabetici moeten voorzichtig zijn met het gebruik van Devils Claw.

Personen die lijden aan hartaandoeningen, of hoge of lage bloeddruk, moeten ook overwegen het gebruik te vermijden.

Overleg altijd met een arts voordat je enige huismiddelen probeert.

Legaliteit

We zijn niet op de hoogte dat Devils Claw ergens illegaal zou zijn. Het is jouw verantwoordelijkheid om dit nogmaals te controleren; wij zijn niet aansprakelijk als het ergens illegaal is.

Reviews (5)
  (5)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  27/Jan/2018

  Contre les douleurs inflammatoires
  C'est un excellent anti-inflammatoire avec aussi un effet détoxifiant (via les sécrétions biliaires) ce qui augmente l'effet anti-inflammatoire.

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  17/Jul/2016

  Mixed feelings
  Bought this mainly for the back pain i occasionally experience. Today i experienced back pain and fever at the same time, took about 2 grams in capsules, don't know if it's just me but i'm sad to report it didn't help with either the back pain nor the fever. The first time that i took it i did feel some ease tho, when only taking about 800 mg. By ease i mean stress relief. The second time it almost like didn't work at all. Maybe it is just my weird biochemistry, drugs often seem to have different effects on me than casual reports suggest they work.

  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen en Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Devils Claw (5 Gram)
Devils Claw (5 Gram)
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.