Passiebloem (80 gram)

(43)

Passiebloem (Passiflora incarnata) wordt van oudsher gebruikt als kruidengeneesmiddel bij de behandeling van angst en slapeloosheid. De meeste mensen gebruiken Passiebloem om de kwaliteit van hun nachtrust te verbeteren. Gebruik een theelepel Passiebloem en trek er thee van. Passiebloem is een snelgroeiende klimplant en staat ook bekend als maypop, paarse of ware passiebloem of wilde abrikoos.

7,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (43)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Optimale Vape Temperatuur

PASSIEBLOEM - EEN PRACHTIGE EN BRUIKBARE SOORT UIT DE AMERIKA'S

Passiebloem (Passiflora incarnata) is een geslacht van ongeveer 550 plantensoorten uit de Amerika's. De plantenfamilie wordt al sinds jaar en dag gebruikt in de traditionele geneeskunde. Passiebloemsoorten groeien over het algemeen als wingerds. Maar de plantenfamilie kent ook bomen en struiken. De plant brengt uitzonderlijke bloemen voort, die rijpen tot passievruchten. Het is mogelijk de zeer voedzame passievrucht open te breken en te eten. Maar je kunt er ook een drankje mee maken door haar te mengen met water en suiker.

Spaanse ontdekkingsreizigers ontdekten de passiebloem tijdens hun verovering van de Amerika's. Zij brachten de soort mee terug naar Spanje. Daar is ze genaturaliseerd en wordt ze nog steeds gebruikt voor medicinale toepassingen. De Spanjaarden gaven de bloem de naam

'passiebloem', omdat ze vonden dat ze leek op een crucifix. Dat associeerden ze met het lijden van Christus.

DE MEDICINALE EFFECTEN VAN PASSIEBLOEM

Passiebloemsoorten hebben diverse medicinale effecten. De inheemse volken van Amerika hebben ze vooral geprezen vanwege de heilzame werking tegen slapeloosheid, pijn, angst en epilepsie. In onderzoek is ontdekt dat de paarse passiebloem bij de behandeling van angst net zo effectief is als oxazepam, een farmaceutische benzodiazepine. Passiflora incarnata verhoogt het gehalte GABA in de hersenen, waardoor het de geest kalmeert. In ander onderzoek is ontdekt dat het de slaapkwaliteit verbetert van mensen die lijden aan slaapstoornissen. Amerikanen en Europeanen gebruiken vooral de incarnata-soort medicinaal. Ze wordt gebruikt voor de hierboven genoemde aandoeningen, maar ook bij de behandeling van menstruatiekramp, spierkramp, neuralgie, alcoholisme, een verhoogde hartslag, spasmen en toevallen.

Zuid-Amerikanen gebruiken het meest de soort Passiflora edulis voor medicinale doeleinden. Het wordt gebruikt voor de behandeling van gelijksoortige aandoeningen. Ouders maken het soms ook als fruitdrankje voor hun hyperactieve kinderen.

Deze twee soorten passiebloem zijn dus behoorlijk populair. De medicinale eigenschappen vinden we echter ook in veel andere soorten. Van Passiflora foetida bijvoorbeeld, is aangetoond bij ratten dat het zweren bestrijdt.

DE ACTIEVE INGREDIËNTEN VAN PASSIEBLOEM

Veel soorten passiebloem bevatten veel beta-carboline harmala alkaloïden of harmines. Dat is een groep MAO-remmers die ook voorkomen in Ayahuasca. Tot de harmines die veel voorkomen in passiebloem behoren harman, harmaline, harmalol, harmine en harmol. De andere actieve bestanddelen zijn onder andere flavonoïden, cumarine, maltol, apigenine, saponarin en quercetine.

HOE GEBRUIK JE PASSIEBLOEM?

Een van de veelgebruikte bereidingswijzen is het maken van kruidenthee van de bladeren. Andere gebruikers vermalen de blaadjes en doen ze in capsules voor een grondig afgemeten dosering. Het is ook mogelijk tincturen te maken van de bladeren van passiebloem. De benodigde dosering is afhankelijk van de specifieke soort die je gebruikt. En natuurlijk van de aandoening die je ermee wilt behandelen. Een behandeling met passiebloem hindert mogelijk voorgeschreven medicatie, dus overleg met je huisarts voordat je het gaat proberen.

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (43)
  (43)
  27/Nov/2019

  Mistermojo
  Cool pour remplacer la weed ou quand on est sû tension.pratique Pour vaporisateur

  13/Nov/2019

  Lots of it
  I went for it because of its price and its my first batch of herbs and I will be adding it to my mixes.

  29/Oct/2019

  Top
  Man brauch nicht mal jeden Tag eine Tasse trinken der Schlaf wird allgemein besser.

  15/Oct/2019

  Very useful
  Top quality Very useful

  04/Sep/2019

  Détente et sommeil paisible
  Ayant récemment eu des problèmes d'insomnie, j'en ai commandé et fumé un peu, effet satisfaisant. Je me suis senti détendu et ai pu dormir bien mieux. Seul petit problème, j'ai beaucoup comaté dans mon sommeil, me réveillant souvent passé les 5 premières heures pour me rendormir peu après mais sans que ce ne soit désagréable. Comme j'avais le temps, j'ai pu faire la grasse matinée mais j'ignore si en prendre la veille d'un jour où il faut se lever tôt est avisé vu que le réveil se fait vraiment vraiment à contre-coeur et que se rendormir est très facile ce qui fait partie des effets appréciables.

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  05/Aug/2019

  Pas entièrement convaincu
  J'étais à la recherche d'une alternative au tabac pour les joints. Je ne suis pas vraiment convaincu par la Passiflore, et je lui préfère la Damiana et le Leonitus. En revanche, je n'ai pas encore testé en infusion donc à voir si c'est mieux de la consommer de cette manière là.

  10/Jul/2019

  Not for me
  I vaped it and made tea but I feel nothing. Doesent work for me.

  28/Jun/2019

  Passionflower
  First i removed big stems and left them for tea, other parts are suitable for vaping, if you want to make capsulles just use coffee grinder.

  11/Mar/2019

  Good for ceremonies and tea
  As always perfect

  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen en Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Passiebloem (80 gram)
Passiebloem (80 gram)
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.