San Pedro (Echinopsis pachanoi)

(235)

A.k.a. Trichocereus pachanoi. De San Pedro cactus (Echinopsis pachanoi) komt oorspronkelijk uit Peru en Ecuador. Deze cactus bevat de psychoactieve stof mescaline en neemt een zeer belangrijke plaats in de sjamanistische cultuur van Zuid-Amerika in. We hebben verschillende maten cuttings van de San Pedro op voorraad die weer makkelijk zullen doorgroeien als ze in een pot met aarde worden gestopt.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
  • Meer informatie
  • Reviews (235)
  • Vragen (0)
  • Restricties
  • Video (0)
Meer informatie

San Pedro (Echinopsis pachanoi): Voorheen bekend onder de naam 'Trichocereus pachanoi'

De San Pedro cactus (Echinopsis pachanoi) komt oorspronkelijk uit het hooggebergte van Peru en Ecuador waar deze mescaline cactus op een hoogte groeit tussen de 2000 en 3000 meter. Tegenwoordig komt deze cactus ook veel voor in andere delen van de Andes, met name in Argentinië en Bolivia. De San Pedro is een snel groeiende cactus; onder de juiste omstandigheden kan deze cactus wel 30 tot 40 cm per jaar de hoogte in schieten.

De San Pedro cactus heeft een lange sjamanistische geschiedenis. De oudste bewijzen van ritueel gebruik van de San Pedro dateren van 2000 jaar geleden. Al aan het begin van de Andes beschaving duizenden jaren terug werd de San Pedro door de lokale sjamanen gebruikt tijdens hun rituelen en was voor hen de ‘Materia Prima’. De San Pedro cactus werd zowel gebruikt als religieus sacrament en als een sjamanistisch medicijn.

In tegenstelling tot de Peyote cactus en Psilocybine paddestoelen werd het gebruik van de San Pedro cactus niet bestraft door de katholieke inquisitie. Het is overigens zeer opmerkelijk dat deze Indiaase heilige plant de naam draagt van een katholieke heilige. Het is onduidelijk hoe dit ooit is gebeurd.

Mescaline

De San Pedro cactus bevat de stof 'mescaline'. Mescaline is een psychoactieve alkaloïde met een sterk psychedelisch en hallucinogeen effect. Gebruikers van mescaline beschrijven o.a. sterke visuele effecten, een compleet veranderd bewustzijn, gevoelens van euforie en een intense harmonie met de natuur. Een normale dosering van mescaline is 0.3-0.4 gram (pure mescaline dus, niet 0.3-0.4 gram van een cactus). Het consumeren van cactussen die mescaline bevatten kan hevig overgeven veroorzaken. Volgens de oorspronkelijke gebruikers moet dit overigens worden gezien als iets positiefs; het overgeven zorgt namelijk voor een reiniging van het lichaam.

Voor de fanatiekelingen onder ons: de scheikundige formule van mescaline is 3,4,5-trimethoxyphenethylamine.

Het kweken van de San Pedro cactus

Onze cuttings van de San Pedro cactus worden uitsluitend van mooie en gezonde cactussen afgesneden. Met deze cuttings is het niet moeilijk om thuis of in je tuin je eigen San Pedro te groeien. De cutting kan simpelweg gewoon in de aarde gestopt worden, waarna de cactus snel gezonde wortels zal aanmaken en weer zal doorgroeien alsof er nooit iets gebeurd is. Gebruik voor de aarde speciale cactusaarde en niet de standaard potgrond voor kamerplanten. Deze potgrond bevat teveel, en vaak ook de verkeerde, voedingsstoffen voor een cactus.

Geef de San Pedro cactus in de lente en herfst 1x per week water. In de winter 1x per 2-3 weken. In de zomer kan de San Pedro veel water worden gegeven; 3 tot 5 keer per week. Het is het beste om de cactus van onderen water te geven. Zorg dat er gaten aan de onderkant van de pot zitten. Zet de cactus op een schotel met water en de aarde zal vanzelf volgezogen worden met voldoende water. Deze methode heeft sterk de voorkeur boven het geven van water met een gieter via de bovenkant.

Zet de San Pedro cutting de eerste maand in de schaduw zodat de cactus kan wennen aan z'n nieuwe omgeving en rustig een nieuw wortelstelsel kan ontwikkelen. Tevens hoef je de vers gepotte cutting de eerste 2-3 weken geen water te geven.

Naamsverandering Trichocereus naar Echinopsis

De Latijnse naam voor de San Pedro cactus is altijd 'Trichocereus pachanoi' geweest. Echter, er is een herclassificering van de cactus familie geweest en sindsdien valt de San Pedro onder de veel grotere cactusfamilie die Echinopsis heet. De juiste naam van de San Pedro is dus tegenwoordig 'Echinopsis pachanoi'. De naamswijziging is nog niet heel bekend bij het grote publiek en dus hebben de meeste mensen het nog steeds over Trichocereus pachanoi. Het zal nog wel een lange tijd duren voordat de mensen het zullen hebben over Echinopsis pachanoi.

San Pedro (Echinopsis pachanoi) Product Informatie
Cactus San Pedro

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (235)
    (235)
    Bekijk alle reviews
    04/Feb/2024

    Tres bien
    Il est arrivé très bien emballé et pousse très bien.

    L. V.
    03/Feb/2024

    Kollektor
    EINE ANDERE DIMENSION!!!

    M. W.
    26/Jan/2024

    San Pedro
    Top

    B. S.
    09/Dec/2023

    Pedro deviendra grand
    Envoi comme toujours de qualité, même si délais un peu longs. Le Cactus a pris racine et pousse tranquillement. Je vais attendre encore avant de l'essayer.

    B. H.
    26/Nov/2023

    Pedrooo
    Nice piece of Pedroo, well packed and arrived in perfect condition.

    F. M.
    25/Nov/2023

    Just grows
    Grows as good as always

    A. V.
    25/Nov/2023

    San Pedro
    Cactus arrivato in ottimo stato e con un packaging davvero curato , ringrazio Zamnesia per il prodotto di ottima qualità, al momento ho deciso di piantarlo, con la speranza che cresca sano e forte

    S. A.
    17/Nov/2023

    Lucky and happy
    A very lucky and happy cactus came to me. He was happy to see the new soil and settled down after a few weeks by developing roots. A very fast growing beginner cactus in comparison to Peyote who is sometimes a small diva. Good stuff Zamnesia.

    B. S.
    15/Nov/2023

    Quick delivery, good Cactus
    Quick drlivery well packaged and nice Healthy Cactus, Thanks

    K. K.
    12/Nov/2023

    Nice!
    Beautiful healthy cuttings, reasonable price. Thank you

    V. D.
    Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
0/1000
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
San Pedro (Echinopsis pachanoi)
San Pedro (Echinopsis pachanoi)
San Pedro (Echinopsis pachanoi)
San Pedro (Echinopsis pachanoi)
San Pedro (Echinopsis pachanoi)
San Pedro (Echinopsis pachanoi)
Je bezoekt onze Nederlandse website.