Passiebloem (80 gram)

(40)

Passiebloem (Passiflora incarnata) wordt van oudsher gebruikt als kruidengeneesmiddel bij de behandeling van angst en slapeloosheid. De meeste mensen gebruiken Passiebloem om de kwaliteit van hun nachtrust te verbeteren. Gebruik een theelepel Passiebloem en trek er thee van. Passiebloem is een snelgroeiende klimplant en staat ook bekend als maypop, paarse of ware passiebloem of wilde abrikoos.

7,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
 • Meer informatie
 • Reviews (40)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Optimale Vape Temperatuur

PASSIEBLOEM - EEN PRACHTIGE EN BRUIKBARE SOORT UIT DE AMERIKA'S

Passiebloem (Passiflora incarnata) is een geslacht van ongeveer 550 plantensoorten uit de Amerika's. De plantenfamilie wordt al sinds jaar en dag gebruikt in de traditionele geneeskunde. Passiebloemsoorten groeien over het algemeen als wingerds. Maar de plantenfamilie kent ook bomen en struiken. De plant brengt uitzonderlijke bloemen voort, die rijpen tot passievruchten. Het is mogelijk de zeer voedzame passievrucht open te breken en te eten. Maar je kunt er ook een drankje mee maken door haar te mengen met water en suiker.

Spaanse ontdekkingsreizigers ontdekten de passiebloem tijdens hun verovering van de Amerika's. Zij brachten de soort mee terug naar Spanje. Daar is ze genaturaliseerd en wordt ze nog steeds gebruikt voor medicinale toepassingen. De Spanjaarden gaven de bloem de naam

'passiebloem', omdat ze vonden dat ze leek op een crucifix. Dat associeerden ze met het lijden van Christus.

DE MEDICINALE EFFECTEN VAN PASSIEBLOEM

Passiebloemsoorten hebben diverse medicinale effecten. De inheemse volken van Amerika hebben ze vooral geprezen vanwege de heilzame werking tegen slapeloosheid, pijn, angst en epilepsie. In onderzoek is ontdekt dat de paarse passiebloem bij de behandeling van angst net zo effectief is als oxazepam, een farmaceutische benzodiazepine. Passiflora incarnata verhoogt het gehalte GABA in de hersenen, waardoor het de geest kalmeert. In ander onderzoek is ontdekt dat het de slaapkwaliteit verbetert van mensen die lijden aan slaapstoornissen. Amerikanen en Europeanen gebruiken vooral de incarnata-soort medicinaal. Ze wordt gebruikt voor de hierboven genoemde aandoeningen, maar ook bij de behandeling van menstruatiekramp, spierkramp, neuralgie, alcoholisme, een verhoogde hartslag, spasmen en toevallen.

Zuid-Amerikanen gebruiken het meest de soort Passiflora edulis voor medicinale doeleinden. Het wordt gebruikt voor de behandeling van gelijksoortige aandoeningen. Ouders maken het soms ook als fruitdrankje voor hun hyperactieve kinderen.

Deze twee soorten passiebloem zijn dus behoorlijk populair. De medicinale eigenschappen vinden we echter ook in veel andere soorten. Van Passiflora foetida bijvoorbeeld, is aangetoond bij ratten dat het zweren bestrijdt.

DE ACTIEVE INGREDIËNTEN VAN PASSIEBLOEM

Veel soorten passiebloem bevatten veel beta-carboline harmala alkaloïden of harmines. Dat is een groep MAO-remmers die ook voorkomen in Ayahuasca. Tot de harmines die veel voorkomen in passiebloem behoren harman, harmaline, harmalol, harmine en harmol. De andere actieve bestanddelen zijn onder andere flavonoïden, cumarine, maltol, apigenine, saponarin en quercetine.

HOE GEBRUIK JE PASSIEBLOEM?

Een van de veelgebruikte bereidingswijzen is het maken van kruidenthee van de bladeren. Andere gebruikers vermalen de blaadjes en doen ze in capsules voor een grondig afgemeten dosering. Het is ook mogelijk tincturen te maken van de bladeren van passiebloem. De benodigde dosering is afhankelijk van de specifieke soort die je gebruikt. En natuurlijk van de aandoening die je ermee wilt behandelen. Een behandeling met passiebloem hindert mogelijk voorgeschreven medicatie, dus overleg met je huisarts voordat je het gaat proberen.

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (40)
  (40)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  10/Sep/2018

  Bien
  Assez sympa, avant de dormir en infusion est très agréable, aide au sommeil et au repos, avec une cuillère de miel pour le gout c'est niquel !

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  20/Aug/2018

  i like it!
  i like the size of the shredded leaves, not too nice and small, so it wont get off the teaballs.. very good taste, and even better with a spoonfull of honey!

  26/Jul/2018

  Good strength, alright flavour
  The passionflower is a very good relaxing drink especially before bed.

  14/May/2018

  parfait bon gout
  Leger ,bon en tizan et fumable

  13/Apr/2018

  Not really worth.
  The aroma is like countryside and herbs. The taste is about ok, but not really plesant, although with honey is just fine. The effects are less than expected. even a large spoon for one cup gives about as much as regular chamomile tea. But there is a slightly noticeable feeling of calmness, and a bit different kind of peace, but not much. Will try to make a stronger one. and it depends from person to person, but my friend too did notice only very little effect. Not recomending, unless you already liked it.

  24/Jan/2018

  Nice for infusion
  Not really nice for vaporization, but it's really nice for an infusion for a good night.

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  06/Jun/2017

  Well...
  My 80g order consisted of a 'Herbs of the Gods' package of passionflower in which all parts of the plant were present (except maybe the roots). Loads of twig parts and even seedpods. Now, that's no good for vaping or smoking, of course, so be aware! You could still make a decent tee, I suppose, but I'll take the pure fibers of the bloom from my own plants from now on, thank you! (But great tip in your article, Zamnesia!)

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

We verzenden dit product niet naar de volgende landen:

Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Verzendinformatie

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Passiebloem (80 gram)
Passiebloem (80 gram)
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.