Slaapmutsje (Eschscholzia californica) 100 zaden

(3)

Het slaapmutsje is een prachtige toevoeging aan veel siertuinen, die opvalt door haar felle en levendige oranje tinten.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
  • Meer informatie
  • Reviews (3)
  • Vragen (0)
  • Restricties
  • Video (0)
Meer informatie

Zamnesia - Slaapmutsje: Een Esthetisch Verbluffende Bloem

Het slaapmutsje (Engelse naam: California poppy), of Eschscholzia californica, is een decoratieve bloeiende plant. Ze is afkomstig uit de Verenigde Staten en Mexico. Het slaapmutsje is bij Zamnesia te koop in verpakkingen van 100 zaden. Daarbij is ze een esthetisch indrukwekkend lid van de papaverfamilie. Ze draagt felle oranje, gele en rode bloemen. Sommige fenotypes kunnen ook prachtige roze bloemblaadjes hebben.

Het slaapmutsje is een meerjarige plant die tot een hoogte van tussen de 13–152cm groeit. De prachtige bloemen worden vergezeld door blauw-groen gebladerte. De plant bloeit daarbij tussen februari en september op het Noordelijk halfrond. De bloemen zijn soms wat onopvallend, want ze sluiten zich ’s nachts en bij bewolkt weer.

TOEPASSINGEN VAN HET SLAAPMUTSJE

Naast dat het een prachtig plaatje is in siertuinen, wordt het slaapmutsje ook gebruikt als voedsel of garnering in bepaalde gerechten. Soms wordt daarbij gekookt met de zaden.

Het slaapmutsje staat het liefst vol in het zonlicht en kan daarom het best geplant worden op het zuiden. De plant presteert daarbij het beste in leemachtige en zanderige grond met goede drainage. Ze kan bovendien zowel zure, neutrale als alkalische bodems aan.

Het slaapmutsje wordt beschouwd als een redelijk eenvoudig te kweken plant. Ze heeft meestal geen last van plagen en ziektes en kan droge omstandigheden goed doorstaan. Na het bloeien kun je de planten het beste snoeien om optimale resultaten tegemoet te zien.

Het slaapmutsje is een fantastische plant voor tuiniers die bloemen willen kweken waar bijenpopulaties op af komen.

Inhoud: 100 zaden

Reviews (3)
    (3)
    Bekijk alle reviews
    15/Apr/2021

    Slaapmutsje in het veld.
    Deze prachtige bloemen in de tuin, verrijking!

    D. B.
    10/Jul/2020

    Graines pavot de Californien
    Hâte de voir les jolies fleurs

    M. G.
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Slaapmutsje (Eschscholzia californica) 100 zaden
Slaapmutsje (Eschscholzia californica) 100 zaden
Je bezoekt onze Nederlandse website.